Dodaj do ulubionych

Elektroniczna niania

IP: *.* 23.07.02, 12:11
Synek 5 miesięczny budząc sie nie płacze teraz, chyba ze juz coś zbroi. Ostatnio spadł z sofy pomimo,ze zastawiłam taboretem i duzą poduszką. Całe szczęście, ze spadł razem z poduszka i wyladowal na niej. Zastanawiam sie nad zakupem niani elektronicznej. Ale czy bedzie słychać jak sie obraca, bez wydawania innych dzwieków czy nie. Jaka firme mozecie polecić?
Obserwuj wątek
    • Gość: juliiaa Re: Elektroniczna niania IP: *.* 23.07.02, 12:27
      hej:0a moze zamiast elektrycznej niani (spory wydatek i faktycznie nie gwarantuje ze zawsze "zobaczysz" co dziecko robi) przeloz dzieciatko do lozeczka ?..Pewnie malutki nie chce tam spac , ale warto nad tym popracowac , bo nawet przy tobie moze mu sie cos stac..tzn spadnie a ty nie zdarzysz podleciec...oczywiscie -oby nie!!pozdrawiamsmile
      • Gość: guest Re: Elektroniczna niania IP: *.* 23.07.02, 13:22
        Ja podobnie jak moja poprzedniczka nie polecałabym ci zakupu elektronicznej niani.Sama niestety jako niedoświadczona przyszła mama,kupiłam. Kupiłam i teraz wiem że był to nietrafiony zakup(a do tego kosztowny)Myślę,że takie cudo może i jest przydatne , ale jak ktoś posiada swój dom i sypialnia dziecka jest np. na górze.Ja używałam jej przez pierwsze tygodnie,ale sama wiesz że przy takim malutkim dziecku jesteś prawie cały czas "więc moja elektroniczna Pani nie miała za wiele do roboty".Jeszcze chwilę a twoje dziecko zacznie przemieszczać się z miejsca na miejsce i "ta Pani nie nadąży za nim". A wydawać tyle kasy tylko po to żeby kilka razy jej użyć ,a później rzucić w kąt to bez sensu. Lepiej połóż się z maluszkiem, przy okazji będziesz miała wymówkę aby chwilę odpocząć.AWE
    • Gość: Aluc Re: Elektroniczna niania IP: *.* 23.07.02, 14:03
      No to ja się pozwolę łaskawie nie zgodzić :lol: dostaliśmy w prezencie enianię Philipsa (zwaną przez nas pieszczotliwie pastuchem :D), używamy jej prawie od urodzenia Maksia i jesteśmy bardzo zadowoleniMieszkamy w dość dużym mieszkaniu, kładziemy Maksia spać w sypialni około 21.00, a sami mamy jeszcze trochę czasu dla siebie. Sypialnia jest dość odizolowana od pozostałej części mieszkania i przy zamkniętych drzwiach nawet płacz trudno byłoby usłyszeć. Pastuch nastawiony na maksymalną czułość burczy kiedy Maksio zaczyna się mocno kręcić. Maksio za zamkniętymi drzwiami ma ciszę i spokój, a my nie wpadamy do niego co dwie minuty sprawdzić, czy przypadkiem nie wyturlał się z łóżka
      • Gość: guest Re: Elektroniczna niania IP: *.* 23.07.02, 14:23
        Kładłam dzieko w dzień do łózeczka spać i nie ma z tym problemu, ale ostatno maluch upiera sie jeść tylko na leżąco i zasypia na sofie, na ktorej spi z nami w nocy. Szkoda mi go przekładać bo czasami sie przebudza. Zastawiam go teraz dość solidnym krzesłem, ma jeszcze bok sofy. W łóżeczku natomiast obija sie o szczebelki pomimo ochraniacza, bo zaraz po przebudzeniu przekraca sie na brzuch i kręci dookokoła, a od 2 dni raczkuje juz do tyłu. Ale chyba faktycznie musze przekładac go do łóżeczka. Z tym, ze mieszkanie ma złą akustykę. Z pokoju, gdzie spi słabo słychac w kuchni i w duzym, a ja wracam za miesiac do pracy. Z dzieckiem zostanie moja mama. Chciałabym przede wszystkim jej ułatwić opiekę nad synkiem. Pozdrawiam
        • Gość: addria Re: Elektroniczna niania IP: *.* 23.07.02, 16:08
          Ja polecam elekroniczną nianię gorąco!!! Owszem jest droga, ale można kupić używaną lub pożyczyć - jak to my uczynilismy :-) Nasza niania to dość stare urządzenie i nie ma już jej w sprzedaży, ale spisuje się rewelacyjnie. Reaguje na KAŻDE poruszenie się dziecka, nawet kiedy tylko przekręca się na boczek. Dzięki temu jesteśmy z mężem spokojni i możemy bez obaw wieczorem posiedzieć w innym pokoju, bo "w razie czego" będziemy "poinformowani". Mamy tę nianię już kilka miesięcy i nigdy nas nie zawiodła - dlatego ja mówię: warto mieć!Pozdrawiam :hello:
    • Gość: malgosiaimarcin Re: Elektroniczna niania IP: *.* 23.07.02, 19:39
      Nie mam żadnych doświadczeń z enianią. W gazecie czytałam że Siemens ma telefon z opcją eniani (koszt ok. 500 zł). Może Ci się przyda ...Pzdr Malgosia
    • Gość: Ania11 Re: Elektroniczna niania IP: *.* 23.07.02, 21:24
      Mam nianię firmy Chicco i polecam ją gorąco. Używam jej codziennie i złego słowa nie powiem. Moja mała miała na początku tendencje do ksztuszenia się podczas snu i żeby nie dyżurowć przy niej cały czas kupiliśmy nianię. Jest niezastąpiona. Jeżeli (tak robiliśmy na początku) wsadzisz ją między szczebelki a ochraniacz, lub równie blisko koło główki usłyszysz każdy oddech, a na pewno usłyszysz więcej niż leżąc w łóżku metr dalej. Teraz dajemy ją już dalej, słychać jak tylko zamruczy, a jak się zbudzi to nie bawi się nią i nie szarpie za kabel.Gorąco polecam, ale jeszcze jedna uwaga. Przejdz się po skepach i porównaj ceny, u nas sklepów tylko kilka, ale rozbieżności pomiędzy cenami sięgnęły 140zł!!!
      • Gość: Renatis Re: Elektroniczna niania IP: *.* 24.07.02, 09:42
        Dzieki dziewczyny za Wasze opinie. Dzisiaj mam transport to przejade się do kilku sklepów i zobacze jak to tutaj wygląda. Pozdrawiam
        • Gość: DorotaJ Re: Elektroniczna niania IP: *.* 24.07.02, 10:05
          To może zdążę Ci napisać, że ja też polecam. Nasza pięciomiesięczna Ninka "jest na niani" filmy Philips. Im nowsza wersja, tym więcej możliowści i lepszy zasięg. Mam biuro w całkiem osobnym pomieszczeniu, a dzięki niani słyszę, kiedy mała się budzi i mogę wtedy do niej podejśc nie rozpraszając się wcześniej.Są też nianie, które mają mozliwość przekazywania Twojego głosu, celem np. uspokojenia malucha. Są jednak trochę droższe.Aha, ważny jest zasięg - lepiej kupić większy niż minimum Ci potrzebne. Przecież taką nianię możesz wziąć ze sobą na wczasy, a tam, gdy maluch bedzie wieczorkiem spał, możesz grilować ze znajomymi nawet 200 m. dalej. (u nas tak było i niania się sprawdziła).Dlatego - jeszcze raz polecamPozdrawiamDorotaJ
          • Gość: guest Re: Elektroniczna niania IP: *.* 25.07.02, 14:00
            Dorotko preczytałam Twoją opini. Kazda jest dla mnie cenna, bo nie mam w tej kwestii zadnego doświadczenia. Dzieki
            • Gość: Renatis Re: Elektroniczna niania IP: *.* 25.07.02, 20:46
              Dziewczynki, nie napisałam Wam jeszcze, że byłam w sklepach w jednym zanalazłam 1 egzemplarz za ponad 400 zł. i nie była to zadna znana firma, ale można zamówić, ale tak w ciemno to mam obawy, bo chciałabym sprawdzić jak to działa. W innych tylko na zamówienie i to nie w kazdym sklepie. Rozejrzę się jeszcze w Gdańsku, będe tam 2 sierpnia, ale nie wiem jak trafić do sklepu "Mama i ja" na Grunwaldzkiej, może ktoś wie? Co tam jest wiekszego obok?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka