kola.scie 28.11.06, 13:02 Witam Drogie mamy!!! czy dajecie jakies witaminki swoim niemowlaczkom? moj Marcel ma 3 miesiace i nie wiem czy powinnam mu cos podawac....oprocz wit.D oczywiscie.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
myszka785 Re: witaminki 28.11.06, 16:02 nie podaję! nawet witaminy D... mój mały ma prawie 4 miesiące i jest tylko na cycu Odpowiedz Link Zgłoś
ila222 Re: witaminki 29.11.06, 10:02 to źle ze nie podajesz witD. Szczególnie dzieci na cycu powinny dostawać, dzieci karmione sztucznie mają tą witaminkę w mleku. Nie dostałaś wytycznych z szpitala? Lepiej zacznij podawac bo niedobor wit D prowdi do krzywicy. !!!Kocham moją Natalcię Odpowiedz Link Zgłoś
ila222 Re: witaminki 29.11.06, 10:05 A jesli chodzi o inne witaminki to nie ma takiej potrzeby, jeśli karmisz piersią i dobrze sie odzywiasz to wszystko przekazujesz i tak jest najzdrowiej. W mleku sztucznym tez sa witaminki, takze i tak i tak nie trzeba nic dawac. No chyba ze lekarz z jakis powodow zdecuduje inaczej. pozdrawiam. ilona Odpowiedz Link Zgłoś
mooh Re: witaminki 29.11.06, 14:50 ila222 napisała: >Nie dostałaś wytycznych z szpitala? W różnych krajach są różne wytyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
kola.scie Re: witaminki 29.11.06, 16:26 W szpitalu zalecili tylko wit.D,ale moja kolezanka podaje rowniez wapno.Czy ktoras z mam tez daje wapno dziecku? Odpowiedz Link Zgłoś
myszka785 Re: witaminki 29.11.06, 23:34 jedno dziecko na piersi bez podawania witaminy D już wychowałam i jest zdrowa w Irlandii Północnej są widocznie inne zwyczaje... nie popadajmy w skrajności... wydaje mi się, że jeżeli dziecko się obserwuje i nie ma żadnych niepokojących dolegliwości to nie ma też potrzeby faszerowania malca suplementami... Odpowiedz Link Zgłoś
ila222 Re: witaminki 01.12.06, 11:02 Nie wiedziałam że jesteś z innego kraju. U nas lekarze są jednej myśli. Wit D trzeba dawać i koniec. POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iwonia2 Re: witaminki 03.12.06, 01:07 Ja rowniesz mieszkam w Irlandii tutaj lekarze nie zalecaja dzieciaczkom wit D.Mala rosnie i rozwija sie prawidlowo.Oni wogole stronia od podawania sztucznych witamin.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ila222 Re: witaminki 03.12.06, 14:05 Ja tez nie jestem zdania aby faszerowc dzieci sztucznymi witaminami, ale jesli chodzi o wit D to jest ona zalecana i z tym sie zgodze. Odpowiedz Link Zgłoś
aniulek87 Re: witaminki 18.01.07, 11:14 ja mojemu 4 miesiecznemu synkowi oprocz witD3 opdaje cebionmulti i wapno w syropie calcium Odpowiedz Link Zgłoś
inesmama Re: witaminki 18.01.07, 16:15 ja także podaję cebion multi i w tej chwili wapno w syropie bo jest przeziębiona Odpowiedz Link Zgłoś
tres_chic Re: witaminki 04.02.07, 13:37 Witam! Podaje mojej corci wit.D3 w tabletkach (dwie tabletki dziennie bo urodzila sie w okresie zimowym wiec jest wieksze zapotrzebowanie), wit.C (trzy kropelki dziennie) i to tyle jesli chodzi o witaminki. Podaje rowniez raz dziennie do mleczka Lacidofil, poniewaz dziala "antyzaparciowo". Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś