endzi11 30.08.06, 17:50 to aby dziecko 13 miesięczne nie rozkopywało sie w nocy? Czy w śpiworku takiemu dziecku było by wygodnie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a.lenard Re: Czy macie jakiś sposób na... 30.08.06, 18:28 moja ma 17 miesięcy i właśnie zamierzam kupić śpiworek, bo praktycznie cały czas bez kołderki śpi, a jak ją tylko przykryję to płacze przez sen jak poczuje na sobie następną warstwę. Wcześniej próbowałam wiązać brzegi kocyka do łóżeczka. Sprawdzało się do czasu aż mała zaczęła wędrowac po całym łóżeczku podczas snu. Potrafi obudzić się w miejscu gdzie wcześniej miała nogi lub cała leżeć na podusi zwinięta w kłębek Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Czy macie jakiś sposób na... 30.08.06, 18:31 Ubierać cieplej na noc i nie martwić się, ze się rozkopuje. Jak sie obuudzi w nocy i będzie chciało wstać, to w śpiworku się wyrżnie. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanka77 Re: Czy macie jakiś sposób na... 30.08.06, 18:59 moja mala ma 21 mies i od urodzenia spi w spiworkach roznych w zaleznosci od pory roku.nie martwie sie ze zmarznie gdy sie rozkopie(spi we wlasnym pokoju wiec nawet bym nie wiedziala).teraz kiedy ranos ie budzi wie jak odpiac suwak zeby wyjac nogi i wstac. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anias29 Re: Czy macie jakiś sposób na... 30.08.06, 21:14 Śpiworek. Wbrew temu, co napisała mika_p, moje dziecko potrafi w nim stanąć na nogi i wcale się nie przewraca Odpowiedz Link Zgłoś
endzi11 Anias29 30.08.06, 21:26 A ile twoje dziecko ma? i czy od dawna śpi w śpiworku? bo niewiem czy mała sie teraz przyzwyczai do śpiworka. Wszystkim dziekuje za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
bonkreta Re: Czy macie jakiś sposób na... 02.09.06, 20:45 Moje potrafi nawet chodzić Ma 11,5 mies. w śpiworku śpi od urodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
honi_29 Re: Czy macie jakiś sposób na... 30.08.06, 21:24 Mój synek też ciągle się rozkopuje.Ja śpię przykryta z uszami,a on tylko w piżamce i za żadne skarby nie chce dac się przykryć,bo płacz.Dopiero jak dobrze zmarznie łaskawie się nie rozkopie,ufff... Odpowiedz Link Zgłoś
katklos Re: Czy macie jakiś sposób na... 30.08.06, 21:43 MOj synek tez uwielbia się rozkopywać, ale uznaję, ze skoro nie budzi się ani nie przeziębia, to widać tak mu odpowiada. W chłodniejsze wieczory i noce ubieram go po prostu troche cieplej. Odpowiedz Link Zgłoś
elwira75 Re: Czy macie jakiś sposób na... 31.08.06, 10:03 U mnie jest ten sam problem. Moja córeczka ma 17 miesięcy i przykrycie jej w nocy "to walka z wiatrakami". Gdy tylko poczuje jakąś warstwę dodatkową na sobie, to albo jest płacz, albo wierci się aż zrzuci z siebie przykrycie. Postanowiłam przestać walczyć z nią, bo ja złościłam się ciągłym wstawaniem i przykrywaniem jej, i ona cały czas się wierciła w łóżeczku i jęczała. Zakładam jej troszkę cieplejsze ubranko na noc (body+śpiochy, kaftanik+śpiochy). Uważam, że w tej chwili bardzo ciężko by mi było przyzwyczaić ją do śpiworka, tym bardziej, że ona kręci się przez sen po całym łóżeczku i wstaje w nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
100krotka9 Re: Czy macie jakiś sposób na... 31.08.06, 10:47 Śpiworek jest super!!! I polecam go każdej mamie. Sama kupiłam synowi jak miał 13 miesięcy i zaczął przesypiać spokojniej noce. Jedyny problem był bo trudno mu się w nim wstawało ale się przyzwyczaił od kilki miesięcy nie śpi w śpiworku pierwszy powód mamy za sobą gorące lato drugi zaczął wychodzić z łóżeczka i dreptać do nas do sypialni bałam się że się przewróci w śpiworku i schowałam go do szafy. Teraz ubieram cieplej śpi pod kołderkom w nocy jak się przebudzę to zaglądam do niego do pokoiku i przykrywam. Jeśli twój maluszek nie wychodzi jeszcze łóżeczko to śpiworem na pewno rozwiąże Twój problem. Pozdrawiam 100krotka Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: Czy macie jakiś sposób na... 02.09.06, 22:05 U nas sprawdzały się cieplejsza piżamka + ewentualnie skarpetki (które i tak się zsuwały po godzinie snu). Odpowiedz Link Zgłoś
adriado Re: Czy macie jakiś sposób na... 03.09.06, 09:02 Moja ma 2,5 i strasznie sie rozkopuje, przykrywam ja a ona przez sen nogami macha, musimy zaopatrzyc sie w ciepła piżamkę, bo nie ma innego wyjscia. Odpowiedz Link Zgłoś
oda100 Re: Czy macie jakiś sposób na... 03.09.06, 21:44 ja nawet nie staram sie juz malego nakrywac, od paru tygodni spi w pizamie i jest jeszcze w miare cieplo. Moze pozniej zastanowie sie nad kupnem spiworka Odpowiedz Link Zgłoś
endzi11 Re: Czy macie jakiś sposób na... 03.09.06, 22:46 Dzięki za odpowiedzi. Chyba jednak będę małą cieplej ubierac jak przyjdą zimnniejsze noce.Moja szwagierka nie kupiła spiworka z obawy że dziecko mogłoby sie tak okręic głową do środka że mogłoby sie udusic,nie wiem czy faktycznie to możliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
cyborgus Re: Czy macie jakiś sposób na... 04.09.06, 19:20 nie. przeciez spiworek ma otwory na raczki, wiec jakim cudem takie akrobacje wymyslila? Odpowiedz Link Zgłoś
agastrusia Re: Czy macie jakiś sposób na... 04.09.06, 19:23 Moim sposobem jest cieplejsza piżamka. Nie zamierzam warować całą noc przy dziecku i patrzeć czy się nie rozkopie. A na śpiwoeki dzieci mają różne sposoby. Odpowiedz Link Zgłoś