10.07.07, 17:59
pewnie ten temat przewija sie regularnie smile zabieram 19 miesięczna dziwczynke
na wakacje do turcji. to jej pierwszy wyjazd zagraniczny. o co powinnam
zadbać, co z leków zabrać itp. proszę o pomoc, rady.
z góry dziekuję smile
Obserwuj wątek
    • pawel_zet Re: wakacje 10.07.07, 18:15
      Odpowiedzi na takie pytania najłatwiej znaleźć na forum wakacyjnym.
      Zobacz np. taki link:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=595&w=65023940
      • kakarakamuchen Re: wakacje 10.07.07, 20:49
        dzięki serdeczne big_grin super post
        • pawel_zet Re: wakacje 10.07.07, 22:44
          Dobry jako punkt wyjścia. Moim zdaniem, rota trochę przesadziła z ilością
          bagażu. Nie chodzi tylko o niewygodę w dźwiganiu, ale także o nadbagaż w
          samolocie, za który słono się płaci. Ale jej lista jest w miarę kompletna,
          można ją wziąć i zastanowić się, co można by z niej skreślić. Np. nie rozumiem,
          po co brać pościel dla dziecka. Hotel ją zapewnia, w razie wątpliwości można
          zapytać w biurze podróży. Plastikowe zabawki za ekwiwalent 10 złotych można
          kupić na miejscu, a po użyciu dać w prezencie jakiemuś dziecku na plaży. Turcja
          przypomina trochę Polskę z połowy lat 90-tych (sprzed ery wielkich centrów
          handlowych). Dlatego pieluszki jednorazowe można tam kupić, więc nie ma sensu
          ich wieźć (chyba że na drogę z zapasem na 2-3 pierwsze dni) itd.
          Życzę udanych wakacji. Zagranica nie jest taka straszna. Mnóstwo osób jeździ do
          Turcji i są bardzo zadowoleni, bo to piękny i ciekawy kraj.
    • justyna9926 Re: wakacje 12.07.07, 14:07
      Właśnie wróciłam z Turcji z Alanii hotel Club Big Blue. Weż leki na biegunkę bo
      akurat z tym mieliśmy problemy(najlepszy okazał się Nifurozaksyl.
      Nie bierzcie żadnych ciepłych rzeczy bo jest naprawdę gorąco. Dla dziecka krem
      z dość wysokim filtrem (ja miałam 30 i 25)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka