Dodaj do ulubionych

Anty - komary ?

IP: *.* 05.05.02, 10:13
jakie preparaty można stosować u 14 miesięcznego dziecka przeciw komarom? Czy np. off dla dzieci można już stosować ? Ania
Obserwuj wątek
    • Gość: Alka Re: Anty - komary ? IP: *.* 06.05.02, 10:43
      Polecam krem lub żel MOUSTIDOSE służy do odstraszania ale też koi po ukąszeniu i można go stosować już u miesięcznych maluchów. A OFF"em lepiej spryskiwać tylko "okolice" dziecka np. wuzek. Do odstraszania można też używać olejku Citronella. Pozdrawiam :hello:
    • Gość: guest Re: Anty - komary ? IP: *.* 17.05.02, 22:03
      off dla dzieci niestety w kremie jest od 3 roku życia a w sprayu aż od 6(!),nawiasem mówiąc od kiedy można stosować off dla doroslych po uzyskaniu pelnoletności?????????W zeszłym roku smarowałam moje dzieci jakimś homeopatycznym żelem,ale nic to nie dawało.W tym roku wypróbuję "pun-gino"(nie jestem pewna jak się to pisze)ma atest IMiD i jest chyba od 6 mca.pozdrawiam goka
      • Gość: AnetaLelonek Re: Anty - komary ? IP: *.* 18.05.02, 11:31
        Hej mi pani w aptece powiedziała ze można stosować OFF ale DELICAT- ja natomiast kupiłam srodek o nazwie PANKO - w sprayu(tak poleciła farmaceutka)Dodam ze mój synek ma tez 14 m-cyP,S ten środek jest na komary i kleszcze kosztuje ok 10 złpa :hello:
    • Gość: guest lki IP: *.* 20.05.02, 21:34
      Mam pytanie :czy to samo moustidose,które łagodzi - zapobiega ukąszeniom ? Płyn o tej samej nazwie,który mz zapobiegac ukąszeniom jest przeznaczony dla dzieci powyżej 3 roku życia.A o ktorym Ty pisałaś?pozdrowienia goka
    • Gość: guest Re: Anty - komary ? MOUSTIDOSE IP: *.* 21.05.02, 09:22
      sluchajcie moze wiecie gdzie mozna kupic Moustidose bo ja nigdzie go nie moge znalezc!!!agata
      • Gość: guest Re: Anty - komary ? MOUSTIDOSE IP: *.* 21.05.02, 10:46
        Nie wiem z jakiego Jesteś miasta ? Ja kupiłam Moustidose w Warszawie kilka dni temu na Pasażu Ursynowskim w aptece obok Kościoła Pozdrawiam AnAn
        • Gość: kasiap. Re: Anty - komary ? MOUSTIDOSE IP: *.* 22.05.02, 13:37
          Off delicat jest dla dzieci, ale dopiero od 6 roku zycia...Teraz zaczelismy uzywac Pungino i jak na razie spelnia swoje zadanie. Mozna stosowac u dzieci alergicznych.kaska
          • Gość: kasiap. Re: Anty - komary ? MOUSTIDOSE IP: *.* 22.05.02, 13:38
            Aha, Moustidose troche sie lepi. (a moze to tylko moje odczucie?)kaska

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka