Dodaj do ulubionych

KUBEK NIEKAPEK

IP: *.* 13.05.02, 13:11
Hej, Hej dziewczyny, znowu mam problem i prosze o pomoc bardziej doswiadczone. A mianowicie jak nauczyc moja Asiulke (skonczone 8 miesiecy) pic z kubeczka niekapka. Za kazdym razem Asiulek wypycha kubeczek i sie zalewa tym co prawdopodobnie ja jej wlalam do pysia. Boje sie takich eksperymentów bo sie moze zachlysnac. Moze ktoras ma patent na nauke picia z tego cudactwa. Pozdrawiam wszystkie mamy, Ewa
Obserwuj wątek
    • Gość: agnes Re: KUBEK NIEKAPEK IP: *.* 13.05.02, 13:56
      Cześć.Może spróbuj najpierw podać picie łyżeczką, żeby Malutka nauczyła się mieć jakąś ilość płynu w buzi, a następnie ją połykać. Najpierw podawaj Jej łyżeczką maleńkie ilości, później coraz większe, a potem spróbuj z kubeczka - ale też nie "ciurkiem", tylko wlać do buźki ociupinkę i odstawić kubeczek, aż Małą połknie.Pozdrawiam.jaga
      • Gość: Cicha Re: KUBEK NIEKAPEK IP: *.* 13.05.02, 14:37
        Ja swojemu Alkowi dałam kubek niekapek do zabawy: na początku myślałam, że od razu będzie wiedział co z nim zrobić (naiwna), ale musiało minąć trochę czasu zanim skumał, że jak pociągnie, to poleci i się napije. Na początku bawił się nim, gryzł, uderzał. Kiedyś przez przypadek udało mu się napić. Fakt, że dla niego głównym żródłem picia jest cyc, ale gdy bardzo jest spragniony, a cyc w pracy z mamą, to moje dziecko skorzysta i z kubka niekapka. Proponuję więc na początek zabawę. A tak naprawdę to najlepszy sposób: łyżeczka i nauka picia z normalnego kubka (jestem mądrala, bo mojego rocznego dzieciaczka trudno do kubka przekonać), a kubek niekapek na spacery i w gości.Dorota
        • Gość: guest Re: KUBEK NIEKAPEK IP: *.* 14.05.02, 09:15
          Albo przez slomke, tylko trzeba ostroznie, ale moje dziecko nauczylo sie blyskawicznie - chcialo mu sie pic a nic innego nie bylo dostepne tylko sok ze slonka. To sie nauczyl :)
          • Gość: Iwona_P Re: KUBEK NIEKAPEK IP: *.* 14.05.02, 22:04
            Słomka jest super, bo płyn nie styka się z ząbkami, ale moi chłopcy nie umieją zbyt dobrze korzystać z tego urządzenia. Kubek niekapek jest niezawodny- używamy Canpol. Jest bardzo dobry i tani. Polecam.Iwona
            • Gość: beattta Re: KUBEK NIEKAPEK IP: *.* 16.05.02, 22:14
              Przede wszystkim musi mieć dobry kubek.Moja córeczka przetestowała parę kubków zanim nauczyła się pić i polecam Gerbera. Wydaje mi się, że jest dość dobry do nauki ponieważ ma zaworek (wymienny) który powoduje, że dziecko nie weźmie na jeden raz za dużo płynu. U nas się sprawdził. Doceniam również to, że naprawdę jest "niekapkiem" (oczywiście jeśli jest dobrze zakręcony).Chicco i Avent nie były tak skuteczne jeżeli chodzi o ilość pociąganego płynu. W Realu kosztuje jakieś 20 zł.PozdrawiamBeata
    • Gość: ikasia Re: KUBEK NIEKAPEK IP: *.* 17.05.02, 10:26
      Podpisuję się po postem Beattty - kubek Gerbera jest naprawdę świetny . Kamila swój testowała na podłodze , ścianach a nawet na betonie . Wytrzymał wszystko . Jest naprawdę bardzo solidny . I rzeczywiście nic z niego nie kapie .A jeśli chodzi o samą naukę picia z takowego ... Po prostu pewnego dnia pokazałam jej jak sama z niego piję . A że ona lubi wszystko powtarzać od razu zrobiła to co mama . A butelkę ze smoczkiem schowałam . Z braku innego wyjścia zaczęła pić z kubka . Zdaję sobie sprawę , że nie u każdego nauka ta będzie przebiegać tak łatwo jak u nas , życzę więc dużo cierpliwości i szybkich efektów :)kasia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka