kasiabambo 15.11.05, 09:45 Witajcie moj maluch ma katar(niemoze dlugo ssac piersi bo nie ma czym oddychac,tak bardzo sie martwie,ze ide zaraz do lekarza.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mmala6 Re: Katar-i co teraz???????????? 15.11.05, 09:48 Udraznij nosek przede wszystkim, czyli jezeli posiadasz to psik wody morskiej do dziurek od noska, jak nie masz to zwiniety rog chusteczki higienicznej zwilz w soli fizj. i wkrec do dziurki az maluszek kichnie. Poza tym masc majerankowa pod nosek,kladz glowe wyzej niz reszte ciala.I sie nie martw, kazdy maluch to przechodzi Odpowiedz Link Zgłoś
kubona Re: Katar-i co teraz???????????? 15.11.05, 11:35 postaraj sie żby w domu nie było gorąco, nawilżaj powietrze - nokry ręcznik na kaloryfery,jeśłi katar jest męczący to polecam fridę (aspirator do oczyszczania noska)- lepsza niż gruszka choc droższa -ok 25 zł. ponieważ frida nie jest dostepna we wszystkich apltekach mozesz ja zamowic. ja mam ją od wczoraj ale juz jestem zachwycona. i nie martw się katar jest męczący ale przechodzi - uważaja na powikłania. rób też inhalacje z olbasu na poduszeczkee lub ubranko malucha wpuśc jedną kropelkę Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Katar-i co teraz???????????? 15.11.05, 11:49 Frida jest bezkonkurencyjna.Ale moze to sapka? Oilbas tez uzywalismy ale z tym trzeba ostroznie i lepiej dalej od noska (tak czytalam z Zdrowiu dziecka Kubona) bo zbyt podraznia sluzowke noska.Jak dalismy dwie kropelki na pieluszke a piluszke na krzeslko z metr od lozeczka, to naet my mielismy "kreciola" w nosie)trzyma mocno skubane ale chyba pomaga Odpowiedz Link Zgłoś
kubona Re: Katar-i co teraz???????????? 15.11.05, 11:52 jak był noworodkiem i miał katar to tylko olbas nam pomógł, wtedy nie przyszło mi do głowy żeby zamówić fride choc wiedziałam że istnieje takie cudo. wpuszczałam kropelkę na klatkę piersiowa i za chwilę juz było słychać jak normalnie oddycha. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiabambo Re: Katar-i co teraz???????????? 15.11.05, 13:54 Dziekowka dziewczyny za info.odrazu lepiej-bo juz panikowalam ze maly jest chory.Ppzdrawiam goraco. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiawm Re: Katar-i co teraz???????????? 15.11.05, 23:07 U nas pomógł nawilżacz powietrza. Na katar ponoć dobra jest maść majerankowa. Odpowiedz Link Zgłoś