krateczka7 21.11.06, 14:16 a jeśli nie to jakie półbuty -proszę o krótki opis ( adidasy wydają mi się zbyt podatne na przemoknięcie , zawilgocenie) a może ktoś takie właśnie buciki dziecku zakłada i maluch nie marznie proszę o opinie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mira31 Re: czy zakładacie już kozaczki dzieciom 21.11.06, 14:59 www.allegro.pl/item143895659_super_firmowe_zimowe_buty_timberland_roz_33_.html teraz takie, noga się ani nie poci, ani nie marznie, na zimę mam ecco z gore- texem. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiapanfilowicz Re: czy zakładacie już kozaczki dzieciom 21.11.06, 15:01 Ja po lecie kupuję córce tylko jedne buty na zimę- takie dłuższe z Ecco- nie są to kozaki ale półbuty to też chyba nie są i córcia od miesiąca chodzi w nich do przedszkola, tym bardziej, że nie przemakają. Ja sama chodzę już w kozakach, więc nie wydaje mi się, aby zwykłe letnie (reeboki) sportowe buty były w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
karynk Re: czy zakładacie już kozaczki dzieciom 21.11.06, 18:18 Ja zakładam jesienne buty za kostkę siegające. Na kozaki jest za ciepło. Stanowczo za ciepło ostatnimi dniami. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: czy zakładacie już kozaczki dzieciom 21.11.06, 18:20 Moja nosi obecnie te: tinyurl.com/yxpqg4 Nie chodzimy ostatnio zbytnio na spacery, głównie do i z przedszkola, do sklepu. Jak pada, podwożę małą samochodem. Jak był śnieg, to chodziła już w zimowych butach, ale teraz jest ciepło i sucho, to chodzi w zalinkowanych trzewikach. Odpowiedz Link Zgłoś
yola66 Re: czy zakładacie już kozaczki dzieciom 21.11.06, 19:48 mój synek nosi jesienne Bartki za kostkę.... Jak dla mnie na kozaki zdecydowanie za ciepło i dla mnie i przede wszystkim dla niego.... Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: czy zakładacie już kozaczki dzieciom 21.11.06, 20:02 Zalezy od temp. - jesli oscyluje kolo zera, to kozaczki, jesli 10 + to polbuty. Odpowiedz Link Zgłoś
lidia23 Re: czy zakładacie już kozaczki dzieciom 21.11.06, 20:23 Mój syn nie ma kozaczków, ale już nakładam mu zimówki. Odpowiedz Link Zgłoś
gusia210 Re: czy zakładacie już kozaczki dzieciom 21.11.06, 21:33 ja mam dla małego wysokie zimowe traperki naturino-jeszcze nigdy nie miał zimnych stóp Odpowiedz Link Zgłoś
kerry_weaver Re: czy zakładacie już kozaczki dzieciom 21.11.06, 21:55 na razie normalne półbuty z Bartka, takie na rzepy, skórzane, nie za kostkę. Ocieplane kozaczki - kupione w dzień pierwszego śniegu - stoją i czekają na mrozy, nienoszone, nad czym dziecko mocno boleje Starszy biega w adidasach. Odpowiedz Link Zgłoś
grzalka Re: czy zakładacie już kozaczki dzieciom 21.11.06, 22:31 traperowate za kostkę ostatnio, ale tu u nas na północnym wschodzie zimno Odpowiedz Link Zgłoś
karynk można i w skarpecie 21.11.06, 23:07 Kurde, mój dzisiaj poszedł na spacer w jednym bucie Zgubił po drodze swojego pantofelka, a że ciemno było to rodzic nie widział. Dopiero po spacerze okazało się, że dziedzic w jednym bucie zasuwał. Odpowiedz Link Zgłoś
uszatkowa Re: czy zakładacie już kozaczki dzieciom 22.11.06, 09:46 ja juz zakładam Odpowiedz Link Zgłoś
monika535 Re: czy zakładacie już kozaczki dzieciom 24.11.06, 15:46 ja zakładam skórzane trzewiki za kostkę, nieocieplane (ale wiem, że gdy mnie nie ma to babcia dziecku zakłada kozaki na kożuchu... gdy jest +11 st. na przyklad. Sugestie nie skutkują, bo to przecież dla dobra dziecka "żeby nie zmarzła". Te co ja zakładam od biedy wytrzymają i niewielką kałużę, w środku jeszcze nie były porządnie przemoczone. Odpowiedz Link Zgłoś
ramka2 Re: czy zakładacie już kozaczki dzieciom 24.11.06, 19:58 stanowczo za ciepło Odpowiedz Link Zgłoś
amerykapolnocna glany 24.11.06, 20:54 moja córka nosi glany z tym że ma 13 lat i słucha metaluXD ale tak serio to jak chodziła do zerówki i do podstawówki w 1,2,3,4 klasie to już w tym okresie nosiła kozaczki z futerkiem itp. Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: glany 24.11.06, 21:20 Moja też nosi glany, ma 3 lata i najchętniej słucha Heya Odpowiedz Link Zgłoś
peggy1 Re: glany - gdzie kupilas :) 26.11.06, 00:03 driadeo zdrzadz sekret - gdzie kupilas tak male glany??? Mamusia ma glany to i synkowi bym kupila Odpowiedz Link Zgłoś
peggy1 Re: a moj jako jedyny.... 26.11.06, 00:04 moj syn nadal w adidasach pomyka Ma Geoxy i jeszcze nie ma zimnych nog po powrocie ze spaceru, czy z przedszkola. Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: glany - gdzie kupilas :) 26.11.06, 02:37 Kupiłam rok temu nówki na allegro, rozmiar 27 - teraz są w sam raz. Boskie Odpowiedz Link Zgłoś
peggy1 Re: glany - gdzie kupilas :) 26.11.06, 15:39 OKi zaczynam przegrzebywac allegro w poszukiwaniu glanow dla 2,5 latka )) Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: czy zakładacie już kozaczki dzieciom 26.11.06, 00:11 starszemu do przedszkola - półbuty Catepilar, takie masywniejsze adidasy, na dwór wychodzi w kaloszach młodszemu - lekkie półbuty ecco, ewentualnie zimowe ecco jak wychodzi wcześniej albo jest wyjątkowo paskudna pogoda Odpowiedz Link Zgłoś