Dodaj do ulubionych

Sikanie w nocy

10.10.06, 10:13
Witam serdecznie.
Mój synek ma 2,4 lata. Uczy się bez pieluchy w dzień. Już mu nawet nieźle
idzie, nie zakładam mu pieluchy w dzień. Z kupą tylko jest mały problem.
Jednocześnie zdjęłam mu pieluchę na noc. Ale tylko raz udało mu się nie
zsikać.
Przyczyną jest to między innymi, że je dużo kaszy przed snem i w nocy i
dlatego nie może wytrzymać. Zwykle na jedno siusiu się budzi a potem już nie
kontroluje. Codziennie pościel zasikana. Chyba narazie z tą nocą odpuszczę.
W związku z tym mam pytanie- kiedy Wasze dzieci skończyły z pieluchą w nocy.
Czy od razu wtedy gdy w dzień? Czy trochę póżniej dzieci zaczęły się
kontrolować w nocy?
Co mi radzicie, odpuścić narazie? Za wcześnie jeszcze?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam.
Asia
A to mój Bączek:
www.mamaalana1.bobasy.pl
Obserwuj wątek
    • driadea Re: Sikanie w nocy 10.10.06, 10:45
      Córka przestała sikać w nocy zanim zrezygnowała z pieluch, po prostu budziła
      się z suchym pampersem. Dopiero około 2,5 roku, z dnia na dzień, zrezygnowała z
      pieluszki, przestalam jej zakładać także i w nocy. Nie było żadnej wpadki, ani
      w dzień, ani w nocy.
      No ale gdyby były, w nocy, to bym ubierała pieluszkę, nawet i 7 latki czasem
      sikają w nocy.
    • sweet.joan Re: Sikanie w nocy 10.10.06, 11:00
      Mój dostawał pieluchę na noc jeszcze przez rok od pozbycia się jej w dzień. A i
      do tej pory zdarzają sie wpadki. Ma ponad 4 lata.
    • iwpal Re: Sikanie w nocy 10.10.06, 12:04
      Kontrola w nocy pojawia sie zwykle póxniej niż w dzień; ja z moimi córkami
      czekała aż same powiedzą, ze już nie chca na noc pieluchy - u starszej było to
      6 m-cy po pożegnaniu pieluchy w dzień, u młodszej miesiąc po tym.
      • katka74 Re: Sikanie w nocy 10.10.06, 12:58
        Moja pożegnała pieluchę w dzień ok pół roku temu, w nocy póki co musi być, bo co
        rano zasiusiana na maxa. A nic nie je ani nie pije w nocy, poprostu jeszcze nie
        dorosła do kontrolowania się w czasie snu. Cóż cierpliwie czekam. Ma 2,5 roku.
    • fanaberia77 Re: Sikanie w nocy 10.10.06, 14:30
      Mój Synek ma 4 lata. W dzień przeształ siusiać w pieluch w 19 miesiącu życia
      natomiast w nocy nadal ma pieluchę. Wszystkie wyniki w normie, lekarze twierdzą
      że może trwac to do 5 roku życia...
      • egoya Re: Sikanie w nocy 10.10.06, 21:17
        U mnie starszy syn przestał sikać w dzień gdy skończył dwa lata, w nocy-około 2,4. Początkowo wysadzałam go w nocy, gdzieś ok 23 (szedł spać o 19), i przesypiał już do rana. A za jakieś dwa m-ce sam się już budził. Z kolei młodszy przestał sikać w dzień gdy miał 1,5 roku (akurat było lato, więc napewno łatwiej było, bo chodził w majteczkach na dworze). A miesiąc później nie dał sobie założyć pampersa na noc i koniec. I od razu sam budzi się gdy chce siusiu. Ma teraz 2,1, pieluchy wyrzucone, bo nawet w daleką trase nie da sobie założyć, z resztą on może długo wytrzymac bez sikania, w dzień jakieś 3-4 godz., a czasem całą noc nie wstaje. Na noc zjada talerz kaszki, szklankę herbaty i bierze butelkę picia do snu. I nieraz się dziwię że się nie zleje na łóżko jak tyle wypije, ale chyba ma taki pęcherz wytrzymały. Z kolei starszy biega do łazienki co godzina (chyba po mnie ma), nawet w nocy potrafi wstać, raz czy dwa.
    • agii_75 Re: Sikanie w nocy 11.10.06, 11:28
      witam
      jestem mamą chłopca który ma 2 latka i miesiąc.Nam pożegnanie z pieluchami
      poszło nadwyraz szybko ku mojemu zdziwieniu.0odstawiliśmy pieluszki już dwa
      miesiące temu, najpierw w dzień. Po nocy gdy go przebierałam pampersik był
      suchy więc tez przestałam zakładać. Synek przez dzień pije nie bardzo dużo, w
      nocy nigdy nie jadł ani nie pił.Do kolacji ok 20.30 pije herbatkę potem ok 21
      przed samym pójściem do łóżka idziemy ''siku'' i śpimy do rana ok 9, a rano
      szybciutko na ''kibelek''.zdażyło mu się posikać na łóżeczko dwa
      razy..pozdrawiam.Aha u nas furrorę zrobiło sikanie pod chmurką na dworze, np
      pod drzewkiem na kamyczki ,wymyślone robaczki.pozdrawiam
    • gawliki Re: Sikanie w nocy 11.10.06, 16:05
      moja od 18miesiaca w dzien bez pampi,w nocy nadal.w 22 miesiacu-odstawilismy
      ten nocny(wczesniej przez ponad miesiac nocna pielucha sucha byla)i wszystko
      ok!!je na noc butle,ale zalatwia sie dopiero kolo 8 rano,czasem w nocy nas
      budzi-ale my duzo tlumaczylismy,zeby nie nasikala do lozka itd...
      • janeczka79 Re: Sikanie w nocy 11.10.06, 16:45
        Niestety tłumaczenie w tym wypadku nic nie daje...to problem, który nie
        rozwiaże się poprez tłumaczenia!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka