Dodaj do ulubionych

co robić gdy dziecko ciągle płacze

05.03.07, 14:15
Mój synek ciągle płacze. Ma 5 miesięcy i większość czasu płacze. Śpi po 40
minut 3 razy dziennie a w przerwach w spaniu ciągle płacze, zawodzi i nudzi.
Oczywiście noszenie na rączkach pomaga ale ile można nosić 9 kilogramowego
wiercącego się bobasa. Zabawkami zaciekawi się na minutę może dwie. Nie mam
już siły (teraz oczywiście też płacze). Gdy śpi to na szybkiego gotuję i
sprzątam. Macie jakiś sposób, rady?
Obserwuj wątek
    • brejzaga1 Re: co robić gdy dziecko ciągle płacze 05.03.07, 15:19
      Witam ,na poczatek proponuje wykonaj badania na candide i pasozyty(na alergiach
      jest duzo na ten temat) czesto wlasnie dzieci wtedy bardzo marudza,a lekarze
      jakos bagatelizuja ten problem,Ale moze ,byc i tak ze poprostu ma taka
      osobowosc !wiem co czujesz ,bo moj maly jest podobny zawsze malo spal .a potem
      marudzil ,buczal, a zabawki w ogole go nie interesuja ,no chyba ze jest to
      pilot tv,telefon itp jezeli ze zdrowkiem jest wszystko ok ,zostawiaj go
      czesciej samego zeby sie pobawil ,niech buczy ,wiem ze tj trudne ale Ty tez
      musisz troche odetchnac,Ja czasmi tez mam dosyc jak moj maly ma zly dzien to
      mama ochote wyskoczyc przez okno ,zwlaszca ze sama sie nim zajmuje (babcie sa
      daleko)Powiem tylko na pocieszenie ,ze moj maly ma teraz 11mies i jest troche
      lepiej....Trzymaj sie cieplutko pozdrawiam aga
    • agnieszkamodras Re: co robić gdy dziecko ciągle płacze 05.03.07, 15:29
      Poszłabym do lekarza i zaczęła szukać przyczyny.
    • doris48 Re: co robić gdy dziecko ciągle płacze 06.03.07, 12:01
      Jeśli chodzi o wizytę u lekarza to oczywiście przy każdym szczepieniu
      kontrolnym konsultowałam ten płacz z lekarzem i słyszałam, że to albo kolka
      (fakt miał cały dzień kolkę a wieczorami płakał przeraźliwie do 11, 12 w nocy)
      albo zęby.
      Zrobię badania na pasożyty, ale on chyba taki już jest. Jak tylko straci mnie z
      oczu odrazu płacze tak że aż się "zanosi", najlepiej na rączkach albo cały czas
      nad nim siedzieć i pokazywać głupie miny lub cały czas gadać. Martwię się tym
      ponieważ za miesiąc mały zostaje z babcią a babcia będzie miała jeszcze
      starszego na głowie bo go nie przyjęli do przedszkola!
      Podobno jak jedno dziecko jest płaczliwe to drugie spokojne, u mnie to się nie
      sprawdziło, starszy był marudny i płaczliwy ale mały chyba bije wszelkie
      rekordy!
      A to tak w ramach wyżalenia się.
      • a_pola Re: co robić gdy dziecko ciągle płacze 06.03.07, 14:42
        podobno spokojne szczesliwe matki maja spokojne szcesliwe dzieci???
        • pampeliszka a_pola 07.03.07, 13:41
          podobno najspokojniejsze dzieci sa w domach dziecka, bo wiedza, ze nikt nie
          zareaguje na ich płacz???
        • doris48 Re: co robić gdy dziecko ciągle płacze 08.03.07, 13:08
          W moim przypadku ta teoria pada. Jestem bardzo spokojną osobą i całkiem
          szczęśliwą (nie mam większych zmartwień niż właśnie płacz dziecka).
          A dzisiaj jest trochę lepiej bo śpi już 1 godzinę i 8 minut! Może dlatego że
          wstał o 5.30!
          A czasami mam ochotę wyjść i zostawić go takiego płaczącego, ale oczywiście
          sumienie i rozsądek nie pozwalają mi na to.
    • zikas Re: co robić gdy dziecko ciągle płacze 08.03.07, 14:28
      koniecznie, naprawdę koniecznie go przebadaj. A jak pediatra mówi, że płacz
      jest czymś normalnym to zmień pediatrę.
      Ja dałam się nabrać na takie gadanie 1 raz. Przy starszym. Po roku okazało się,
      że ma alergię na mleko, brzuch go bolał i wył - no bo jak miał dać znać że jest
      nie tak? Mówili, że kolka i żeby się nie przejmować, a my nosiliśmy i ręce
      mdlały. Potem dieta bardzo restrykcyjna do 3 roku.
      Młodszy zaczął wrzeszczeć jak miał tydzień. Przestałam jeść produkty mleczne,
      cielęco-wołowe i młody ma opinię aniołka.
      3-ci raz usłyszałam od pediatry że kolka i żeby się nie przejmować tydzień temu
      jak mały znowu wył. Ale jestem upierdliwa... laryngolog stwierdził zapalenie
      obu uszu. Po antybiotyku i p/bólowych przestał wyć.
      Życzę powodzenia, ale im szybciej dojdziesz co mu przeszkadza w życiu tym
      lepiej dla was wszystkich.
    • agamamaani a może 08.03.07, 14:35
      może po prostu potrzebuje czułości i bliskości a czuje, ze mama sie denerwuje
      jego marudzeniem.. moze zamiast czekac kiedy będziesz mogła go odłożyć kup
      chustę i noś go do woli smile poczytaj tu
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=44603 i popatrz tu
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,621,47543113,47543113.html
    • oskarolina Re: co robić gdy dziecko ciągle płacze 13.03.07, 22:08
      nie chciałabym cie załamywac i mam nadzieje że masz inny problem niz u mnie ale
      mój synek od urodzenia daje mi popalic. teraz ma 1,5roku i nadal jest "trudnym
      dzieckiem". Od uriodzenia ciągle płakał, prawie nie spał. Robiłam różne badania-
      niby wszystko było ok. lekarze sami nie wiedzieli-wszystko wiec tłumaczyli
      kolkami. A on ciagle beczał.ciągle musiałam byc przy nim. A ja stres zajadałam
      i tak przytyłam 20kg sad( Czasami mam wszystkiego dosc!!
      Do dzis dużo placze, ma ataki histerii, nie akceptuje nikogo oprócz mnie i
      męza. Nawet na babcie, siostre krzyczy i wali ich reką żeby sobie poszli.
      próbowalam naprawde wszystkiego-dobroci i czułosci przede wszsytkim ale czasem
      dyscypliny i ignoracji i nic nie pomaga. mam juz dosc docinek tesciowej ze
      jestem kiepska matka- a naprawde sie staram!!

tak wiec mam dziecko bardzo wrażliwe na wszelkie bodzcie, reagujące frustracja
      prawie ze na wszystko i płaczliwe. Czas mi sie juz chyba z tym pogodzic.....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka