Dodaj do ulubionych

siatki centylowe

IP: *.* 04.10.02, 11:23
Może poprosić o zamieszczenie na stronach edziecka siatek centylowych - wagi i wzrostu. Co o tym myślicie? Ciągle pojawiają się zdenerwowani rodzice zbyt małą wagą dzieci /nie spotkałam chyba postu, gdy ktoś się martwił ewentualna nadwagą ?! a akurat wg. mnie to poważniejszy problem/. Teraz jest wątek o wzroście. Chyba dobry pomysł? Nie każdy ma dostęp do siatek.Mama z siatką więc spokojna :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: admin Re: siatki centylowe IP: *.* 04.10.02, 11:33
      Są już od dłuższego czasu tutaj - https://www.edziecko.pl/alle.phtml?p=ni007:hello:eldad admin
    • Gość: guest Re: siatki centylowe IP: *.* 04.10.02, 11:37
      wiesz to taki sobie pomysłdla mnie szczerze mówiąc stresujący (mam córeczkę, która dopiero w 18 miesiącu życia potroiła wagę urodzeniową)ostatnio kupiłam gazetę "Dziecko szczupłe""no,nareszcie dowiem się jak podtuczyć moją chudzinkę" pomyślałam naiwnie i co?figa z makiem, dowiedziałam się jedynie jak nie dopuścić do otyłości u dzieci,umieszczono tam właśnie tabelkę pt. miesiąc - waga -wzrost dzieckai kolejny powód do stresu miałam zapewniony wg tabelki moje dziecko wygląda na jakieś 10 miesięcy i co jak myślisz przejmować się tym czy wyrzucić do kosza?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka