17lipiec1976 Re: dziewczyny! włączcie program1. 26.04.06, 22:33 beznadzieja, dretwo i bardzo wyrezyserowane Odpowiedz Link Zgłoś
krychaw Re: dziewczyny! włączcie program1. 26.04.06, 22:35 niestety. i zastanawiam się gdzie oni znaleźli tą wielce "wyedukowną" panią ginekolog... szkoda,że kolejny program na ten temat zmarnowany. Odpowiedz Link Zgłoś
alinka761 Re: dziewczyny! włączcie program1. 26.04.06, 22:47 Ogladam...zdenerwowała mnie ta babka...Należy zwrócić uwage na edukację seksualną bo duża liczba partnerów,antykoncepcja i wczesna inicjacja to są powody późniejszej niepłodności!!! Wrrrr normalnie gotuje się we mnie jak słysze takie bzdury!!! Odpowiedz Link Zgłoś
alicja0 Re: dziewczyny! włączcie program1. 26.04.06, 23:04 a mnie wkurzył dawca spermy, którego nie obchodzi co dzieje się dalej z jego materiałem genetycznym. Być może jego aktualni synowie kiedyś ożenią się z jego biologicznymi córkami, które urodzą się ze sztucznego zapłodnienia spermą dawcy. I ciekawe co dalej z tymi "wędrownymi" zarodkami? Jeśli rodzice się nie zgłoszą, to: 1. zarodki pójdą "do zlewu" 2.zarodki zostaną sprezentowane lub co pewniejsze-sprzedane rodzicom adopcyjnym, nie sądzę, jednak że znajdą się chetni na wszystkie zarodki. O ile przy adopcji dzieci urodzonych są jakieś kryteria weryfikacji rodziców adopcyjnych, to przy adopcji zarodków - raczej nie, a przecież w jednym i w drugim przypadku chodzi o konkretne dziecko, więc oddaje się je w bardzo różne ręce. Ale paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś
mierzejka Re: dziewczyny! włączcie program1. 26.04.06, 23:16 Invimed jest poważną kliniką i na pewno szczecińskie zarodki nie pojda do zlewu ani adopcji bez zgody rodziców. Mimo braku regulacji prawnych myśle, ze postepują bardziej etycznie niez Art medica zeSzczecina. Bede je trzymali az znajda sie rodzice i zdecyduja co z nimi. Wedle mojej wiedzy za zarodki adoptowane nie płaci sie nikomu, kliniki kasuja za zabieg medyczny, a nie za zarodki. Przeciez ci co oddaja je do adopcji nie biorą za nie pieniedzy. A pani ginekolog to z księzyca trafiła do tego programu, nie chciałabym w zyciu miec z kims takim do czynienia. Odpowiedz Link Zgłoś
tekla12 Re: dziewczyny! włączcie program1. 26.04.06, 23:38 mierzejka napisała: > A pani ginekolog to z księzyca trafiła do tego programu, nie chciałabym w zyciu > > miec z kims takim do czynienia. Oj, nie z księżyca trafiła tylko min. z radia maryja. Odpowiedz Link Zgłoś
pandziksa Re: dziewczyny! włączcie program1. 26.04.06, 23:48 Dziewczyny z tymi zarodkami w invimedzie to jest inna sprawa. To nie tak jak mówili. Pacjentki sa jakby zmuszane do wyboru invimedu a nie podpisują zgody dlatego, że chcą aby ich zarodki były przechowywane w klinice na Unii lubelskiej w Szczeinie. Pary nie podpisują zgody gdyż mają prawo wybrać gdzie mają być ich zarodki a nie zostać zmuszeni do leczenia w invimedzie. To, że ktoś nie podpisuje zgody nie znaczy, że się swoimi zarodkami nie interesuję. Odpowiedz Link Zgłoś
neerroo Re: dziewczyny! włączcie program1. 27.04.06, 09:27 niepotrzebnie oglądałam ,bo mnie aż ponosi i nie potrafię spokojnie o tym programie myśleć,zenujący poziom prowadzacego,brak mozliwości (z małym wyjatkiem) wypowiedzenia sie par których bezpośrednio dotyczy ten problem,ucieczka od głównego tematu,a już całkowicie mnie rozłożyła p."doktor"- może edukacje zacznie od siebie ,bo ma straszne braki w wiedzy medycznej i nie tylko,ja leczac sie kilkanaście lat mam wieksze pojecie w tym temacie od niej. pozdrawiam wszystkie starające sie. Odpowiedz Link Zgłoś
mimi282 to dobrze że przegapilam.... 27.04.06, 10:05 jak wynika zaoszczędzilam sobie nerwów.... Odpowiedz Link Zgłoś