Dodaj do ulubionych

Jak ubierać?

IP: *.* 21.10.02, 14:55
Jak ubieracie swoje maluszki?Ja zakładam body z krótkim rękawkiem, na body bluzeczkę, rajstopki i zamiast kapci ciepłe skarpetki. Na spacer zakładamy kurteczkę, na szyjkę chusteczkę, ciepłą czapeczkę, spodenki i ocieplane buciki. Zimą będę zakładać kombinezon i zastanawiam się czy dodatkowo powinnam ubrać pod kombinezon sweterek?A w nocy? Czy wystarczy sama piżamka czy zakładacie pod piżamkę podkoszulkę, a na nóżki skarpetki?Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Jak ubierać? IP: *.* 21.10.02, 15:43
      TO ZALEZY. Po prostu - np. od tego, jak masz temperature w domu, jesli do 20, to pewnie dziecku jest dobrze. Jesli 26 - to na pewno jest mu za cieplo. Od tego jaki masz kombinezon dla niego - ja mialam cieplutenki, tak ze przy temperaturze w granicach minus 5 zakladalam go tylko na body. A widzialam takie, ze w tej samej temperaturze penie musialabym wlozyc pod niego 2 swetry.Od tego, czy dziecko juz raczkuje. Czym je przykrywasz w nocy i czy zostaje pod tym przykryciem. A moze spicie razem? Wreszcie od "cieplo/zimnolubnosci" dziecka. Teraz mamy w domu ok. 20-22 stopni i moja poltoraroczna cora biega w samym body, bo juz skarpetki z reguly sciaga. Stopki ma zwykle chlodne, ale przeziebic jej jeszcze sie nie zdarzylo. My jestesmy z reguly ubrani cieplej niz ona.Nie ma jakichs regul, ktore mozna by zastosowac zawsze i wszedzie, bo chocby sweterek sweterkowi nierowny. Ja wychodze z zalozenia, ze zawsze lepie, zeby dziecko bylo ubrane nieco zbyt lekko niz przegrzane. to wlasnie przegrzewane dziecki latwo sie zaziebiaja.Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka