Dodaj do ulubionych

CIAZA A EPILEPSJA

IP: *.* 05.02.02, 17:37
Czy sa moze mamy ktore choruja na epilepsje?A jak wyglada taki porod?
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: CIAZA A EPILEPSJA IP: *.* 05.02.02, 18:31
      Droga NatalioMalo wiem na ten temat, ale jako dziecko chorowalam na epilepsje tzw dziecieca.Gdy mialam 5 lat to byl moj ostatni atak.pozniej w wieku 20 lat cos sie wydarzylo i stracilam przytomnosc na dworcu i stwierdzila policja, ze mialam drgawki, ja tego nie wiem. chodzilam do neurologa, bylam pod kontrola.w ciaze zaszlam majac 27 lat i bylo wszystko ok.porod byl problematyczny, bo nie mialam rozwarcia przez prawie 48 godzin bolu i na koniec chwycil mnie jakis atak, tzreslam sie i nie umialam tego opanowac, czy byl to atak epilepsji, lekarze nie potrafili tego dokladnie okreslic.Oczywiscie skonczylo sie cesarka.Drugie dziecko tez przyszlo na swiat poprzez cesarskie ciecie z roznych powodow, ale byla juz to cesarka planowanaMysle ze jesli Cie to dotyczy, lub kogos z Twoich bliskich, to musi byc ta osoba pod stala kontrola lekarzy, a co z dawkowaniem lekow, to napewno neurolog bedzie wiedzial.Mysle ze w tym przypadku byc moze zostanie podjeta decyzja o cesarce.To tyle moge Ci pomocPaEla
      • Gość: guest Re: CIAZA A EPILEPSJA IP: *.* 05.02.02, 23:42
        w szpitalu orłowskiego na solcu prowadzone sa kobiety z epilepsją. tam też mogą urodzic pod kontrola swojego lekarza.jesli kobieta jest odp. leczona nie ma przeciwskazań do ciąży i porodu.
    • Gość: Alka Re: CIAZA A EPILEPSJA IP: *.* 06.02.02, 09:51
      Witam! Widmo ataku epilepsji w czsie porodu spędzało mi sen z powiek! Ataki wprawdzie mam nieczęsto i właściwie tylko w sytuacjach stresowych, ale przecież poród to też stres! :crazy: Byłam pod opieką mojego neurologa. Wcześniej umówiłam się z położną, którą poinformowałam o chorobie i uspokoiłam się. Poród nie był najlżejszy bo rozwarcie jakoś nie chciało się robić i położnej zawdzięczam to, że nie było cesarki, ale nie pojawił się nawet cień ataku. :hap: Głowa do góry! Wszystko będzie OK! Jakby co to pisz na priv. :hello:
    • Gość: guest Re: CIAZA A EPILEPSJA IP: *.* 06.02.02, 12:49
      Ja nie, ale moja przyjacióla(razem studiujemy), choruje. i co? W ciąży czuła się całkiem, całkiem, urodziła zdowego Synka. Kiedy skończy studia planuje drugiego dzidziusia.Jedyną przykrą konsekwencją było to, że nie mogła karmić piersią ze względu na leki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka