wesolek11 08.12.05, 14:39 Moja 5-letnia córcia niby jest zdrowa, w dzień nie kaszle, a od jakiegoś czasu jak Ją złapie w nocy, to potrafi i pół godziny kasłać. Co robić? Dawać jakiś syrop czy iść do lekarza? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nchyb Re: Kaszle w nocy! 08.12.05, 14:54 Wiem, że może zabrzmieć śmiesznie, ale niektóre dzieci kaszlą nocą, jeżeli mają robaki. Ja bym poszła do lekarza... Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Kaszle w nocy! 09.12.05, 15:09 U nas pomógł alergolog i leki wziewne... Jesli dziecko ma owsiki, też moze kasłać (nawet wymiotować) ale wtedy te owsiki widać w kale, czy na pupie. Ale jak jest mało zainfekowane, to nie widać - ale wtedy też zwykle nie kaszle. pozd. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra245 Re: Kaszle w nocy! 09.12.05, 15:44 Witaj! Moj synek tez od jakiegos czasu kaszle w nocy. Lekarka podejrzewa alergie, na razie dostaje Zyrtec na noc i tak kaszle. Pozostaje wizyta u alergologa. Odpowiedz Link Zgłoś
wesolek11 Re: Kaszle w nocy! 09.12.05, 16:11 Skłonna jestem uwierzyć w te owsiki, nawet ostatnio wymiotowała. Poobserwuję Ją jeszcze i pójdę do lekarza. Dziękuję za porady. Odpowiedz Link Zgłoś
ladyq Re: Kaszle w nocy! 09.12.05, 17:08 Taki kaszel jest też częsty przy zbyt suchym powietrzu w mieszkaniu ( kaloryfery, centralne) spróbuj porozwieszać nawilżacze, a sytuacja powinna się poprawić. Odpowiedz Link Zgłoś
berecik7 Re: Kaszle w nocy! 10.12.05, 20:35 Dokładnie! Poczekaj jeszcze z tydzień z tymi owsikami i innymi podejrzeniami. Własnie od tygodnia moje dziecko też kaszle w nocy. Kaloryfery dają na maksa. Trzeba maksymalnie nawilżać. My uchylamy nawet okno i natychmiast przechodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
zuza2be Re: Kaszle w nocy! 12.12.05, 13:47 byc może poziom nawilżenia pomieszczenia nie ten? U nas podejrzewano alergię a wystarczyło się przeprowadzić. Duzo powietrza i właściwe nawilżenie no i przeszło. Odpowiedz Link Zgłoś
nora01 Re: Kaszle w nocy! 12.12.05, 22:47 Jeżeli kaszle "szczekająco" radziłabym iść do lekarza, bo może to być zapalenie krtani, które zwykle daje objawy w nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
milenamilena Re: Kaszle w nocy! 13.12.05, 20:24 Mój maluch też kasłał w nocy, i to bardzo. W dzień wesolutki. Diagnoza: zapelenie oskrzeli płuc praostronne. Antybiotyk. Pozdrawiam Milena Odpowiedz Link Zgłoś
cubus1 Re: Kaszle w nocy! 13.12.05, 22:43 Moje dziecko tez kaslalo tylko w nocy, bylo to zapalenie pluc bez zmian osluchowych.Zrob RTG klatki piersiowej. Szpital i antybiotyk. Przyczyny moga byc rozne od alergii,astmy po owsiki. Poszukaj na forum zdrowie dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
wesolek11 Re: Kaszle w nocy! 14.12.05, 08:58 Aż się przeraziłam, czytając wszystkie porady. Byłam u lekarza, mówi, że nic takiego się nie dzieje. Syropy i nawilżam powietrze w pokoju. Na razie przestała kasłać w nocy. Do przedszkola jeszcze nie puszczam i obserwuję. Dzięki za porady, będe je miała na uwadze. Odpowiedz Link Zgłoś