agnusia1 06.06.07, 09:08 Ile na kolację powinno zjeść 15-mies. dziecko, bo ja mam wrażenie że moje jest głodne ,jak zje dwie kromeczki, dlatego znowu wprowadziła na kolację kaszkę ryżową. A jak wasze dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zaba133 Re: Kolacja!!! 06.06.07, 09:13 a ską wiesz,że jest głodne? budzi się w nocy , domaga jedzenia ? może niech popije lekko zagęszczonym mlekiem ( ja dodaję trochę kleiku lub sinlacu). Odpowiedz Link Zgłoś
agnusia1 do zaba133 06.06.07, 12:16 On generalnie żle śpi więc trudno mi powiedzieć ale w nocy daję mu mleko ok 150 ml. Odpowiedz Link Zgłoś
asiakal Re: Kolacja!!! 06.06.07, 09:14 Moja 16 miesięczna córeczka -niejadek od początku je na kolację kaszkę pszenną z bananami na mleku modyfikowanym ze 180ml wody (czyli jakieś 200ml gotowego jedzonka). Kanapek nie jada, raczej jako atrakcję kilka kęsów ale nie jako samodzielny posiłek. Odpowiedz Link Zgłoś
karolina_244 Re: Kolacja!!! 06.06.07, 09:33 Moj synek zjada płaki na mleku i to wszystko fakt że ma 3 latka Odpowiedz Link Zgłoś
bomba001 Re: Kolacja!!! 06.06.07, 13:13 na kolacje juz takie dziecko moze jesc co zechce. nie wiem dlaczego twierdzisz ze jest glodne, podwawanie mleka w nocy to wygoda rodzicow i zly nawyk, a nie potrzeba. moja corka juz 20 msc, ale jej jadlospis od chwili ukonczenia roku nie zmienil sie. kanapki, platki na mleku ryz/kasza jaglana z mlekim, czaem kasza, ale rozna -znaczy te slodkie ulipki ze sklepu((: manna, ryzowa, owsiana zbozowa pelnoziarnista, etc. by bylko roznorodnie. czasem jogurt z musli lub z przecierem owocowym, a teraz z poziomkami truskawkami. mlekiem popija to sporadycznie, i to takim z kartonu i z lodowki. zageszczanie mleka w tym wieku uwazam za blad Odpowiedz Link Zgłoś
adudi Re: Kolacja!!! 08.06.07, 08:31 2 kromki to nie jest malo. moja corka ma 2,5 roku i czasem je z nami pozny obaid o 17 i kolo 19 jakis owowc i 240ml mleka i nic wiecej. jak mamy obiad o normalnej godzinie, to na kolacje zje kanapke i mleko. to nie jest malo. dosorsly powinien tyle jesc i nic wiecej..... a w nocy dziecku sie nic nie daje. jesli juz to troche przegotowanej wody. nic wicej Odpowiedz Link Zgłoś