fliper27 13.06.07, 15:30 czy dziecim w tym wieku można podac rutinoscorbin na przeziębienie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fasolka99 Re: 2, 5 l. a rutinoskorbin 13.06.07, 16:01 Ja podaje juz od niemowlaka, wg zalecen niestety niezyjacej juz dr Zdzienieckiej (byla tez ekspertem w Dziecku). Dopoki dziecko nie umie lykac tabletek podaje rozkruszony z kaszka np. Pediatrzy roznie do tego podchodza. Ale z mojego doswiadczenia z trojka moich dzieci - jest skuteczny na przeziebienia. Dawkuje 2x2 tabletki przez 2 dni, potem po 1 tabletce. Odpowiedz Link Zgłoś
fasolka99 Re: 2, 5 l. a rutinoskorbin 13.06.07, 16:03 Acha, i podaja "czysty" rutinoscorbin a nie np. Ascorutical (bo zawiera wapno, a ono obciaza zdaje sie nerki) i nie syropek Rutinacea bo akurat moje dzieci uczula. Odpowiedz Link Zgłoś
paulaula Re: 2, 5 l. a rutinoskorbin 13.06.07, 18:38 Ja podaję Rutinaceę Junior, zawiera i rutozyd i wit.C, poza tym sok porzeczkowy i chyba malinowy. Smaczny i spełnia swoją funkcję, jak rutinoscorbin, kosztuje 6zł. Odpowiedz Link Zgłoś
100krotka9 Re: 2, 5 l. a rutinoskorbin 14.06.07, 10:38 Ja również podaję Rutinaceę w syropie i jestem z niej bardzo zadowolona. Czasami gdy maluch zaczyna kichać i zbiera się na katar to czesto rutinacea ratuje nas od tego kataru. Syn ma 2,5 roku lekarka zapisała 3 razy dziennie 5ml przy przeziębieniu. Pozdrawiam 100krotka Odpowiedz Link Zgłoś