moofka 30.06.06, 19:33 zawsze Was słuchają? tak pytam, z ciekowości Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama_kotula Re: czy Wasze trzylatki 30.06.06, 20:25 Zawsze. A jak nie, to dostaje sznurem od żelazka po nerach i już się słucha. Albo po łbie. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: czy Wasze trzylatki 30.06.06, 20:34 a widzisz na mojego sznur nie dziala bo wtedy nie dosc, ze nie slucha to jeszcze sie wydziera Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: czy Wasze trzylatki 30.06.06, 20:36 moofka napisała: > a widzisz na mojego sznur nie dziala > bo wtedy nie dosc, ze nie slucha to jeszcze sie wydziera A bo najpierw trzeba założyć knebelek. Nie pomyślałaś o tym? ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: czy Wasze trzylatki 30.06.06, 21:00 ) człowiek cale zycie sie uczy a forum to po prostu kopalnia wiedzy dla zagubionych mamus od dzis knebluje przed wychowaniem Odpowiedz Link Zgłoś
edycia274 Re: czy Wasze trzylatki 30.06.06, 22:29 A czy na moją dwulatke to zadziała ? Odpowiedz Link Zgłoś
chmurka_257 Re: czy Wasze trzylatki 30.06.06, 22:39 moja coreczka teraz sobie slodko spi i jak na nia patrze to najchetniej bym ja zjadla za to ze nic a nic mnie nie slucha))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
edycia274 Re: czy Wasze trzylatki 30.06.06, 22:41 ja dziś moją miałam już do kaloryfera przywiązać za rozwalanie jedzenia po całym mieszkaniu, za sikanie wszędzie gdzie się da, za histerie wraski i doprowadzenie matki do łez...jutro ja związe Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: czy Wasze trzylatki 01.07.06, 14:54 mama_kotula napisała: > moofka napisała: > > > a widzisz na mojego sznur nie dziala > > bo wtedy nie dosc, ze nie slucha to jeszcze sie wydziera > > A bo najpierw trzeba założyć knebelek. > Nie pomyślałaś o tym? ;-P > Kotula, drastyczna jesteś Nie lepiej kitem zakleić? Odpowiedz Link Zgłoś
ma6769 Re: czy Wasze trzylatki 30.06.06, 23:53 moj trzylatek tez mnie nie slucha. jedyny dobry sposob na niego to spokojne tlumaczenie, co wymaga duzo, bardzo duzo cierpliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: czy Wasze trzylatki 01.07.06, 07:53 moj slucha zawsze, tylko nie zawsze robi co do niego mowie dlatego tak nie zastanawiam, czy to ja za mietka jestem i czas uruchomic ten sznur, co kotula Odpowiedz Link Zgłoś
anatemka Re: czy Wasze trzylatki 01.07.06, 15:39 powinni was wsadzić za znęcanie się nad dzieckiem!!! a nie lepiej zastosować bezkrwawą metodę: noc na kafelkach w łazience i na drugi dzień dziecię chodzi jak w zegarku. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: czy Wasze trzylatki 01.07.06, 16:06 z łazienki czasem nocą trzeba skorzystać, nie wolno jej zajmować. Proponuję łańcuchem w piwnicy. A żeby bezdomnych kotów dziecię nie straszyło, plastrem pyszczek zakleić... brr... co Was napadło o takich strasznościach pisać. To się robi, ale o tym się nie mówi, nie pisze... Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: czy Wasze trzylatki 01.07.06, 16:57 To się nazywa po prostu SZCZEROŚĆ No i jeśli metoda skutkuje, dlaczego nie polecić jej innym? Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: czy Wasze trzylatki 01.07.06, 17:26 nchyb napisała: > co Was napadło o takich strasznościach pisać. To się robi, ale o tym się nie > mówi, nie pisze... to ja wlasnie o rade prosze )) cos czuje ze za duzo tej autonomii i samodzielnosci, kurde no Odpowiedz Link Zgłoś
kattkak Re: czy Wasze trzylatki 01.07.06, 18:41 a mnie to się tylko sunia słucha..... Bardzo grzeczna psina.. Odpowiedz Link Zgłoś
putka2 Re: czy Wasze trzylatki 01.07.06, 18:54 Moja też jest niegrzeczna i próbuję wszelkimi, ludzkimi sposobami ją naprowadzać na tory, ale to co niektóre z was wypisują nadaje się na niebieską kartę,jeżeli to prawda co wypisujecie o karaniu dzieci to nie nadajecie się na matki. Z całusami nie dla was tylko dla waszych dzieci, które za parenaście lat bedą wam robić to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
anatemka Re: putka 01.07.06, 19:31 no nie wiem, ja w ramach profilaktyki schowałam sekator za kaloryferem-jak mnie młody przypnie to będę miała jak znalazł! Odpowiedz Link Zgłoś
putka2 Re: putka 01.07.06, 19:58 Widzę że ibulka i anatemmka nie mają innych zajęć w domu jak wypisywanie bzdur, lepiej wzięłybyście się do pracy albo zajmowały waszymi Dziećmi i mężami.Myślę, że czas kończyć pisanie bzdur i celnych waszym zdaniem ripost, bierzcie się za kąpanie Dzieci, chyba,że macie panie do pomocy, a wy w tym czasie siedzicie przy tym sztucznym ekranie. Z pozdrowieniami. Odpowiedz Link Zgłoś
mamatoomaszka Re: putka 01.07.06, 20:20 Oj Putko, Putko, nie masz Ty kobieto poczucia humoru, oj nie masz, z taka powaga nie przejdziesz przez zycie. Do metod na 3-latki dodam: moi sasiedzi, ktorzy maja trzylatka trzymaja go calymi dniami na otwartym sloncu, w takiej zagrodce z piaskownica, ze nie moze wyjsc i jak go wypuszcza , to on juz nie ma sily ich nie sluchac. TO JEST ZART / glupi oczywiscie/ A teraz co do sluchania i niesluchania 3-latkow, to jest specyficzny wiek, wiele rzeczy dzieci w tym wieku robia po to , zeby sprawdzic reakcje otoczenia, uczucia bliskich w stosunku do siebie, a takze coraz bardziej chca same o sobie stanowic. W ksiazkach pedagogow, psychologow czy pediatrow rozdzialy dotyczace tej grupy wiekowej z reguly maja tytuly: Jak postepowac z upartym trzylatkiem albo Dlaczego trzylatek stawia opor. Ale sa i pozycje, jak chocby "Rozwoj psychiczny dziecka" Ilg, Ames, Baker /wyd.psychologiczne, Gdansk 1992/ - gdzie mowi sie m.in. "...w wieku 3 lat wiekszosc dzieci na krotko sie uspokaja. Dwuipollatek wydawal sie uwielbiac opor, gdy trzylatek wydaje sie uwielbiac uleglosc. Typowy 3-latek uzywa slowa "tak" rownie czesto, jak wczesniej uzywal slowa "nie". Dalej poczytajcie same, to wielce zajmujaca ksiazka, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: putka 01.07.06, 20:34 putka2 napisał: > Widzę że ibulka i anatemmka nie mają innych zajęć w domu jak wypisywanie bzdur, > > lepiej wzięłybyście się do pracy albo zajmowały waszymi Dziećmi i mężami.Myślę, > > że czas kończyć pisanie bzdur i celnych waszym zdaniem ripost, bierzcie się za > > kąpanie Dzieci, chyba,że macie panie do pomocy, a wy w tym czasie siedzicie > przy tym sztucznym ekranie. Z pozdrowieniami. Mój mąż i dzieci, tak się składa, wczoraj o 24.15 wyjechali na weekend na wieś, kim więc mam się zajmować? Ah, zapomniałam! Psu jeść dać, no ale to już zrobiłam... A Ty przepraszam bardzo co przy sztucznym ekranie robisz? Dzieci karmisz wirtualnie? Kąpiesz? Do roboty, i to już! Bez pozdrowień. Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: putka 01.07.06, 20:35 Poza tym mój mąż sam sobą potrafi się świetnie zająć, i nie muszę go zabawiać, karmić, myć, czesać itd.... Odpowiedz Link Zgłoś
mamatoomaszka Re: putka 01.07.06, 20:47 Ojejku, jakie piekne morze i jaka chatka, gdzie to? Tak bardzo chcialabym choc raz pobyc nad cieplym morzem, nigdy mnie to jeszcze nie spotkalo. Odpowiedz Link Zgłoś
aborka Re: czy Wasze trzylatki 04.07.06, 15:00 od razu mi lepiej ))))))))))))). Ja czasem mysle ze Bartek moze głuchy jest??? Ale chyba narazei tylko to bunt 2 latka + wychodzące na raz 4 piątki + glut do pasa i kaszel + mała siostrzyczka. A ja osiwieje w miesiąc..... Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: czy Wasze trzylatki 03.07.06, 19:55 generalnie tak, choc pół roku temu było duużo lepiej. pozd. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
aborka Re: czy Wasze trzylatki 04.07.06, 14:53 ja narazie słucha sie w jakiś 20% przypadków....... ale ma dopiero 2.5 Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkowamama Re: czy Wasze trzylatki 04.07.06, 16:33 Dobre, Moofka, dowcip to Ty masz Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkowamama Re: czy Wasze trzylatki 04.07.06, 16:33 Raczej zapytaj, czy kiedykolwiek posłuchało Odpowiedz Link Zgłoś