martyna2606 30.09.06, 19:17 przyjeciu w domu po chrzcinach , ale bez alkocholu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sillke Re: co sadzicie o 30.09.06, 19:23 Sądzę, że to dobry pomysł. Ja robiłam przyjęcie po chrzcinach i po komunii bez alkoholu. Nie było żadnego problemu. Cała rodzina zna i akceptuje zasady panujące w moim domu. Ja tez nie wcinam sie gospodarzom w menu jak jestem w gościach... Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: co sadzicie o 30.09.06, 19:27 a ja nie uznaje przyjęć z okazji chrzcin. to ma być duchowe święto dla dziecka, a nie obiad i alko dla dwudziestu innych osób. widział ktoś w biblii przykazanie "i wypraw dziecku chrzciny dla całej rodziny i nie zapomnij o wódce?". Odpowiedz Link Zgłoś
a.lenard Re: co sadzicie o 30.09.06, 20:08 ja tak zrobiłam i na roczek też, chociaz niektórym się to nie podobało, to powiedziałam ze to święto dziecka a nie dorosłych i wódki nie bedzie i kropka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: co sadzicie o 30.09.06, 20:50 w Biblii to nawet nie ma nic o chrzcie dzieci, więc nie sięgałabym raczej do niej jako autorytetu w kwestii imprezy Odpowiedz Link Zgłoś
mama.igora Re: co sadzicie o 01.10.06, 10:30 silke, popieram. Ale u moich tesciow, to znaczy ich dzieci na komuniach woda sie lala i byly tance do rana, znajomi, kupa gosci. A ja zarzadzam juz dzis choc to za 8 lat kameralny obiad w restauracji bez grama alko. Tesc chyba ksiazke o tym napisze Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: co sadzicie o 30.09.06, 20:30 Po Chrzcie naszych dzieci robiliśmy przyjęcia dla najbliższej rodziny. Nie jakieś specjalne imprezy, tylko obiad plus deser - kawa, ciasto. To samo po I Komunii św. Bez alkoholu. Odpowiedz Link Zgłoś
agaireszta Re: co sadzicie o 30.09.06, 20:47 Ja po chrzcie mojej trójki robiłam skromny poczęstunek dla dziadków i chrzestnych. Było ciasto, sałatki i inne przekąski. I oczywiście bez alkoholu. No i na każde urodziny obowiązkowy jest tort. Do Komunii jeszcze nie doszłam ale pewnie tez bedzie skromny poczestunek- napewno nie w lokalu! Pozdrawiam aga Odpowiedz Link Zgłoś
semida Re: co sadzicie o 30.09.06, 20:56 A ja slyszalam ze na chrzcie goscie powinni skosztowac wodki weselnej.I byla jedna pollitrowka weselna na 14 gosci.To wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
ka-ja Re: co sadzicie o 30.09.06, 21:30 U nas był tylko poczęstunek w postaci kawy,ciasta i kolacji dla dziadków i chrzestnych. Bez alkoholu. Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia86 Re: co sadzicie o 30.09.06, 21:32 Mój Franio jutro ma chciny. Obiad i ciasto dla naprawdę najbliższej rodziny i zebrało się 20 osób. I nie jestem w stanie tego zrobić w domu - zero smykałki i chęci do gotowania, więc pozostaje knajpa. Będzie po kieliszku wina do obiadu. A dla mnie tego typu uroczystości są po prostu świetną okazją do spotkania w gronie najbliższych, ja to po prostu lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
luxure Re: co sadzicie o 01.10.06, 07:37 Nie wiem zależy ile osób. Ja sie wpakowałam w taki kanał, że zwaliło do nas koło 20 i weź tu wszystkich obsłuż. O alkohol już mi mniejsza. Bo wiadomo, że generalnie sie pije. Jeśli o mnie chodzi to ja już zapowiedziałam na przyszłość, że żadnych takich imprez w domu. Ja nie mam siły ani tym bardziej czasu na to, żeby przygotować a potem sprzątać. Odpowiedz Link Zgłoś
wobbler Re: co sadzicie o 01.10.06, 09:24 Oczywiscie,ze bez alkoholu!Chrzciny nie moga byc okazja zeby sie ktos "nawalil".I zaprosilabym tylko rzeczywiscie najblizsze osoby,bo to rowniez nie okazja zebym spedzila dwie doby w kuchni. Odpowiedz Link Zgłoś
mama.igora Re: co sadzicie o 01.10.06, 10:27 "alkohol" przez "h" A poza tym co rozumiesz przez przyjecie? Obiadek dla rodzinki i ciacho, czemu nie? I bez alkoholu!!!!! Jestem za. Ja walcze z tesciem, jak jest impreza dziecka, a nie nasza, to wody na stol nie pozwalam stawiac, nie kupuje tego, a ten leci kupic i stawia na stole.Kiedys wojne zrobilam na roczku, chyba zajarzyl.Ale klimat mi zepsul. Odpowiedz Link Zgłoś
anik801 Re: co sadzicie o 01.10.06, 10:34 A czy alkohol musi być na każdej rodzinnej imprezie?Ja nie pijam alkoholu,więc jak dla mnie każda impreza może być bezalkoholowa.Niestety tu gdzie mieszkam na taką imprezę nie ma szansy!Na wsi wszystko musi być mocno zakrapiane! Odpowiedz Link Zgłoś
wobbler Re: co sadzicie o 01.10.06, 14:54 Poganie,cholera.To niech pod GS-em sobie pozniej wypija. Co za swiat... Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: co sadzicie o 01.10.06, 15:00 Nic nie musi. Ty jesteś gospodarzem i Ty decydujesz co ma być na stole. Uważam, że przyjęcia z okazji chrzcin czy komunii to święta dzieci a im alkohol jest zbędny. Odpowiedz Link Zgłoś
asik_8 Re: co sadzicie o 01.10.06, 15:08 Hej.Ja zrobiłam przyjecie po chrzcinach i na roczek i bardzo skromnie.Tez uwazam ze to swieto małego!!! Odpowiedz Link Zgłoś