Dodaj do ulubionych

Histeria przed spaniem

IP: *.* 08.12.02, 01:39
Moja 2,2-letnia coreczka od paru dni dostaje histerii przed pojsciem spac. Jak slyszy juz samo slowo, ze idziemy spac zaraz zaczyna sie krzyk i placz. Obojetnie czy jest to drzemka popoludniowa, czy tez wieczorem. Nie pomaga ani spokojne tlumaczenie, ze jest juz jej pora i musi spac, ani podniesiony glos, ani zostawianie jej w pokoju zeby sie wyplakala. Jeszcze do niedawna kladla sie spokojnie, bez zadnego problemu, wiec skad teraz ta histeria? Moze mieliscie podobne sytuacje, wiec bardzo prosze o kilka rad.
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Histeria przed spaniem IP: *.* 08.12.02, 13:22
      Też ostatnio to przerabiam. Moje maluchy (dwa lata i dwa miesiące) Marysia iSzczepanek też zasypiały spokojnie same w pokoju, tak gdzieś od 3 tygodni bo wcześniej ja się z nimi kładłam i czekałam az usną. No i naglee od kilku dni ryk niespotykany, ani prośba, ani groźba nie skutkują i to0 jeszcze te ryki w podwójnym wykopnaniu. Nie wiedzialam co mam zrobic bo cały czas z płaczem pzrychodziły do drugiego pokoju i tak co 2 minuty. No i teraz jak idą spać to siadam na 10 minut przy łóżku i śpiewam im lub poprostu siędzę i słucham radia (przez słuchawki). One się wyciszaja i pozwalają potem wyjść mi. Nie ma płaczu, mówię im że jak maja problemiki to mają wołać mama i jest naprawdę spokój.Może u Ciebie też poskutkuje.Asia
      • Gość: guest Re: Histeria przed spaniem IP: *.* 09.12.02, 10:14
        CZyżby jakaś plagasmile))Mój synek co prawda roczny, od tygodnia też urządza histerie przed spaniem. Do niedawna zasypiał sam w łóżeczku, kładłam go , buzi i wychodziłam. Teraz tylko się oddalę to ryk. Nie pomaga pozostawienie w pokoju samego, mama musi być. Nie wiem czy to jakiś etap przejściowy? Czy minie?Jeżeli drogie mamy to przerabiałyście to proszę o odpowiedź.Jak widać Yvona nie jesteś sama.Ania
    • Gość: Siunia Re: Histeria przed spaniem - ale jesteście szczęśliwe IP: *.* 10.12.02, 01:39
      Moja Wika (za 2 tyg. skończy 2 latka) od zawsze nie lubiła spać.zanim skończyła roczek (no, chwile przezd ukończeniem) przestała sypiac w dzień. Awantura o spanie była od zawsze i jest nadal. Wystarczy, ze zasłonie żaluzje, włącze małą lampke i wie, że pora spania. Wtedy ucieka do najdalszego zakątka naszego mieszkania (do najdalszego od jej pokoiku) i wrzeszczy: " nie, nie, nie !".A Wy narzekacie, ze tak macie od jakiegoś czasu? :)Ja Wam zazdroszczę przynajmniej tego wcześniejszego spokoju.Bo u nas takie walki są od zawsze. I nie wiem, czy dla Niej sen to czas stracony?Nie lubi spac, bo wtedy nie rozrabia, nie bawi sie itp.?Bo już nie wiem jak to sobie inaczej wytłumaczyć.Cisza jest tylko wtedy, gdy jest chora. Ale tez nie zawsze.Wika nawet jak jest bardzo zmęczona i oczy same jej się zamykają to zaczyna swoje; " nie, nie, nie!".Więc może generalnie nie lubi snu?Boziu, ile ja bym dała, żeby ona chciała (już nawet z krzykiem, ale jednak) pospać choć chwilke za dnia. Bo w ciąży to ja mam takie ciągoty do spania a nie moge, bo jak?Ale oczekuje postów od Mam , które nauczyły lubic spania ... bo może ktoś miał lub ma tak jak ja i jakos z tym sobie radzi lub chociaż "zaczyna" radzic :)Matko, a co będzie, jak drugi maluch tez bedzie takim "nieśpiochem" jak Wika??? Strach się bać ;)Ja już nawet w szpitalu zazdrościłam innym mamom, ze ich maluchy jedzą i śpią. A moja Wika od samego początku niespała po ok. 6-8 h na dobe. Przeciez dla kilkudniowego malucha to rzecz niebywała. A moja Wika zaskoczyła wszystkich - mnie najbardziej :)- Siunia, nocny Marek, mam nieśpiocha :)ps. Boziu ... zmiłuj sięnade mna i daj mi drugiego malucha przeogromnego spiocha :).... proszę ......hm.... pomarzyć dobra rzecz, ale może ktoś u góry mnie jednak wysłucha? LITOŚCI ...!
      • Gość: guest Re: Histeria przed spaniem - ale jesteście szczęśliwe IP: *.* 10.12.02, 10:52
        Siunia.Chyba Ci nie pomogę, ale u mnie było tak: córcia grzecznie sie poloży, ale synek na slowo spać wola nie, nie i płacz. To teraz wolam połóżcie się to mama pośpiewa przed snem, to synek jest teraz pierwszy w łózku i czeka. Jak pośpiewam z 10 minut to wychodzę i one zasypiają.Pozdrowienia Asia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka