100dorota 13.10.06, 08:23 Mój synek zacząłą już na dobre chodzić.Co mam mu kupić do chodzenia w domu? Paputki, buciki, czy ma chodzić w skarpetkach?Jaka jest wasza opinia na ten temat lub doświadczenie.Poszę o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
weronikarb Re: Pierwsze kroki co na nogi do domu 13.10.06, 08:29 u nas skarepty i to dokiedy zaczal chodzic czyli od 2 lat nie posiadam kapci dla malego Ach nie teraz na topie sa gumowce Odpowiedz Link Zgłoś
aw271 Re: Pierwsze kroki co na nogi do domu 13.10.06, 09:33 Skarpetki antypoślizgowe. Odpowiedz Link Zgłoś
ira.siad Re: Pierwsze kroki co na nogi do domu 13.10.06, 09:41 Kup mu skarpety z ABS-em (anypoślizgowe), najlepsze i najwygodniejsze rozwiązanie w domowych warunkach. Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: Pierwsze kroki co na nogi do domu 13.10.06, 11:33 Boso albo w skarpetkach antypoślizgowych. Odpowiedz Link Zgłoś
iwpal Re: Pierwsze kroki co na nogi do domu 13.10.06, 12:12 Wg moich znajomych ortopedów i lekarzy rehabilitacji medycznej - po twardym w bucikach, po piasku i trawie - boso. Czyli w mieszkaniu w paputkach nad kostkę; ale też nie moga być za sztywne, bo nóżka musi sie ćwiczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
magdamroziuk Re: Pierwsze kroki co na nogi do domu 13.10.06, 12:52 Tylko skarpety antyboślizgowe - żadnych butów. Odpowiedz Link Zgłoś
iwpal Re: Pierwsze kroki co na nogi do domu 13.10.06, 13:15 >magdamroziuk napisała: Tylko skarpety antyboślizgowe - żadnych butów. < Czyje to zalecenia?? Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: iwpal 13.10.06, 14:01 Prawdopodobnie magdymroziuk. Zadziwiające jest to, że dosłownie jeden post wyżej Ty napisałaś o zaleceniu ortopedy ;o) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: iwpal 13.10.06, 18:54 Cokolwiek na noge powinno miec miekka podeszwe. Moj pediatra (mieszkam za granica) powiedzial, ze jak dziecko uczy sie chodzic to najlepiej na bosaka. My tak robilismy, latem biega boso, a zima w skarpetkach antyposlizgowych, albo tez boso, bo je notorycznie sciaga, paputki zreszta tez. Najlepiej woli na bosaka. Odpowiedz Link Zgłoś
magdamroziuk Re: iwpal 13.10.06, 23:29 > Prawdopodobnie magdymroziuk. > Zadziwiające jest to, że dosłownie jeden post wyżej Ty napisałaś o zaleceniu > ortopedy ;o) Proszę o nie "prawdopodogdybanie" Oczywiście to zalecenie mądrego ortopedy, potwierdzone przez rehabilitantkę. Na szczęście mojego dziecka nie potrakowano mini butami narciarskimi do nauki chodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
aagje Re: Pierwsze kroki co na nogi do domu 14.10.06, 14:43 ja kupuje mojemu urwisowi takie fajne skarpeto-kapcie w H&M. to grube skarpety z miekka, ale jednak trwala podeszwa. fajne sa. jesli masz dostep do tego sklepu - polecam! jedziemy na nich juz teraz druga zime. Odpowiedz Link Zgłoś
gusia210 Re: Pierwsze kroki co na nogi do domu 15.10.06, 21:36 ja polecam skarpety z ABSem Odpowiedz Link Zgłoś
100dorota Re: Pierwsze kroki co na nogi do domu 16.10.06, 10:51 Dziękuję wszystkim za podpowiedzi. Rozmawiałam wczoraj z ortopedą. Przez pierwszy miesiąc ma ckhodzić w antypoślizgach. Po spotkaniu z ortopeda da mi indywidualne zalecenia Odpowiedz Link Zgłoś
klaviatoorka Re: Pierwsze kroki co na nogi do domu 16.10.06, 20:22 ..fajnie, jeśli w domu są dywany, wykładziny/ciepła podłoga, to skarpetki jak najbardziej..ale jeśli są gładkie, drewniane podłogi i kafle, to chyba lepsze buciki z materiału na kauczuku... kupiłam takie w ccc, ok 20 zet, nawet wkładkę grubą mają, mały stoi w nich pewnie, nie daje rady ściągnąć jak skarpetki, nie boję się , ze zmarzną mu nóżki od zimej podłogi Odpowiedz Link Zgłoś