Dodaj do ulubionych

czemu się boi???

IP: *.* 23.07.02, 14:09
może któraś z Was może mi coś poradzićmam 13 miesięczną córkę która ciągle się czegoś boi: pukania do drzwi, gdy ktoś krzyknie do kogoś głośno itpucieka wtedy i chowa się za nogami Ja będąc mała również była bojąca (nie mogłam zostać sama nawet na minutkę - ale mi już przeszło :-)) )ale czy to może być dziedziczne???gdy widzę jak inne dzieci biegają nie zwracając uwagi czy jest ktoś z rodziny, oddalają sie bez obawy, podchodzą do obcych i wchodzą im na kolana to widze przeciwieństwo mojej małej. Jest przy tym żywy dzieckiem i b. pewnym siebie ... ale na rękach np. rodzicówczy to jest ok?
Obserwuj wątek
    • Gość: Carmela Re: czemu się boi??? IP: *.* 23.07.02, 21:06
      eh ja sie balam samolotow jak lecialy a moje dziecko boi sie kichania, kaszlenia, a ostatnio kwiatkow kwitnacych sie boi. Z taki lekani ciezko nadazyc, bo co dla nas moze byc zupelnie nieszkodliwe, ba! niezauwazalne, dla maluszka moze byc WIELKIM STRACHEM. Moze ktos kiedys "straszny" zapukal i wszedl do was? jakis obcy np inkasent za gaz, prad i wystraszyl Ci coreczke? a moze po prostu boi sie ze niewiadomo kto tam bedzie za dzrwiami? Ciezlo wyczuc ale mysle ze takie leki trzeba szanowac i czasem probowac je zlagodzic.
    • Gość: guest Re: czemu się boi??? IP: *.* 23.07.02, 23:23
      to narmalne zachowanie absolutnie nie nalezy jej absolutnie zmuszac czy smiac sie wyrosnie z lekow
      • Gość: lisa Re: czemu się boi??? IP: *.* 25.07.02, 13:37
        absolutnie nie wyśmiewam się z lęków małej i czekam i czekam co z tego będzie, ale najzwyczajniej w świecie boję się o nią. Dzisiaj np usłysząła, że ktoś wchodzi do domu, powiedziałam jej Julia dziadzia idzie, a ta w te pędy i ucieka, a że niestety nie mieści się już pod stół przywaliła tak że ąz się zatrzęsło. I co w takich wypadkach robić ?Chyba muszę kupić dużo gąbkismile)pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka