Gość: mliskowska IP: *.* 20.09.02, 06:52 Cześć dziewczyny,co stosujecie na katar dla 5-miesięcznego bobasa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: guest Re: Katar IP: *.* 20.09.02, 07:27 1.Rozgnieć czosnek i połóż na talerzyku w pobliżu łóżeczka - zapach po chwili może niezbyt miły bo pachnie jak w knajpie chińskiej ale działa 2. oil of olbas krople -4 na wodę i na kominek inhalacyjny !pozdrawiam i zdrówka życzę ulcik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Isia Re: Katar IP: *.* 20.09.02, 08:51 Mnie bardziej niż olbas oil podobał się inhalol. Do tego maść majerankowa pod nosek w czasie snu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JolaEP Re: Katar IP: *.* 20.09.02, 19:27 Nie jestem pewna, czy Olbas można stosować już u 5 miesiącznego dziecka. Nie jestem nawet pewna, czy można u niemowląt. Ja polecam Sterimar: roztwór soli morskiej w areozolu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agniesia1 Re: Katar IP: *.* 20.09.02, 08:56 ja daję krople Nasivin dla niemowlaków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Katar IP: *.* 20.09.02, 10:02 Ja właśie przechodzę etap kataru, na noc kropię mu kołderkę i podusię olejkiem oil olbas, a do noska lekarz nam przepisał żel Xylorin. Można podawać niemowlętom od 4 m-ca życia.No i obowiązkowo wyciąganie glutków gruszką. Ale jest przy tym wrzask, ale pomaga.Pozdrawiam zakatarzone bąbleAnia z Michałkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Katar IP: *.* 20.09.02, 20:34 A ja mojej małej daje kropelki "Euphorbium compositum S" 3 razy dziennie (jest to lek homeopatyczny)+ sól fizjologiczna.Pozdrawiam Jaga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Katar IP: *.* 20.09.02, 21:05 Nie stosuj tych wszystkich kropli do nosa. One niby są dla takich małych dzieci ale tak naprawde to też wysuszają śluzówkę. Spróbuj Lek homeopatyczny na "katar" firmy DAGOMED. Przy mocnym katarze 7 granulek rozpuszczonych w niewielkiej ilości wody co dwie godziny, jeśli katar jest lżejszy tyle samo granulek 3 razy dziennie. Jesli jest to pzreziębienie można to sosować na przemian z tym samym lekiem ale na "grypę". Ja mam to sprawdzone. Moja pani pediatra leczy moje dziecko pzry pomocy homeopatii. Aha nie zapomnij o wyciąganiu z noska gruszką Powodzenia!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laska Re: Katar IP: *.* 20.09.02, 22:22 I jeszcze stópki posmaruj maścią rozgrzewającą (np. Pulmex Baby)Zdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Orcia Re: Katar IP: *.* 21.09.02, 00:15 Jesli karmisz piersia to sprobuj wcisnac troche swojego mleczka do noska dziecka, nam to pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yoanka Re: Katar IP: *.* 21.09.02, 15:21 Pulmex baby bardzo dobrze sprawdza się nie tylko na stópkach. Spróbuj posmarować maluszkowi klatkę piersiową - działa nie tylko rozgrzewająco, zawarty w maści olejek eukaliptusowy, pomaga też oddychać.Joanka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agniesia1 Re: Katar-a co gdy katar jest b.gęsty? IP: *.* 21.09.02, 08:17 no właśnie.u mojego młodego 8 mies. jest katar ale tak gęsty ,że gruszka nie za bardzo pomaga .Daję krople do nosa lub maść Pinosol i smaruję go Pulmexem baby.A co jeszcze???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Katar-a co gdy katar jest b.gęsty? IP: *.* 21.09.02, 11:48 A to np w sprayu Euphorbium S - homeopatyczne !!polecam ulcik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Katar-a co gdy katar jest b.gęsty? IP: *.* 22.09.02, 13:51 Pamiętaj, żeby Euphorbium nie rozpylać bezpośrednio do noska tylko smarować w nosku wacikiem nasączonym tymi kroplami. Inaczej podrażnisz jeszcze bardziej delikatną śluzówkę. Ja stosuje ten aerozol u synka od dwóch lat przy każdym katarze i od razu pomaga. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Katar-a co gdy katar jest b.gęsty? IP: *.* 22.09.02, 16:29 Mój Bobo też ma katar, a raczej katarzysko. Jutro ide do lekarza może coś zaradzi. Pozdrawiam mama Radka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Katar-a co gdy katar jest b.gęsty? IP: *.* 22.09.02, 23:24 Pinosol jest super, ale dla niemowlat nadaje sie krem, bo masc jest dla doroslych. Justyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EdytaM Re: Katar IP: *.* 24.09.02, 07:27 Nam pediatra przypisała Mucofluid (na receptę, stosowałam, kiedy synek miał 2 miesiące) - jest bardzo dobry i po chwili dzieciątko może normalnie oddychać. (jeszcze teraz go czasami stosuję - teraz mój synek ma 16 mies.) Mucofluid - jest na gęsty katar, kiedy zatyka się nosek a Nasivin - na lejący się katar pozdrawiam i życzę dużo zdrówka - Edyta Odpowiedz Link Zgłoś