Dodaj do ulubionych

KINDER BIOVITAL Z ZELAZEM

IP: *.* 14.09.02, 06:15
CZY KTOS GO PODAWAL DZIECKU? CHODZI MI O TO CZY ZAWARTOSC ZELAZA NIE WPLYWA NIEKORZYSTNIE NA ZABKI?
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: KINDER BIOVITAL Z ZELAZEM IP: *.* 14.09.02, 14:30
      Ja podawałam córeczce, miała chyba 3,5 roku. Ząbki ma śliczne. Ale rzeczywiście, trzeba je umyć po podaniu, bo syrop jest słodki i oblepia ząbki. W pewnym momencie przesadziłam, było za dużo jakiejś witaminy, i mocz dziecka zaczął dziwnie pachnieć. Już się wystraszyłam, że ma np. chore nerki, ale przeszło po odstawieniu biovitalu.
      • Gość: Geli Re: KINDER BIOVITAL Z ZELAZEM IP: *.* 14.09.02, 20:48
        Pediatra poradziła żeby pić Kinder-biovital przez rurkę i myć zeby.
    • Gość: guest Re: KINDER BIOVITAL Z ZELAZEM IP: *.* 15.09.02, 00:16
      Od wielu m-cy daję kinder biovital i mały ma normaln ząbki, nie widać nalotu. Nawet na ulotce nie piszą o rurce. W przeciwieństwie do hemoferu i żelaza w kroplachKalpa
    • Gość: guest Re: KINDER BIOVITAL Z ZELAZEM IP: *.* 15.09.02, 10:53
      Najlepiej podawaj go przez słomkę i odrazu idzcie umyć ząbki.Ja musiałam podawać mojemu dziecku żelazo przed operacja miał wtedy 5 miesięcy i jeszcze nie umiał pić przez słomkę... efekt czarne ząbki,z czasem zrobiły się bardzo słabe i połamały się, nawet dentysta był bezradny :(Dawid ma już 8 lat i jego nowe ząbki są teraz prawie idealne i powiem szczerze że bałabym się podawać mu znów żelazo nawet w Kinder BiovitaluPozdrawiam rena
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka