Dodaj do ulubionych

otwarta buzia

IP: *.* 01.08.02, 21:46
Gdy moje 10 miesięczne dziecko zobaczy coś fascynującego lub interesującego przygląda się "temu" z otwartą buzią. Np. podczas oglądania obrazków w książce ma otwartą buzie.Czy można go tego nawyku oduczyć? i jak to zrobić?
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: otwarta buzia IP: *.* 01.08.02, 23:04
      A czemu chcesz go tego oduczac??? :ouch: Czy ty jak widzisz cos bardzo interesujacego, czy dziwnego to ci szczeka nie opada? :eek: Pewnie z tego wyrosnie :bounce:
    • Gość: Alka Re: otwarta buzia IP: *.* 02.08.02, 10:39
      Moja Zuzka wołała coś na kształt ho ho ho a teraz już tego nie robi - hmmmm - wyrosła. A szkoda, teraz mi tego brak, to było takie.... sama nie wiem: miłe, sympatyczne, rozczulające. No tak, ale teraz za to mówi a nie hu ha :-)Pozdófka :hello:Alka
    • Gość: guest Re: otwarta buzia IP: *.* 02.08.02, 11:21
      Mój Filip też tak robił w tym wieku. Nie dość, że otwierał buźkę, to jeszcze "wywalał" język :). Śmiesznie wyglądał, to fakt, ale przeszło mu samo.Brenda
      • Gość: guest Re: otwarta buzia IP: *.* 02.08.02, 12:55
        Jak widzisz - z pewnością jest duża szansa, że dziecku to przejdzie. W moim wypadku było dokładnie tak samo: mały zaciekawiony otwierał buzię, czasem wywalał jęzor i wyglądał jak budlog przyglądający się kocięciu, ślinka kapała z wrażenia. I też z tego wyrósł, ale mam przynajmniej uwiecznione na zdjęciu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka