Gość: guest IP: *.* 05.02.02, 17:37 Czy sa moze mamy ktore choruja na epilepsje?A jak wyglada taki porod? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: guest Re: CIAZA A EPILEPSJA IP: *.* 05.02.02, 18:31 Droga NatalioMalo wiem na ten temat, ale jako dziecko chorowalam na epilepsje tzw dziecieca.Gdy mialam 5 lat to byl moj ostatni atak.pozniej w wieku 20 lat cos sie wydarzylo i stracilam przytomnosc na dworcu i stwierdzila policja, ze mialam drgawki, ja tego nie wiem. chodzilam do neurologa, bylam pod kontrola.w ciaze zaszlam majac 27 lat i bylo wszystko ok.porod byl problematyczny, bo nie mialam rozwarcia przez prawie 48 godzin bolu i na koniec chwycil mnie jakis atak, tzreslam sie i nie umialam tego opanowac, czy byl to atak epilepsji, lekarze nie potrafili tego dokladnie okreslic.Oczywiscie skonczylo sie cesarka.Drugie dziecko tez przyszlo na swiat poprzez cesarskie ciecie z roznych powodow, ale byla juz to cesarka planowanaMysle ze jesli Cie to dotyczy, lub kogos z Twoich bliskich, to musi byc ta osoba pod stala kontrola lekarzy, a co z dawkowaniem lekow, to napewno neurolog bedzie wiedzial.Mysle ze w tym przypadku byc moze zostanie podjeta decyzja o cesarce.To tyle moge Ci pomocPaEla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: CIAZA A EPILEPSJA IP: *.* 05.02.02, 23:42 w szpitalu orłowskiego na solcu prowadzone sa kobiety z epilepsją. tam też mogą urodzic pod kontrola swojego lekarza.jesli kobieta jest odp. leczona nie ma przeciwskazań do ciąży i porodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alka Re: CIAZA A EPILEPSJA IP: *.* 06.02.02, 09:51 Witam! Widmo ataku epilepsji w czsie porodu spędzało mi sen z powiek! Ataki wprawdzie mam nieczęsto i właściwie tylko w sytuacjach stresowych, ale przecież poród to też stres! Byłam pod opieką mojego neurologa. Wcześniej umówiłam się z położną, którą poinformowałam o chorobie i uspokoiłam się. Poród nie był najlżejszy bo rozwarcie jakoś nie chciało się robić i położnej zawdzięczam to, że nie było cesarki, ale nie pojawił się nawet cień ataku. Głowa do góry! Wszystko będzie OK! Jakby co to pisz na priv. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: CIAZA A EPILEPSJA IP: *.* 06.02.02, 12:49 Ja nie, ale moja przyjacióla(razem studiujemy), choruje. i co? W ciąży czuła się całkiem, całkiem, urodziła zdowego Synka. Kiedy skończy studia planuje drugiego dzidziusia.Jedyną przykrą konsekwencją było to, że nie mogła karmić piersią ze względu na leki. Odpowiedz Link Zgłoś