moniak13 11.07.07, 12:03 Czy ktoras z was obcina/obciela wlosy maszynka z nakladka 1,5 cm? Zastanawiam sie czy nie sciac w ten sposob wlosow synkowi. Ale z drugiej strony nie chce zeby efekt byl dramatyczny... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alanta1 Re: Obcinanie wlosow maszynka 11.07.07, 12:18 Obcinałam niedawno niemowlakowi nakładką 1,2cm, wyszło rewelacyjnie, jak od fryzjera. Nożyczkami sie bałam, bo nie potrafię. Mały siedział spokojnie, nie marudził, chyba mu sie podobało Odpowiedz Link Zgłoś
weronikarb Re: Obcinanie wlosow maszynka 11.07.07, 14:00 ja uzywam 0,9, poniewaz maly uwielbia piasek i wode. Przy takim obcieciu jest prawie jak lysy, czyli pasek sie w miare wysypuje a glowa od wody szybko schnie - wystarczy przetarcie recznikiem. Pozatym moj (3,8l) nie chodzi on biega non stop i latem wiecznie mokry. Zima obcinam wyzszym Odpowiedz Link Zgłoś
agular Re: Obcinanie wlosow maszynka 11.07.07, 16:39 ja takze mojego 2 latka obcinam na niecaly 1cm i jest ok wlasnie ze wzgledu na mysice glowy i piach z piaskownicy.... Odpowiedz Link Zgłoś
kakarakamuchen 3 mm 11.07.07, 18:21 pierwszys raz ściełam tak córkę, kiedy nie miała jeszcze 18 miesięcy. rewelacja ścinaj, włosy nie dom, odrosną. A jak sie przy tym wzmocnią! Odpowiedz Link Zgłoś
moniak13 Obcielam :) 11.07.07, 18:43 Dzieki dziewczyny, osmielilyscie mnie troche. Przejechalam maszynka, no i krociotko, krociotko jest teraz. Cale szczescie ze synek ma zgrabna glowke. Odpowiedz Link Zgłoś
tijgertje Re: Obcinanie wlosow maszynka 11.07.07, 19:14 Mojemu obcinam tak od "zawsze" . Mam maszynke z regulowana wysokoscia nakladki (3-21mm), obcinam najpierw czubek na 12-19mm, a potem coraz nizej i coraz krocej. Chlopaka mam super przystojnego, nie tak jak np jego kuzyn, ktorego mozna pomyslic z dziewczyna (wlosy do ramion, 4 lata!). Mlodemu jest wygodnie, wyglada fajnie w dodatku ma dosc sztywne wlosy ijak sa tylkotroche dluzsze, to stercza we wszystkie strony, woec polecam maszynke jak najbardziej Odpowiedz Link Zgłoś
agasegd Re: Obcinanie wlosow maszynka 12.07.07, 08:53 My obcinamy maszynką od roczku systematycznie. Pierwszy raz był najgorszy - mały się cały czas wiercił bo chciał wiedzieć co tak bziuczy. A następne - jak z płatka. Raptem 10 min i po fakcie Odpowiedz Link Zgłoś
kasik2501 Re: Obcinanie wlosow maszynka 13.07.07, 20:01 Witam Jestem fryzjerka-uwazam ze dzieci nalezy czesto strzyc włoski naprawde gestnieja,mam synka i córe i obciecie to dla nich cos tak normalnego jak ubieranie.Mamy które patrzyły na moje co dwutygodniowe obciecia dzieci które były malenkie - myslały napewno ta kobieta jest szalona. Ale to one maja teraz ogromne problemy ze skracaniem włosów swoim pociecha ,i ciagle narzekaja bo maja łyse główki.Moje doswiadczenia mówia strzyc bardzo czesto a efekty ogromne.Oczywiscie dorosłemu nie zgestnieja włosy ale dziecku tak. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Obcinanie wlosow maszynka 13.07.07, 21:13 Z czały szacunkiem - własy to nie trawnik, nie gęstnieja od obcinania. pozd. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
dagger1 Re: Obcinanie wlosow maszynka 13.07.07, 20:04 Jaskowi obcinam "od zawsze" wlosy na 5mm. Wyglada rewelacyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ola_mk Re: Obcinanie wlosow maszynka 14.07.07, 14:40 Starszemu synkowi obcinam włoski maszynką,a raczej tata obcina.Na początku obcinał bardzo króciutko,ale jakoś nie mogłam się przyzwyczaić i obcinamy tą największą nakładką.Włoski obcięte równiutko i ładnie wygląda,ale synek nie lubi zbytnio maszynki. Odpowiedz Link Zgłoś