Dodaj do ulubionych

Czy macie jakiś sposób na...

30.08.06, 17:50
to aby dziecko 13 miesięczne nie rozkopywało sie w nocy? Czy w śpiworku
takiemu dziecku było by wygodnie?
Obserwuj wątek
    • a.lenard Re: Czy macie jakiś sposób na... 30.08.06, 18:28
      moja ma 17 miesięcy i właśnie zamierzam kupić śpiworek, bo praktycznie cały
      czas bez kołderki śpi, a jak ją tylko przykryję to płacze przez sen jak poczuje
      na sobie następną warstwę. Wcześniej próbowałam wiązać brzegi kocyka do
      łóżeczka. Sprawdzało się do czasu aż mała zaczęła wędrowac po całym łóżeczku
      podczas snu. Potrafi obudzić się w miejscu gdzie wcześniej miała nogi lub cała
      leżeć na podusi zwinięta w kłębek smile
    • mika_p Re: Czy macie jakiś sposób na... 30.08.06, 18:31
      Ubierać cieplej na noc i nie martwić się, ze się rozkopuje.
      Jak sie obuudzi w nocy i będzie chciało wstać, to w śpiworku się wyrżnie.
      • zuzanka77 Re: Czy macie jakiś sposób na... 30.08.06, 18:59
        moja mala ma 21 mies i od urodzenia spi w spiworkach roznych w zaleznosci od
        pory roku.nie martwie sie ze zmarznie gdy sie rozkopie(spi we wlasnym pokoju
        wiec nawet bym nie wiedziala).teraz kiedy ranos ie budzi wie jak odpiac suwak
        zeby wyjac nogi i wstac.
        pozdrawiam
    • anias29 Re: Czy macie jakiś sposób na... 30.08.06, 21:14
      Śpiworek. Wbrew temu, co napisała mika_p, moje dziecko potrafi w nim stanąć na
      nogi i wcale się nie przewracawink
      • endzi11 Anias29 30.08.06, 21:26
        A ile twoje dziecko ma? i czy od dawna śpi w śpiworku? bo niewiem czy mała sie
        teraz przyzwyczai do śpiworka.

Wszystkim dziekuje za odpowiedzismile
      • bonkreta Re: Czy macie jakiś sposób na... 02.09.06, 20:45
        Moje potrafi nawet chodzić smile
        Ma 11,5 mies. w śpiworku śpi od urodzenia.
    • honi_29 Re: Czy macie jakiś sposób na... 30.08.06, 21:24
      Mój synek też ciągle się rozkopuje.Ja śpię przykryta z uszami,a on tylko w
      piżamce i za żadne skarby nie chce dac się przykryć,bo płacz.Dopiero jak dobrze
      zmarznie łaskawie się nie rozkopie,ufff...
      • katklos Re: Czy macie jakiś sposób na... 30.08.06, 21:43
        MOj synek tez uwielbia się rozkopywać, ale uznaję, ze skoro nie budzi się ani
        nie przeziębia, to widać tak mu odpowiada. W chłodniejsze wieczory i noce
        ubieram go po prostu troche cieplej.
        • elwira75 Re: Czy macie jakiś sposób na... 31.08.06, 10:03
          U mnie jest ten sam problem. Moja córeczka ma 17 miesięcy i przykrycie jej w
          nocy "to walka z wiatrakami". Gdy tylko poczuje jakąś warstwę dodatkową na
          sobie, to albo jest płacz, albo wierci się aż zrzuci z siebie przykrycie.
          Postanowiłam przestać walczyć z nią, bo ja złościłam się ciągłym wstawaniem i
          przykrywaniem jej, i ona cały czas się wierciła w łóżeczku i jęczała. Zakładam
          jej troszkę cieplejsze ubranko na noc (body+śpiochy, kaftanik+śpiochy). Uważam,
          że w tej chwili bardzo ciężko by mi było przyzwyczaić ją do śpiworka, tym
          bardziej, że ona kręci się przez sen po całym łóżeczku i wstaje w nocy.
    • 100krotka9 Re: Czy macie jakiś sposób na... 31.08.06, 10:47
      Śpiworek jest super!!! I polecam go każdej mamie.
      Sama kupiłam synowi jak miał 13 miesięcy i zaczął przesypiać spokojniej noce.
      Jedyny problem był bo trudno mu się w nim wstawało ale się przyzwyczaił od
      kilki miesięcy nie śpi w śpiworku pierwszy powód mamy za sobą gorące lato drugi
      zaczął wychodzić z łóżeczka i dreptać do nas do sypialni bałam się że się
      przewróci w śpiworku i schowałam go do szafy. Teraz ubieram cieplej śpi pod
      kołderkom w nocy jak się przebudzę to zaglądam do niego do pokoiku i przykrywam.
      Jeśli twój maluszek nie wychodzi jeszcze łóżeczko to śpiworem na pewno rozwiąże
      Twój problem.

Pozdrawiam 100krotka
    • mama_kotula Re: Czy macie jakiś sposób na... 02.09.06, 22:05
      U nas sprawdzały się cieplejsza piżamka + ewentualnie skarpetki (które i tak się
      zsuwały po godzinie snu).
    • adriado Re: Czy macie jakiś sposób na... 03.09.06, 09:02
      Moja ma 2,5 i strasznie sie rozkopuje, przykrywam ja a ona przez sen nogami
      macha, musimy zaopatrzyc sie w ciepła piżamkę, bo nie ma innego wyjscia.
      • oda100 Re: Czy macie jakiś sposób na... 03.09.06, 21:44
        ja nawet nie staram sie juz malego nakrywac, od paru tygodni spi w pizamie i
        jest jeszcze w miare cieplo. Moze pozniej zastanowie sie nad kupnem spiworka
    • endzi11 Re: Czy macie jakiś sposób na... 03.09.06, 22:46
      Dzięki za odpowiedzi.
      Chyba jednak będę małą cieplej ubierac jak przyjdą zimnniejsze noce.Moja
      szwagierka nie kupiła spiworka z obawy że dziecko mogłoby sie tak okręic głową
      do środka że mogłoby sie udusic,nie wiem czy faktycznie to możliwe?
      • cyborgus Re: Czy macie jakiś sposób na... 04.09.06, 19:20
        nie. przeciez spiworek ma otwory na raczki, wiec jakim cudem takie akrobacje
        wymyslila?
    • agastrusia Re: Czy macie jakiś sposób na... 04.09.06, 19:23
      Moim sposobem jest cieplejsza piżamka. Nie zamierzam warować całą noc przy
      dziecku i patrzeć czy się nie rozkopie. A na śpiwoeki dzieci mają różne sposoby.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka