Dodaj do ulubionych

raczkowanie

24.11.06, 21:49
Moja 5-cio miesięczna córa właśnie uczy się raczkować. Umie już podnieść pupę
i ramiona do góry, ale nie umie jeszcze zrobić kroku do przedu, bo nóżki jej
siu ejeszcze rozjeżdzają do tyłu. Czasem uda jej się odbić nogami i nurkuje do
przodu. w którym miesiącu wasze szkraby zaczęły już dobrze raczkować?
Moja mała córeczka: fotoforum.gazeta.pl/5,2,lidia23.html
Obserwuj wątek
    • iwonag25 Re: raczkowanie 24.11.06, 22:13
      A Twoje starsze dziecko kiedy zaczelo raczkowac? Powiem Ci, że to jest
      indywidualna sprawa. Moja corcia zaczela raczkowac jak miala 8 misiecy. W tym
      wieku synek mojej kolezanki zaczal chodzic. Snek naszych znajomych zaczal
      raczkowac gdy mial 9 m-cy, a synek mojego kuzyna ma 9 i jeszcze nie raczkuje.
      Moja corcia robila dokladnie to samo co twoja gdy miala 6 miesiecy (pamietam
      byl wtedy sylwester), a zaczela raczkowac, jak juz wczesniej napisalam, w wieku
      8 msiiecy.
      • lidia23 Re: raczkowanie 24.11.06, 22:19
        Mój syn mało raczkował i późno, a nawet z tego co pamiętam bardzo mało. Późno
        też zaczął chodzić, bo jak już miał rok
        • iwonag25 Re: raczkowanie 24.11.06, 22:24
          Poczekaj, nic na sile. Najpiekniejsze jest to, jak dziecko zdobywa wciaz to
          nowe umiejetnosci. Mam znajoma, ktora 5 miesiecznego synka wkladala w chodzik,
          zeby szybciej chodzil. Dopiero co zaczal siedziec z podporka. Mial 8 - jak
          poszedl. Na szczescie nic mu (narazie) nie jest, ale takie przyspieszanie
          wszystkiego jest bez sensu. Niektore dzieci wogole nie raczkuja - od razu ida,
          a niektorym nie spieszy sie do chodzenia.
        • kitka05 Re: raczkowanie 24.11.06, 22:29
          No to rzeczywiście późno. Mojej koleżanki synek ma 14 miesiecy i chodzi tylko za rączkę, moje dziecię już po roczku i tylko raczkuje. A co Ty byś chciała żeby już w brzuchu chodziło?
      • lidia23 Re: raczkowanie 24.11.06, 22:21
        hm....skąd wiedziałaś że mam starsze dziecko? przecież nie napisałam że mam? hm..
        • iwonag25 Re: raczkowanie 24.11.06, 22:24
          Tutaj nie, ale w innych postach taksmile I zapamietalam.
        • iwonag25 Re: raczkowanie 24.11.06, 22:25
          Nawet niedawno pisalam o MMR i napisalas ze masz synka 4,5 lat i nic mu nie
          jest.
          • lidia23 Re: raczkowanie 24.11.06, 22:37
            no tak nie pomyślałam. Ostatnio dużó udzielam się na forum. Można się ciekawych
            rzeczy dowiedzieć. A to moje szkarby: fotoforum.gazeta.pl/5,2,lidia23.html
            • oda100 Re: raczkowanie 25.11.06, 00:16
              chyba okolo 8 miesiaca, duzo sie nie naraczkowal, od 10 m zaczal sam stac, 11,5
              niesmialo chodzil. Byl podejrzewany o wzmozone napiecie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka