kakarakamuchen 10.07.07, 17:59 pewnie ten temat przewija sie regularnie zabieram 19 miesięczna dziwczynke na wakacje do turcji. to jej pierwszy wyjazd zagraniczny. o co powinnam zadbać, co z leków zabrać itp. proszę o pomoc, rady. z góry dziekuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pawel_zet Re: wakacje 10.07.07, 18:15 Odpowiedzi na takie pytania najłatwiej znaleźć na forum wakacyjnym. Zobacz np. taki link: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=595&w=65023940 Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zet Re: wakacje 10.07.07, 22:44 Dobry jako punkt wyjścia. Moim zdaniem, rota trochę przesadziła z ilością bagażu. Nie chodzi tylko o niewygodę w dźwiganiu, ale także o nadbagaż w samolocie, za który słono się płaci. Ale jej lista jest w miarę kompletna, można ją wziąć i zastanowić się, co można by z niej skreślić. Np. nie rozumiem, po co brać pościel dla dziecka. Hotel ją zapewnia, w razie wątpliwości można zapytać w biurze podróży. Plastikowe zabawki za ekwiwalent 10 złotych można kupić na miejscu, a po użyciu dać w prezencie jakiemuś dziecku na plaży. Turcja przypomina trochę Polskę z połowy lat 90-tych (sprzed ery wielkich centrów handlowych). Dlatego pieluszki jednorazowe można tam kupić, więc nie ma sensu ich wieźć (chyba że na drogę z zapasem na 2-3 pierwsze dni) itd. Życzę udanych wakacji. Zagranica nie jest taka straszna. Mnóstwo osób jeździ do Turcji i są bardzo zadowoleni, bo to piękny i ciekawy kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
justyna9926 Re: wakacje 12.07.07, 14:07 Właśnie wróciłam z Turcji z Alanii hotel Club Big Blue. Weż leki na biegunkę bo akurat z tym mieliśmy problemy(najlepszy okazał się Nifurozaksyl. Nie bierzcie żadnych ciepłych rzeczy bo jest naprawdę gorąco. Dla dziecka krem z dość wysokim filtrem (ja miałam 30 i 25) Odpowiedz Link Zgłoś