gosiek3331 06.07.06, 20:26 mam pytanie od kiedy mozna chodzic z dzieckiem na basen, słyszalam ze sa zajecia dla całkiem małych szkrabow. I gdzie w Warszawie sa takie baseny. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ajk10 Re: dziecko na basenie 06.07.06, 21:32 od ok, 4 miesiąca życia, czyli jak dziecko trzyma już sztywno główkę. Takie zajęcia są w Body Shape, al KEN 11; na basenie na Rokosowskiej, chyba na basenie SGGW przy Ciszewskiego i pewnie też w innych miejscach. Musisz dzwonic i pytać Odpowiedz Link Zgłoś
agnes0101 Re: dziecko na basenie 07.07.06, 12:48 Zajęcia na basenie prowadzone są dla dzieci już nawet od 2 m-ca życia. Mojej koleżanki dziecko chodzi właśnie od 2 m-ca życia. Ja ze swoim zaczęłam chodzić gdy miał 9 m-cy na zajęcia zorganizowane i szczerze powiem że z tak małym dzieckiem nie poszłabym. Najwcześniej uważam od 5-6 miesiąca gdy dziecko rzeczywiście zaczyna mieć naprawdę "kontakt ze światem". Z doświadczenia właśnie na basenie na zajęciach zorganizowanych zauważywał że z jednej strony te mniejsze tzn. tak 3-4 miesięczniaki znacznie szybciej wszystko łapią, jednak są zdecydowanie mniej świadome wszystkiego. Natomiast te starsze czyli tak powiedzmy od 8-9 mca znacznie fajniej wszystko przeżywają, w pełni świadomie, nie mniej jednak gorzej im wychodzi pływanie.Co do miejsca pływalni w W-wie, to wydaje mi się że na każdym obecnie lepszym basenie są takie zajęcia. Zależy jaka dzielnica cię interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkowamama Re: dziecko na basenie 07.07.06, 16:24 Polecam Waterfun, chodziliśmy z nimi na zajęcia rok, super Zajrzyj też do wyszukiwarki, znajdziesz tam conajmniej 50 wątków na ten temat. www.waterfun.com.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś