Dodaj do ulubionych

Dziwne infekcje.

IP: *.* 11.04.02, 10:42
Ten watek powinien byc na ezdrowiu, ale edziecko jest czesciej odwiedzane, wiec spytam tu.Bardzo czesto spotykam sie wsrod znajomych a i z moja coreczka jest podobnie, ze ich dzieci maja trudna do zdiagnozowania przypadlosc kaszlu. U niektorych okazuje sie ze dopiero rtg pluc wykazuje ze jest zapalenie pluc (osluchowo cisza), a u innych nawet szereg badan lacznie z alergicznymi, astmatycznyni nic nie wykazuje.Objawy nie sa bardzo powazne, albo tylko kaszel ale dlugotrwaly nieraz konczacy sie z problemem oddychania, albo z lekka goraczka. Dziecko czuje sie wlasciwie dobrze, ma apetyt tylko ten kaszel troche dokucza. Ale pod tym kryje sie nieraz zapalenie pluc. Moje dziecko od dluzszego czasu pokasluje w nocy, osluchowo jest czysta, ale mnie teraz takie badanie nie przekonuje.Wyszlo ze ma pasozyty, ale po leczeniu nie ma porawy jesli idzie o kaszel. Bede eliminowac alergeny z otoczenia, bo u 2-latka doktor nie widzi sensu robienia testow alergicznych. Dziecko moze wykazac odczyny na wszystko.Wiec co to moze byc z tym kaszlem? Spotkalyscie sie z tym?
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Dziwne infekcje. IP: *.* 12.04.02, 10:25
      1 .Może to być wilgoć w mieszkaniu.2. Zimą w ogrzewanych pomieszczeniach jest suche powietrze i może drażnić gardło3. Uczulenie na pierze, kurz, pasożyty żyjące, sierść psaNiestety testy alergiczne wykonuje sie dopiero po skończeniu przez dziecko 3-ech lat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka