16.11.05, 21:58
Moja coreczka skonczyla piec miesiecy i jest karmiona mlekiem modyfikowanym. Czy powinna otrzymywac dodatkowe witaminy? (cebion multi, D3). Zdaniem holenderskich lekarzy, dziecko, ktore wypija od 300 ml mleka dziennie nie potrzebuje juz zadnych suplementow. Nie chce faszerowac dziecka nadmiarem witamin, ale tez nie chcialabym, zeby miala niedobor... Co robic....?
Obserwuj wątek
    • sylwia_czek1 Re: Witaminy 31.01.06, 12:49
      ja podaje dziecku (8 m-cy) witaminy od 1 m-ca zycia. Za zaleceniem lekarza.
      Kazdego dnia daje wit D3 i kompleks wit ADC. Rowniez sie boje, zeby nie bylo
      nadmiaru, szczegolnie wit D3, ale mala dobrze sie rozwija, wiec chyba wszystko
      jest w porzadku. Pozdrawiam.
    • driadea Re: Witaminy 31.01.06, 12:55
      MOja córka (do 23 m-ca na piersi, ale od 14 m-ca dostaje już mleko krowie,
      niemodyfikowane - szklankę- 1,5 dziennie) nie dostaje i nie dostawała żadnych
      sztucznych witamin. Wit. D3 dawałam jej bardzo sporadycznie, bo od 6 tygodnia
      jedną kroplę na dwa, trzy dni, od 9 m-ca wcale. Ma 27 m-cy i jest okazem
      zdrowia, choć nie lubi owoców ani soków, a warzywa wyłącznie w zupeie
      (najchętniej ziemnakismile).
      Pozdrawiam, Aga
    • pjadzia Re: Witaminy 22.02.07, 00:45
      Proponuję nie karmić dziecka syntetycznymi witaminami. Polecam naturalne
      koncentraty warzyw i owoców NUTRILITE. Tego typu suplementy trudno przedawkować
      a tym samym zaszkodzić.
    • makurokurosek Re: Witaminy 22.02.07, 10:24
      ja podawałam małej tylko witaminę d3 i to tylko na jesieni i w zimę, kiedy
      pojawiało się słońce odpuszczałam. Najlepiej jest dla organizmu gdy sam
      przyswaja witaminy z pokarmu. Jeżeli lekarz nie zalecił to bym odpuściła.
      Sztuczne witaminy powodują wzrost łaknienia co nie zawsze jest dobre
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka