Dodaj do ulubionych

Katar-i co teraz????????????

15.11.05, 09:45
Witajcie moj maluch ma katarsad(niemoze dlugo ssac piersi bo nie ma czym
oddychac,tak bardzo sie martwie,ze ide zaraz do lekarza.Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • mmala6 Re: Katar-i co teraz???????????? 15.11.05, 09:48
      Udraznij nosek przede wszystkim, czyli jezeli posiadasz to psik wody morskiej do
      dziurek od noska, jak nie masz to zwiniety rog chusteczki higienicznej zwilz w
      soli fizj. i wkrec do dziurki az maluszek kichnie.
      Poza tym masc majerankowa pod nosek,kladz glowe wyzej niz reszte ciala.I sie nie
      martw, kazdy maluch to przechodzismile
    • kubona Re: Katar-i co teraz???????????? 15.11.05, 11:35
      postaraj sie żby w domu nie było gorąco, nawilżaj powietrze - nokry ręcznik na
      kaloryfery,jeśłi katar jest męczący to polecam fridę (aspirator do oczyszczania
      noska)- lepsza niż gruszka choc droższa -ok 25 zł. ponieważ frida nie jest
      dostepna we wszystkich apltekach mozesz ja zamowic. ja mam ją od wczoraj ale
      juz jestem zachwycona. i nie martw się katar jest męczący ale przechodzi -
      uważaja na powikłania. rób też inhalacje z olbasu na poduszeczkee lub ubranko
      malucha wpuśc jedną kropelkę
      • mmala6 Re: Katar-i co teraz???????????? 15.11.05, 11:49
        Frida jest bezkonkurencyjna.Ale moze to sapka?
        Oilbas tez uzywalismy ale z tym trzeba ostroznie i lepiej dalej od noska (tak
        czytalam z Zdrowiu dziecka Kubona) bo zbyt podraznia sluzowke noska.Jak dalismy
        dwie kropelki na pieluszke a piluszke na krzeslko z metr od lozeczka, to naet my
        mielismy "kreciola" w nosiewink)trzyma mocno skubane ale chyba pomagasmile
        • kubona Re: Katar-i co teraz???????????? 15.11.05, 11:52
          jak był noworodkiem i miał katar to tylko olbas nam pomógł, wtedy nie przyszło
          mi do głowy żeby zamówić fride choc wiedziałam że istnieje takie cudo.
          wpuszczałam kropelkę na klatkę piersiowa i za chwilę juz było słychać jak
          normalnie oddycha.
          • kasiabambo Re: Katar-i co teraz???????????? 15.11.05, 13:54
            Dziekowka dziewczyny za info.odrazu lepiej-bo juz panikowalam ze maly jest
            chory.Ppzdrawiam goraco.
            • sylwiawm Re: Katar-i co teraz???????????? 15.11.05, 23:07
              U nas pomógł nawilżacz powietrza. Na katar ponoć dobra jest maść majerankowa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka