Dodaj do ulubionych

przedszkole dla malucha

IP: *.* 05.10.01, 12:58
Moj maluch ma teraz dopiero 9 miesięcy ale ja już zastanawiam się co będzie za rok lub dwa. Oczywiście jeśli chodzi o przedszkole.Otóż wiadomo że do przedszkola standardowo chodzą 4 lub 3 latki. Ale czy w Warszawie są jakieś przedszkola które prowadzą również grupy maluchów tzn. ok 2-latków. Ja mieszkam w okolicach W-wy i mamy takie przedszkole jezykowe ale pracuję w Warszawie i tam poszukam czegos.Wiem że ewentualnie pozostaje żłobek, ale nie bardzo chciałabym puścić małego na rok a poten zmieniać mu otoczenie. Żłobek odpada.Tak więc drogie mamy poradzcie coś.- a jeśli takowe grupy dwulatków istnieją to czy dziecko musi mieć ukończone 2 lata, czy raczej rocznikowo?- czy przedszkola zawsze startują po wakacjach, czy można też np. od nowego roku lub jakoć inaczej?
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: przedszkole dla malucha IP: *.* 05.10.01, 14:30
      Nie słyszalam o przedszkolu z grupą dwulatków. Normalne przedszkola przyjmują dzieci od trzech lat, przy czym jest to indywidualna decyzja dyrekcji, czy ważny jest rocznik, czy skończone lata. Jeśli sa wolne miejsca to mozna przyjąć dziecko w trakcie roku szkolnego, ale generalnie zaczyna sie od września.Znam przedszkole z oddzialem żłobkowym przy Langiewicza na Ochocie, gdzie przyjmowano młodsze dzieci - nie niemowlęta, ale dzieci juz chodzące. Potem mogły chodzic dalej do przedszkola tam, lub do innego. Moje znajome były zadowolone, ale jak jest teraz nie wiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka