Dodaj do ulubionych

osmielam sie oglosic, ze zamiescilam nowe foty

19.11.05, 18:41
Matusia, oczywisciesmile
Obserwuj wątek
    • renatka_sz Re: osmielam sie oglosic, ze zamiescilam nowe fot 19.11.05, 19:23
      no nie, nastepny przystojniaczek z bujna czupryna... Szafka naprawde wpadnie w
      kompleksy!
      • mmala6 Re: osmielam sie oglosic, ze zamiescilam nowe fot 19.11.05, 19:55
        spoko spokosmile Matek jest prawie dwa razy straszy od Szafki, wiec wlosy mialy
        kiedy wyrosnacwink wczesniej nie bylo co zaczesywacwink)
        • barbi1 Re: osmielam sie oglosic, ze zamiescilam nowe fot 19.11.05, 20:46
          Fotki widzielim!
          Matek w fryzurze <na Jacha> jest niezły!
          • mmala6 Re: osmielam sie oglosic, ze zamiescilam nowe fot 19.11.05, 21:55
            jakis rudawy wyszedl na tych zdjeciach...nie zebym miala cos przeciwko rudym
            wlosom ale on, raz ze nie ma absolutnie po kim, a dwa ze w rzeczywistosci jest
            ciemny blondynwink (tez nie wiem po kim...).
            • renatka_sz Re: osmielam sie oglosic, ze zamiescilam nowe fot 19.11.05, 22:27
              eeeee, cos ty, wcale nie jest rudawy. Jak chcesz zobaczyc rudawe dzieci to
              zapraszam, na zielonej wyspie rudych i rudawych dzieci fullsmile
              • mmala6 Re: osmielam sie oglosic, ze zamiescilam nowe fot 19.11.05, 22:45
                oh Renatka, jak ja bym chciala na te zielona wyspe, Ty kochana pojecia nie masz...
                • renatka_sz Re: osmielam sie oglosic, ze zamiescilam nowe fot 19.11.05, 23:02
                  no to pakuj sie i przyjezdzajsmile U nas to szybko poszlo, Szafa dostal propozycje
                  pracy i miesiac potem byl juz tu. Ja dolaczylam po pol roku prawie. Tyle co
                  zdazylam przyjechac i sie nieco rozejrzec i... juz bylo nas trojesmile
                  • mmala6 Re: osmielam sie oglosic, ze zamiescilam nowe fot 19.11.05, 23:03
                    to gdzie Ty sie rozgladalas?wink
                    A Szafa dostala propozycje ot tak sobie? czy szukal?
                    • mmala6 Re: osmielam sie oglosic, ze zamiescilam nowe fot 19.11.05, 23:03
                      Szafa "dostala", wybaczwink)
                      • renatka_sz Re: osmielam sie oglosic, ze zamiescilam nowe fot 19.11.05, 23:14
                        Szafa wyslal CV do najwiekszych irlandzkich firm budowlanych (bo jest inzynierem
                        budowy) no i spokojnie czekal. Mielismy szczescie, zostal zatrudniony w firmie,
                        ktora odezwala sie do niego jako pierwsza (i na odzew nie musial czekac zbyt
                        dlugo). Potem zalatwiali pozwolenie na prace, bo jeszcze wtedy nie bylismy w
                        Unii, a Szafa w tym czasie szlifowal angielski (a na dodatek ta firma mu
                        zaplacila za kurs!!!), no i potem pojechal a ja zostalam sama... tylko z kotem
                        Benkiem... Na szczescie nie na dlugo, bo zwiazek na odleglosc jest bez sensu
                        moim zdaniem
                        • mmala6 Re: osmielam sie oglosic, ze zamiescilam nowe fot 19.11.05, 23:16
                          pewnie ze bez sensu, tez bym pojechalasmile
                          aha, czyli z Polski zalatwial...tak pytam bo myslimy z mezem o tym coraz
                          powazniej....
                          a mozesz mi napisac ile trzeba zarabiac (nie pytam ile Szafka zarabiawink) aby
                          mozna sie bylo spokojnie utrzymac?
                          • renatka_sz Re: osmielam sie oglosic, ze zamiescilam nowe fot 19.11.05, 23:36
                            to zalezy gdzie sie mieszka, bo im blizej wiekszych miast, tym mieszkania
                            drozsze. O Dublinie nawet nie wspomne, bo tam ceny straszne.
                            My wynajmujemy nowe mieszkanie z dwiema sypialniami i dwiema lazienkami na
                            pietrze i living roomem i kuchnia na parterze za 850 Euro miesiecznie. Ale
                            mieszkamy dosc daleko od Dublina, ok. 30-40 km (zalezy ktora droga jedzieszsmile
                            Szafa teraz nadzoruje kilka budow w okolicach Dublina, ale ma samochod sluzbowy
                            wiec to nie problem. Wczesniej mieszkalismy w Waterford i tam za mieszkanie z
                            trzema sypialniami placilismy 650 Euro na miesiac.
                            Za prad placimy ok. 60 Euro co dwa miesiace. Za gaz do tej pory placilismy ok.
                            40 Euro, ale teraz pewnie rachunki beda nieco wyzsze bo odkrecilismy kaloryfery.
                            Telefon - mamy stale lacze ktore kosztuje 40 Euro miesiecznie, abonament to
                            chyba 20 Euro na miesiac. Z telefonu nie korzystamy bo gadamy ze wszystkimi
                            przez Skype`a.
                            Zywnosc - mniej wiecej ceny takie jak w Polsce, to znaczy np. chleb w Polsce ok.
                            1.5 zl- tu 1.5 Eurasa. Duzo tansze niz sa kosmetyki dzieciece i pieluchy czy
                            ubranka, ale oczywiscie bez przeliczania razy cztery, czyli 1zl = 1 Euro. Ja
                            kupuje np. 7 par body za 9 Euro.
                            No i najwazniejsze - zarobki. Wszystko zalezy od branzy i od stanowiska. Ja mam
                            rozeznanie tylko w branzy budowlanej. Pracownicy fizyczni w firmie Szafy maja na
                            poczatek gdzies 350 Euro na tydzien (oczywiscie Irlandczyk na tym samym
                            stanowisku zarabia wiecej niestety). Srednio chlopcy zarabiaja gdzies po 500 -
                            550 Euro na tydzien. Nadzor - czyli Szafa, zarabia nieco wiecej. Nam w kazdym
                            razie nie brakuje na nic, nie moge narzekac. Jestem zadowolona, ze tu
                            trafilismy, bo w Polsce zyloby nam sie duzo trudniej z malym dzieckiem.
                            To chyba najdluzszy post jaki napisalamsmile
                            • renatka_sz Re: osmielam sie oglosic, ze zamiescilam nowe fot 19.11.05, 23:40
                              a jeszcze Ci powiem, ze na tym samym stanowisku w UK Szafa zarabialby
                              wieeeecej... Ale zostaniemy tutaj, bo nam sie podobasmile))
                              • mmala6 Re: osmielam sie oglosic, ze zamiescilam nowe fot 19.11.05, 23:54
                                dziekismile
                                mniej wiecej zaczynam sie orientowac.Ile Euro wydajesz mniej wiecej na jedzenie,
                                kosmetyki, dziecko, takie domowe pierdoly.Mozesz napisac na privsmile
                                • renatka_sz Re: osmielam sie oglosic, ze zamiescilam nowe fot 20.11.05, 00:24
                                  napisalam, sprawdz czy doszlo
                                  • xemm1 Re: osmielam sie oglosic, ze zamiescilam nowe fot 20.11.05, 08:46
                                    Kwiatek Matek absolutnie rewelacyjny smile)) aczkolwiek w realu jeszcze większy
                                    przystojniacha smile)

Mmala nie obniżacie łóżeczka, tak sobie skojarzyłam, że kiedy Malunio robił
                                    takie podobne figury jak Matek (fotka w łóżeczku w czerwonych rajtkach) to
                                    zaraz potem wstawał w tym łóżeczku i chciał robić przewroty przez barierkę wink))
                                    • mmala6 Re: osmielam sie oglosic, ze zamiescilam nowe fot 20.11.05, 12:17
                                      Xemm, on tak robi od jakiegos m-ca....jak widzisz rozwojowo "pedzi" niczym
                                      formula 1wink)on tak zwisa ale nie umie sie bardziej podciagnac do barrierki zeby
                                      np stanac na kolanach....no nic...
                                      • enja11 W końcu znalazłam;-))))) 20.11.05, 14:06
                                        Co ja się naszukałam tych zdjęć!!!!! Już myślałam, że jakąś blokadę w mózgu
                                        mam - ale nagle cud - znalazłamsmile)))) Rzeczywiście - zdjęcia rewelacyjne! A z
                                        fryzurą Jacha.... cóż, suuuuper! jachowi do tego stopnia się boki wytarły, że
                                        wygląda jak Tatarzyn z "Ogniem i mieczem"wink))))))))))))))))) Po bokach już
                                        nowe, krótkie i duuuuuuużo jaśniejsze włoski, a na czubie - to co wszyscy
                                        znamywink))))
                                  • mmala6 Renatka 20.11.05, 12:16
                                    doszlosmile dzieki.Dopiero odebralam poczte i tak szybko przeczytalam bez
                                    doglebnej analizy.Pozniej policze dokladniej ale faktycznie na oko wychodzi
                                    lepiej niz "niezle"wink)
    • pampeliszka aaale gdzie te zdjecia? 20.11.05, 14:44
      ja mam spore zaleglosci, najpierw musze zrobic sygnaturke, potem poszukac nowych
      fotek..., poki co zjadlysmy razem z Malgosiem obiad (Zjadłyśmy- bo sie jej
      spodobało wyjadanie mi z widelca, lezy na brzuchu z głową na moich kolanach i
      robi żebraka)
    • pampeliszka znalazlam! 20.11.05, 14:49
      no, znalazlam - te z komputerem sa super
      juz wiem, w czym Matek spi, Malgol by mi dal za takiego pajacyka...
      ile ja sie nawalczylam o spiochy na noc, ale przegralam
      • mmala6 Re: znalazlam! 20.11.05, 15:27
        no teraz przydaloby sie zamieszczac zdjecia w dwoch miejscach, no nie?
        Matek toleruje wszystko co mu zakladam.Pewnie wie, ze jest na przegranej pozycji
        albo jak to facet, nie przywiazuje zbytniej uwagi do ciuchowwink
        • pampeliszka Re: znalazlam! 20.11.05, 15:36
          hehe, to moja masazystka mnie ostatnio "pocieszyla", ze Malgos, jako typowy
          baran (jak jej corka) niedlugo przy ubieraniu bedzie mowic: "ne, te punczochacze
          dneska oblekat ne budeme" czyli te rajstopki odpadają, mamusiu kochana...
          juz teraz jak jej zakladam jkąs bluzeczkę to ją zadziera na brzuszku i sobie do
          oczu podnosi, zeby sprawdzic, co tam mama ubiera

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka