Dodaj do ulubionych

Korea Otwocka

20.12.10, 13:02
I bardzo dobrze! Nie widzę powodu żeby udostępniać lokal miejski na koncert grupy której teksty to m.in (4 teksty pierwsze z brzegu):

- Mdląca woń martwej izby bije złem. Spluwam, rzygam, zdycham. Nieczuły leżę odurzony snem.
A tam za murem zawieszony sznur.

- Jad zgniłych trupów tnie skronie, Żre mi mózg, oczy, kark. Na głowie wyrósł kozi róg.

- Dziewczyno wracaj! A wszelki kwiat rozświetla gwiazdy. A wszelki cień. Uzbraja w sztylet i płaszcz skrytobójcy

Nie trzeba być psychologiem z doktoratem żeby wiedzieć, że tego typu teksty wpływają negatywnie nie tylko na młode osoby.

A pan redaktor z wyborczej? Cytując jego ulubiony zespół: chyba zgniły trup żre mu mózg. I niech się dowie co to jest Korea nim zacznie żałośnie moralizować.
Obserwuj wątek
    • bezlimitu Re: Korea Otwocka 21.12.10, 09:04
      najnormalniejszy napisał:
      > Nie trzeba być psychologiem z doktoratem żeby wiedzieć, że tego typu teksty wpływają negatywnie nie tylko na młode osoby.

To spostrzeżenie wygenerowane zostało po zamieszczeniu cytatów z katowskich utworów, więc i ja zacytuję:
      "Knowledge is a deadly friend
      When no one sets the rules.
      The fate of all mankind I see
      Is in the hands of fools."
      Peter Sinfield

Myślę, że domorosły psycholog bez doktoratu zrozumie nie tylko samo obcojęzyczne słownictwo, ale także jego przesłanie.
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka