Dodaj do ulubionych

o co chodzi z tą Szczuką?

18.03.06, 17:48
Wiecie moze? Wszyscy sie bulwersuja, a ja nie wiem o co chodzi za bardzo. Ze
sie smiała z jakiejs dziewczyny z RM, ze ma wade wymowy? To kto jak kto, ale
Kazimiera sie nie powinna nasmiewac, po tym pytaniu -"co to jest kulek" -"no
jak to, nie wiesz, co to jest kulek na dachu?"
Obserwuj wątek
    • jakw Re: o co chodzi z tą Szczuką? 18.03.06, 18:00
      video.google.com/videoplay?docid=-847027218027709750&q=szczuka
    • enja11 Re: o co chodzi z tą Szczuką? 18.03.06, 18:35
      Oglądałam ten program i ona naprawdę nie śmiała z żadnej wady wymowy. Kolejna
      paranoja jakaś.
      • wiolkak Re: o co chodzi z tą Szczuką? 18.03.06, 18:45
        nie lubię Szczuki, ale ta nagonka to przegięcie, codziennie tysiące gorszych
        rzeczy pokazują w telewizji i jakos nikt konsekwencji z nich nie wyciaga
        • kiniasek Re: o co chodzi z tą Szczuką? 18.03.06, 19:22
          Prawda jest taka,że gdyby Szczuka nie nalewała się z redaktorki Radyja nic by
          się nie działo i nikt by żadnej kary nie dostał...
          • jakw Re: o co chodzi z tą Szczuką? 18.03.06, 19:58
            Hm, ale gdyby to nie była redaktorka z Radyja to pewnie by się wcale nie
            nalewała. Bo co to za radocha zrywać boki z RFM albo Zetki?
            • mmala6 Re: o co chodzi z tą Szczuką? 18.03.06, 20:04
              Pam, chodzi o to ze ona przedrzezniala czy cytowala (nie wiem bo widzialam
              urywki) dziewczynke, ktora prowadzi cos tam (Kolko Rozancowe?) w RM.Problem w
              tym, ze dziewczynka ta jest bardzo niepelnosprawna.O czym ani Szczuka ani nikt w
              Polsacie nie wiedzial, bo oni te dziewczynke tylko SLYSZELI w RM.A tutaj ja
              pokazali w Tv Trwam jak ona na tym wozku....no i sie zaczelo, ze Szczuka nie
              szanuje wartosci moralnych czy jakos tak.Nie chodzilo o przedrzeznianie ale o
              przedzeznianie, czy nasmiewanie sie z osoby niepelnosprawnej.
              Redaktor Newsweeka stwierdzil, ze Rydzyk ma swoich ludzi w KRRiT i stad afera.Bo
              jak na antenie RM obrazaja Zydow to nikt na to uwagi nie zwraca.
              To wszystko bylo we wczorajszych wiadomosciach.
              • ezrapound Re: o co chodzi z tą Szczuką? 18.03.06, 20:24
                Lubiłam Szczukę dopóki nie zaczęła prowadzić tego nieszczęsnego "najsłabszego
                ogniwa". Nie widziałam programu Wojewódzkiego, w którym miało miejsce
                to "skandaliczne" zdarzenie, ale słyszałam wypowiedzi Szczuki, w których
                tłumaczyła swoje zachowanie. Naśladowała głos Magdy Buczyk z RM, trochę się z
                niego naśmiewając, a trochę podziwiając. Twierdząc, że to taki mistyczny głos,
                który kiedyś usłyszała, kiedy podczas jakiejś podróży zgubiła się w lesie. To
                było żartem, ale opowiadała o zdarzeniu, które faktycznie miało miejsce. W
                jednym wywiadzie Szczuka mówiła potem, że bardzo interesuje się kobietami
                mistyczkami i ten (dla niej anonimowy) głos z Radia Maryja też był właśnie taki
                mistyczny, niesamowity. Oczywiście mówiła to z przymróżeniem oka ponieważ nigdy
                nie ukrywała faktu, ze sama jest niewierząca. Jakkolwiek nieeleganckie mogło
                być zachowanie Szczuki, ja uważam całą tę aferę za straszliwy skandal. Kolejny
                przykład, że nie ma już w Polsce prawdziwej wolności wypowiedzi. Ciągle jakieś
                procesy o obrażanie uczuć religijnych, a teraz to. A co do niepełnosprawności:
                to akurat nie ma tutaj nic do rzeczy. Jeśli można naśladować głos osoby
                zdrowej, to dlaczeogo nie niepełnosprawnej? Przecież nie nabijała się z jej
                kalectwa. W pewnym sensie to jest właśnie dyskryminacja - to co robi teraz RM.
                Bo żeruje na kalectwie Magdy Buczyk, żeby dowieść, jaka ta Szczuka jest zła.
            • kiniasek Re: o co chodzi z tą Szczuką? 18.03.06, 20:25
              Ja Pani Szczuki osobiście nie znoszę...więc to nie jej broniłam i nie komenuje
              jej zachowania...wkurza mnie tylko to,że robi sie nagonkę na kogoś tylko
              dlatego, ze zadarł z Radyjem ...gdyby nalewała sie z RMF albo jeszcze z Żyda
              zostałaby bohaterką Rydza i Spółki
              • hipcia5 Re: o co chodzi z tą Szczuką? 18.03.06, 20:37
                a poza tym ona na początku swojej wypowiedzi powiedziała że intryguje ją taki ciekawy głos który usłyszała w RM. Skąd można wiedzieć słysząc czyijś glos, czy dana osoba jest niepełnosprawna. Szczuka powiedziała że nie wie kto to jest, Kuba kazał jej zdefiniować o kim mówi czy o prowadzącej osobie czy co -a szczuka wyraźnie powiedziała że nie wie kim ta osoba jest, więc tymbardziej świadomie by nie obrażała osoby niepełnosprawnej- w pełni zgadzam się z Ezrą
                • agagaby Re: o co chodzi z tą Szczuką? 19.03.06, 12:03

• agagaby Re: o co chodzi z tą Szczuką? 19.03.06, 11:41

• mooh Re: o co chodzi z tą Szczuką? 18.03.06, 20:38
      Nie chcę zabrzmieć, jak ktoś kto ciągle powtarza "a nie mówiłam", ale niedawno
      napisałam, że wolność słowa jest zagrożona i nikt mi nie chciał wierzyć.
      POczułam się osamotniona, odtrącona i poszłam chlipać do kącika w komórce, a tu
      proszę. Żywy dowód!
      • ezrapound mooh 18.03.06, 20:40
        Czytałam tamtą Twoją wypowiedź, chciałam odpisać, ale nie miałam wtedy czasu.
        Zgadzam się z Tobą w stu procentach. Wszystkie te jazdy (typu awantura o
        okładkę Machiny, najazdy oszołomów na galerie sztuki współczesnej, etc) są dla
        mnie zatrważające. I głęboko sprzeczne z ideą chrześcijańskiej wolności.
      • hipcia5 mooh- nieprawda 18.03.06, 20:40
        ja tam cię potwierdziłam, sama zobaczsmile
    • hipcia5 mooh oto link 18.03.06, 20:45
      oto link rozmowy zaproponowanej przez mooh o wolności słowa
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32911&w=37825328
    • pampeliszka Re: o co chodzi z tą Szczuką? 18.03.06, 20:54
      No coz, juz sobie posluchalam i mysle, ze ta nagonka na Szczuke jest smieszna.
      Przeciez sie nie nabijala z tego, ze dziewczyna jest kaleką, tylko z tego tonu a
      la patos katolicki w RM. Niektorzy ksieza tez maja taki zaspiewny sposob
      mowienia, ktory jest strasznie irytujacy przynajmniej dla mnie. Widac coraz
      bardziej, ze RM jest nietykalne w Polsce. A ten tekst Szczuki byl tylko
      pretekstem, sprytnie wykorzystanym przez RM,zeby pokazac, kto w Polsce rzadzi.
      I biedna ta dziewczyna, ze tak ja wykorzystuja.
      • agagaby Re: o co chodzi z tą Szczuką? 19.03.06, 11:53

--Pam, mysle podobnie. A swoja droga:
        A z tego calego clipu to w sumie wyszlo ,ze ona zafascynowana byla ta osoba ,
        ktorej , jak sama dodaje nie zna. Wiec jak mozna mowic , ze ona sie z kaleki
        nabija. Religia zaczyna rzadzic. Ja rozumiem , ze wiara jest wazna dla ludzi no
        ale nie do przesady. Wracamy do sredniowiecza czy co? Ludzie tacy sie swieci
        zaczynaja robic, tylko szkoda ze na pokaz , bo w domu co innego robia i mysla.
        Modlmy sie.....
        Najnowsze fotki Gabriela
        Gabriel ma...
        www.polskieserce.pl/
    • z1mka Re: o co chodzi z tą Szczuką? 18.03.06, 21:54
      Ja też Szczuki nie cierpię...
      Ale przesadzają z tą aferą, bo oskarżyli ją o naśmiewanie się z osoby
      niepełnosprawnej... nie o przedrzeźnianie, nie o złośliwe jakieś atakowanie
      czyjejś dykcji - czego raczej Szczuka robić nie powinna i raczej ma tyle oleum,
      że nie robi... ale właśnie poszło o to rzekome nabijanie się z
      niepełnosprawności... ja tam niczego takiego nie wynajduję. Natomiast
      wielbiciele RM jawnie rzucają jad już nie nawet na tych Żydów i Masonów, ale na
      Bogu ducha winnych dziennikarzy innych stacji. Znajdźmy więc jakiegoś
      niepełnosprawnego dziennikarza (może być choć trochę przygłuchawy nawet, albo
      mieć -10 w każdym oku) i udowodnić RM, że obraża niepełnosprawnychsmile

Mooh, przecież ja też byłam z Tobą w tamtym wątku - nawet podałam przykład
      nausznysmile Autentyk, który dał mi właśnie do myślenia... nie przepowiednie Lisa,
      czy innej Kuny, ale żywy przykład na tezę: "wolność słowa wolnością słowa a
      rację ma zawsze RM"
    • xemm1 Re: o co chodzi z tą Szczuką? 19.03.06, 09:39
      nie darzę kobiety sympatią, a wręcz jej nie znoszę, ale to co się teraz z
      cenzurą dzieje, to już lekka przesada... no i Polsat wybuli 500 tys. zł kary...
      • wiolkak Re: o co chodzi z tą Szczuką? 19.03.06, 09:49
        robi nam sie państwo kościelne, jedynie słuszne wyznanie ma rację bytu, inni
        won!
        niedługo Rydzyk obejmie władzę!
        popadamy w jakieś skrajności, najpierw zakazywano chodzenia do kościoła, teraz
        dla odmiany karani będa wszyscy niewierni lub wierzący inaczej, zgroza!
        • agagaby Re: o co chodzi z tą Szczuką? 19.03.06, 11:45

• kiniasek Re: o co chodzi z tą Szczuką? 19.03.06, 11:48
            smilepewnie wrócą...na razie w mojej parafii jest nagonka na małżeństwa
            cywilne...w tym roku po kolędzie ksiądz kazał nam określic datę ślubu
            kościelnego...no myślałam,że mnie krew zaleje
            • pampeliszka Re: o co chodzi z tą Szczuką? 19.03.06, 11:50
              i Indeks Ksiag Zakazanych bedzie, a raczej mediow zakazanych...
            • pampeliszka na emamie tez sie dyskutuje: 19.03.06, 11:53
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=567&w=38707432&v=2&s=0
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=567&w=38764457&v=2&s=0
            • agagaby Re: o co chodzi z tą Szczuką? 19.03.06, 11:59

• kiniasek Re: o co chodzi z tą Szczuką? 19.03.06, 12:04
                hahahaha co łaska...cenniki powinni opublikować w każdej parafii smile...ale u nas
                z ambony grzmią,że coraz mniej małżeństw a jesli ma sie kasę na mieszkanie i
                dzieci to na slub tez sie ma...paranoja jakaś...i jeszcze sie mojej mamie
                dostało,że powinna mnie doprowadzić do ołtarza...to sie robi chore
                wierzę w Boga ale nie akceptuje niektórych zasad koscioła i dlatego slubu nie
                biorę...czekam aż mnie wywalą z parafii, bo bezboznica jestem smile
                • pampeliszka Re: o co chodzi z tą Szczuką? 19.03.06, 12:06
                  a w Czechach jest "co łaska"...
                  • agagaby Re: o co chodzi z tą Szczuką? 19.03.06, 12:07

• agagaby Re: o co chodzi z tą Szczuką? 19.03.06, 12:07

• kiniasek Re: o co chodzi z tą Szczuką? 19.03.06, 12:09
                    ja tam się nie łudzę,ze mnie piekło ominiesmile...pójdę za całokształt smile...ale ja
                    lubie ciepło smile
                    • agagaby Re: o co chodzi z tą Szczuką? 19.03.06, 12:13

• kiniasek Re: o co chodzi z tą Szczuką? 19.03.06, 12:18
                        czasami ci "przeswięci" są duzo gorsi od tych bezbożnych...jakos tak coraz
                        mniej miłosierdzia i miłosci bliźniego...nie wspomnę o tolerancji
                        i masz racje tak na prawdę dobre są tylko dzieci...
                        • pampeliszka Re: o co chodzi z tą Szczuką? 19.03.06, 12:32
                          Oj, wystarczy sobie właczyc kawalki z TV Trwam, zeby zobaczyc niesamowita
                          nienawisc w oczach tych wszystkich fanatykow, niby chrzescijan.
                          A w Czechach, u rzymsko-kat ksiedza, kiedy placilismy kase za slub i za chrzest
                          byl szczerze zdziwiony. Za slub to tylko poprosil o 100 koron dla organisty
                          (ok.13 zl)...
                          • kiniasek Re: o co chodzi z tą Szczuką? 19.03.06, 12:48
                            a w Polsce...kasa dla ksiedza, organisty, kasa za nauki...
                          • z1mka Re: o co chodzi z tą Szczuką? 19.03.06, 17:48
                            Właśnie, właśnie Pam.
                            To mnie też przyprawia o wypad włosów.
                            Słuchajcie, jest taki filmik, gdzie dziadki i babki moherowe napieprzają na TVN.
                            "Pogańska telewizja na tym świętym placu!" "Żydy, komuchy kwasa i milera" i
                            seria innych barwnych haseł pod adresem dziennikarzy tvn. Ale ich można sobie
                            obrażać, ale wielce uduchowionych prezenterów RM to Boże broń skrzywdzić słowem,.
                            Zresztą jaka to krzywda, jaka to obraza tej dziewczyny...? Ja niczego takiego
                            nie widzę. Strach pomyśleć, co by było gdyby teraz było jeszcze Polskie Zoo i
                            napieprzało się z Rydzyka, oj oj oj... aż mnie zabolała ta myśl ;>

I to też jest częśc tej nienawiści do wszystkiego co niereligijne! Mam dość tego
                            chorego fanatyzmu, tej fałszywej pobożności tych różańców na twarzach od parady.
                            Jad się sączy z ust między "błogosławionymi" i "świętymi", przekleństwa na
                            wargach pomiędzy "Abba Ojcze"!

A jak usłyszałam napierniczankę na Owsiaka, to też wymiękłam. Owsiak - Szatan,
                            którego trzeba zgładzić a Wielka Orkiestra to największe zło na świecie.
                            Wiecie co, ja kiedyś działałam w jakichśtam grupach religijnych - lepsze to niż
                            upajanie się w wieku 16 lat, ale to mnie bardzo wiele nauczyło i szeroko otwarło
                            moje oczy...

I ja też z wami będę się smarzyćsmile
                            • agus8 Re:gorzej niz w PRL-u 20.03.06, 08:45
                              mam wrażenie ze robi się gorzej niz w PRL-u,bo wtedy przynajmnije bylo wiadomo
                              kto jest "zły", a teraz niby ci dobrzy, a niedlugo nic nam nie bedzie mozna
                              powiedziec, internetu uzywac, chodzic do ksiedza z kazdym"pierdnieciem" i
                              jeszcze tv zamnkna, bo niezgodne z sumieniem Rydzyka i mocherowych beretow, a
                              do tego" zydowksie".
                              Ja nie przepadam za Szczuka, ale uważam ze to jest przegiecie!!!, "chamstwo i
                              drobnomieszczanstwo"smile wg mnie nie miala nic zlego na mysli, a poza tym osoby
                              niepelnosprawne sa chyba "normalne"?!walcza o bycie w normalnym
                              spoleczenstwie,a repotrerzy(redaktorzy) to osby publiczne wiec musza liczyc sie
                              z publiczna krytyka lub uwielbieniem?..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka