28.02.06, 23:12
wiecie co? dostałam dzis poczta razem z gazeta twój maluszek- dostaję od
porodu jaką ankietę wypełniałam wszpitalu, jakis konkurs nestle. trzeba
zbirac kody kreskowe i tu moja prośba: jesli nie zbieracie to może podeślecie
mi? będę wam wdzięczna przez tydzień normalnie, promocja trwa do końca majasmile
adres wyślę na priv......sam nie zdołam nazbierać bo Kuba woli jedzenie
produkowane w domu.....
Obserwuj wątek
    • mmala6 Re: NESTLE 28.02.06, 23:15
      juz jedna dziewczyna o to pytala na Niemowlaku.Ja tez dostaje te gazetke ale
      konkursu Nestle nie ma.Chyba ze przyjdzie.Jaki to numer Kubona?
      A co robi Nestle oprocz Princessy i czekolad? robi cos dla dzieci?
      • kubona Re: NESTLE 28.02.06, 23:25
        chodzi o kody z kkaszek nestle, miśkoptów, mleka dla juniora, nan bifidus,
        misiowy ogródek, i kaszki do picia. gazetka konkursowa była włożóna w środek, i
        wszytsko razem zafoliowane....może dostaniesz poczta? w każdym razie jest tam
        kilka fajnych rzeczy taki polarkowy bezrękawnik, kocyk, przewodnik po polsce
        dla rodzin z dziećmi, torba na wózek........
        • mmala6 Re: NESTLE 28.02.06, 23:30
          o!! to ja tego nie dostalam!! To przychodzi jako paczka? bo mam jakies awizo a
          nie chce mi sie isc na poczte.
          Jak nie dostane, to pozbieram, bo my tylko kaszki Nestle jemy.Ale jestem ciemna,
          Matek od pol roku kaszki Nestle je a ja sie pytam czy oni cos dla dzieci robia...
          • kubona Re: NESTLE 28.02.06, 23:39
            jako paczka nie, ja dostałam w gazecie....
            • matylda301 Re: NESTLE 28.02.06, 23:47

• mmala6 Re: NESTLE 28.02.06, 23:49
                Matylda,a to w tym marcowym byl ten dodatek co pisze Kubona?
                Ja dostalam narazie dwie, styczen i luty.Za darmo do skrzynki.Jeszcze nic nie
                pisali o prenumeracie.Ale oni sa, najpierw daja a potem zabieraja!wink
                • kiniasek do kubona 01.03.06, 08:51
                  a z kleiku kukurydzianego nestle może być??
                  • pampeliszka Re: do kubona 01.03.06, 09:31
                    a czeskie chcesz? my mamy miskopty...
                  • mmala6 Re: do kubona 01.03.06, 09:33
                    z kleiku na pewno, chodzi o Nestle.
                    Kubona, ile tego trzeba nazbierac??
                    • matylda301 Re: do mmala 01.03.06, 12:28

• matylda301 Re: do mmala 01.03.06, 12:31
                        • mmala6 Re: do mmala 01.03.06, 12:57
                          Matylda, wygrzebalam te gazetki i mam dwie:
                          1-2 (cholera wie co to znaczy) ale jest NR 1, styczen 2006
                          oraz
                          0-1, NR 2, luty 2006

W lutowym na czwartej stronie jest napisane ze dostane jeszcze conajmniej jeden
                          numer-marcowy a potem faktycznie mozna zaprenumerowac 2zl/szt.Tyle ze
                          prenumerate na drugi kwartal mozna zamawiac w dniach 23.01-25.02. hm, to juz po
                          terminie.No i na stronie Poczty Polskiej.

Ja w zasadzie nie kupuje gazetek dziecych, chyba ze mnie cos faktycznie
                          zainteresuje.I jak te przynosili do domu, to fajnie, zawsze cos tam sobie
                          poczytalamwinkok, czyli czekam na marcowy z Nestlewink)
                          • xemm1 Re: a skąd Wy macie te gazetki? 01.03.06, 13:19
                            ??
                            • mmala6 Re: a skąd Wy macie te gazetki? 01.03.06, 13:53
                              Xemm, w szpitalu sie wypelnialo ankiety i dostawalo takie niebieskie pudeleczka
                              z probkami i reklamowkami.To ONI przysylaja te gazetki.
                              Mama Kotula powiedziala na Niemowlaku, ze "Twoj maluszek" na origami sie nadajewink))
                              • xemm1 Re: a skąd Wy macie te gazetki? 01.03.06, 15:02
                                Mmala mówisz origami smile.... no to teraz jeszcze bardziej zafrapowała mnie ta
                                gazeta wink))))
                                Buuuu... a w szpitalu złodzieje wstrętni, kazli nam wypełnić ankietę a nic nie
                                dali... sad... złodzieje i pijacy, bo każdy pijak to złodziej wink))
                                • enja11 Re: a skąd Wy macie te gazetki? 01.03.06, 15:32
                                  Az się przekopałam przez stertę gazet z ciekawości.
                                  Dostaję "Twojego Maluszka" od pierwszego numeru (październik 2005) i w każdym
                                  jest napisane, że jeszcze napewno dostanę jeden bezpłatnie (co najmniej), a
                                  potem to mogę zaprenumerowac na poczcie. Dopiero od numerów tegorocznych
                                  pojawiło się oznaczenie 0-1 - chyba rzeczywiście chodzi o wiek dziecka (ale
                                  chyba się gazetki między soba treścią nie różnią??). Jeszcze nie mam marcowego
                                  numeru, ale coś jest w skrzynce, jak małż szanowny wróci z kluczykiem to
                                  wyciągnie. I teraz mam dylemat - zbierać Kubonie kody, czy dla siebie? Zależy
                                  ile tego będzie trzeba, jak 3 milionywink) to oddam, a jak 10 to spróbuję też
                                  coś wygraćwink)))
                                  • mmala6 Re: a skąd Wy macie te gazetki? 01.03.06, 19:31
                                    i co dostalas???
                                    ja nie wiem, bo do mnie poczta przychodzi na adres rodzicow.A tato wyjechal wiec
                                    do skrzynki dostane sie w sobote po basenie.
                                    Kubona, ile tego trzeba zebrac?bo ja kupuje jakies 4-5 kaszek/m-c.Miskoptow nie
                                    kupuje, chyba, ze zaczne dla kodow ale szkoda mi kasy, skoro Mlody zjada
                                    wszystko inne...Mleko mamy Bebiko albo wlasnie Nestle waniliowe!O!to przejdziemy
                                    calkiem na waniliowewink)
                                    Popatrze na stronie Nestle co oni tam maja.Ale wyciagaja kase od ludzi, nie?
                                    • kubona Re: a skąd Wy macie te gazetki? 01.03.06, 22:14
                                      kody są po 3 lub 4 punkty, zaleznie od opakowania- miekkie(kaszki) -za 3 twarde
                                      (kartonowe opakowania i puszki) za 4 punkty.
                                      przeliczone jest to tak:
                                      za 10 pkt- łyżeczka
                                      za 15- -klips
                                      za 40 - bilet do multibaby kina
                                      za 50 pudło na zabawki lub kubek z dzióbkiem
                                      za 80 - mis maskotka
                                      za 90 ręcznik 75x140 lub kocyk 100x150
                                      za 100 pkt - bezrekawnik rozmiar 92, lub zestaw śniadaniowy- -talerzyk,
                                      miseczka, kubeczke łyżeczka i widelczyk
                                      za 110 pkt - prenumerata "mamo to ja" na rok
                                      za 120 pkt torba na wózek z milionem kieszeni
                                      za 130 pkt - przewodnim pascala "polska z dzieckiem"

wymienić mozna nie mniej niż 40punktów, nie więcej niz 400,
                                      misiowy sklepik będzie czynny od 1 marca do 31 maja.
                                      • agga_27 ja już dostałam ten kupon 01.03.06, 22:43
                                        i znowu tak jak z Pampersami, kupuję Nestle kaszki od dawna i niedawniej jak
                                        przedwczoraj do kosza powędrowało opakowanie po kaszce właśnie RAZEM Z KODEM
                                        KRESKOWYM a jak, a oni nagle konkursy wymyślają i znowu mi parę kodów zabraknie
                                        na sam koniec. No ale bedę zbierać, w końcu kupuję te produkty i tak, więc przy
                                        okazji można by cos dostac w zamian za wierność marce, może na torbę do wózka
                                        lub przewodnik uzbieram. Teraz pomna doświadczeń z kodami, zacznę chyba wycinać
                                        ze wszystkiego i składować, a nuż znowu ktoś jakiś konkurs wymyśli
    • kiniasek KUBONA 01.03.06, 22:46
      wyślij mi adres na priva, mogę Ci wysyłać kody jak bedę miała...moja młoda je
      kaszki (miękkie opakowanie), mam też jeden kod z twardego opakowania
      pozdrawiam,
      Kinga
      • kubona Re: KUBONA 01.03.06, 22:50
        to wyslę wielkie dzięki ale nie dziś.....jutro
        • mmala6 wszystko jest tutaj 01.03.06, 23:06
          i teraz nie wiem na co zbierac.Kubona, jak Ty nie kupujesz to ciezko bedzie, bo
          troche tego trzeba nazbierac.Policzylam ,ze a w m-cu mialabym 20 pkt za mleko
          waniliowe, 15 pkt za kaszki, czyli 35pkt.Na najwyzsza nagorode i tak trzeba by
          jeszcze cos ekstra kupic.
          Ladne sa te nagrody, podoba mi sie bezrekawnik, torba i przewodnik.Torba mi nie
          potrzebna ale bezrekawnik i przewodnik czemu niewink
          • mmala6 aha, link: 01.03.06, 23:06
            www.nestle.pl/dziecko/
          • wenus.z.willendorfu Re: wszystko jest tutaj 02.03.06, 07:49
            i kocyk jest jeszcze niezły!
            Ale w życiu na niego nie uzbieram, skoro aktualnie Frutka ma dwie kaszki
            Nestle, a rezta to inne firmy...
            • mmala6 Re: wszystko jest tutaj 02.03.06, 11:40
              Wenus, zmien na Nestle i po problemiewinkA jakie kaszki je Frutka? bo my mamy
              opcjonalnie Bobovite, Matek nie gardzi ale ona wychodzi troche drozej i mam
              wrazenie, ze jest slodsza.
              • enja11 Re: wszystko jest tutaj 02.03.06, 11:52
                Dostałam Twojego maluszka bez kuponu konkursowego, nie w folii. Mmala, może to
                nie dla Wrocawia konkurswink)??
                Kubona, moesz mi wyslac tey adres, bo za chinskiego boga nie uzbieram ani na
                torbe, ani na kocyk, ani na bezrekawnik.
                • mmala6 Re: wszystko jest tutaj 02.03.06, 11:54
                  Enja, nie trzeba miec zadnego kuponu, wejdz na strone Nestle, podalam wyzej
                  link.Po lewej stronie jest "sklepik jakiegostam misia" i tam jest wszystko o
                  konkursie.
                  • kubona Re: wszystko jest tutaj 02.03.06, 12:36
                    to nie tak, że nie kupuje, kupuję ale Kuba mało jada tego typu rzeczy, adresy
                    na wszelki wypadek wyślę, a zrobicie tak, żey wam było jak najlepiejsmile)
                    • mmala6 Re: wszystko jest tutaj 02.03.06, 13:13
                      bo to wszystko raczej na krowie jest, wiec nie bardzo dla Kuby.A dajesz mu
                      Sinlac? bo on chyba jest bezmleczny i od Nestle.
              • wenus.z.willendorfu Re: wszystko jest tutaj 02.03.06, 14:04
                my na ogół bobovitę właśnie jemy, ale od kilku dni Frutka ma kaszki w głębokim
                poważaniu, więc na razie zastój
                • mmala6 Re: wszystko jest tutaj 02.03.06, 15:24
                  Wenus, Matka cos uczulilo na pyszczku, nie wiesz co to moze byc?
                  Glupie pytanie, w koncu to nie Ty go karmisz ale jako 'starsza matka' moze masz
                  jakis pomysl, co moze uczulic dziecko, ktore wszystko je? Odpowiedz nasuwa sie
                  sama-wszystko....hmmm....
                  • wiolkak Re: wszystko jest tutaj 02.03.06, 15:27
                    albo coś czego jednak do tej pory nie jadł, to mówiłam ja, matka młodszego
                    uczuleniowcawink
                    • mmala6 Re: wszystko jest tutaj 02.03.06, 15:34
                      Wiolka, ja mam wrazenie, ze on od zawsze jadl wszystko, hehe.Mam dwa typy:
                      kaszka z pomaranczami i jajko tzn bialko jaja bo zoltko na pewno nie....Kaszki
                      juz nie daje, zobacze co sie dzieje.Ale ma cala buzke w szosrtkie placuszkisad
                      wiecie czym to smarowac, bo pewnie to niefajne uczucie.
                      • wiolkak Re: wszystko jest tutaj 02.03.06, 17:32
                        alantanem mozesz posmarować, a po jajku Kaśke też wyrzuca
                      • kubona Re: wszystko jest tutaj 02.03.06, 21:42
                        polecam na takie szorstkie placuszki oliwkę jesli go nie uczuliło
                        wcześniej, maść witaminową lub cholesterolową, do kupienia w aptece bez
                        recepty, lub zwykły krem nivea możę byc tez taki jakim smarujesz mu buzię na
                        dwór. to mówię ja matka uczuleniowca do kwadratu......po prostu musisz mu to
                        nawilżyć,
                        kaszki nestle zawierają w sobie co prawda pełne mleko niemodyfikowane, nmówię o
                        kaszkach mleczno ryżowych, w przeciwieństwie do bbobowity, jednak daję małemu
                        te
                        ryżowe nestle przygotowywane na mleku modyfikowanym. tyle tylko że on od
                        tygodnia jada mleko z częstotliwością dwa razy dziennie......inne produkty
                        typowo niemowlęce czasem bo jednak mają w sobie tę krowę, ech, cięzkie życie....
                        • mmala6 Re: wszystko jest tutaj 02.03.06, 22:27
                          Dzieki Kubona.Nivea nic nie daje, musze wyjac jakis mocniejsza
                          dzialawinkPosmarowalam mu buzke na noc Alantem mascia (nie mam nic innego),
                          zobaczymy jak bedzie wygladal rano.
                          • kubona Re: wszystko jest tutaj 02.03.06, 22:45
                            ja na takie zminay - suche placki pokryte drobna kaszką w kolorze skóry stosuję
                            jeszce oilatum krem z tym , że on jest dośc drogi- kosztuje ok 18 zł. dobry
                            jednak jest. ale ty masz parafinę ciekłą prawda? to smaruj mu tym buzię, nawet
                            prrzez sen jeśli się nie obudzi przy tym. możesz tylko na te placki kapnąć. ale
                            przez kilka dni takie zmiany będą,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka