asiar83 12.07.07, 22:02 Witam. Moje pytanie to czy 2,5 roku dziecko powinno isć do żłobka czy do przedszkola? dzieki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama.dawida Re: 2,5-żłobek czy przedszkole???? 12.07.07, 22:26 jak potrafi sam jesc i nie potrzebuje pieluchy na dzień to przedszkole. Ale jak ma z tym problem to może ostatnia grupa w żłobku? Ja zamierzam wysłac mojego Dawida właśnie do ostatniej grupy żłobka na jakies cztery godziny dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
pikum Re: 2,5-żłobek czy przedszkole???? 13.07.07, 00:00 My idziemy do przedszola.U nas przedszkole jest b.tolerancyjne.Córka jest dopiero na etepie nauki sikania,ale rozmawiałam z panią w przedszkolu i powiedziała,że nie ma żadnego problemu.Pogadaj w przedszkolu,może was przyjmą.Treaz bardzo dużo przedszkoli przyjmuje dzieci od 2,5lat Odpowiedz Link Zgłoś
leli1 Re: 2,5-żłobek czy przedszkole???? 13.07.07, 07:23 nie wiem gdzie powinno, ale moje poszlo do przedszkola. Potrafil komunikowac potrzeby fizj., ale nie potrail sie sam ubrac i za bardzo jesc (tzn jadl ale po swojemu-łapką). Odpowiedz Link Zgłoś
marysia234 Re: 2,5-żłobek czy przedszkole???? 13.07.07, 09:52 My zapisalismy do Centrum Edukacji Dzieciecej "Teczowy Dworek". Tam przyjmuja od 1,5 do 5 lat.. wiec zarowno zlobek, jak i przedszkole Bardzo dobrze przystosowany i schludny KOLOROWY! Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Spam 17.07.07, 18:19 Re: 2,5-żłobek czy przedszkole???? My zapisalismy do Centrum Edukacji Dzieciecej "Teczowy Dworek". Tam przyjmuja od 1,5 do 5 lat.. wiec zarowno zlobek, jak i przedszkole Bardzo dobrze przystosowany i schludny KOLOROWY! Małe dziecko więcej z tego forum autor: marysia234 2007-07-13 09:52:16 WaKaCjE z dzieckiem (początek wątku) Co robicie w wakacje z maluszkiem? My dwa razy w tygodniu chodzimy na zajecia do Teczowego Dworku wiec tam jest wiele atrakcji.. ale co jeszcze jest do robienia w warszawie? Małe dziecko więcej z tego forum autor: marysia234 2007-07-13 09:54:36 Re: Pilnie poszukuję przedszkola z dietą w Warsza My z mężem zapisaliśmy córeczkę do tego Tęczowego Dworku. Pani dyrektor dokładnie wypytała o cąłą dietę. Posiłki są przystosowywane do indywidualnych potrzeb zarówno diet jak i upodobań dziecka. Podobno nie chcą wmuszać jedzenia, któego dziecko... Przedszkola więcej z tego forum autor: marysia234 2007-07-13 09:47:40 Re: poszukuję żłobka prywatnego na Ursynowie,Nato Zapisałam córeczkę do Tęczowego dworku Chodzimy teraz na zajęcia adaptacyjne dwa razy w tygodniu i bardzo jesteśmy zadowolone Żłobki więcej z tego forum autor: marysia234 2007-07-13 09:49:31 Re: Przedszkola "na godziny" sproboj w Centrum Edukacji Dzieciecej "Teczowy Dworek" na Ursynowie! www.teczowy-dworek.edu.pl Ursynów więcej z tego forum autor: marysia234 2007-07-13 09:55:56 Re: powiem szczerze ja zapiasalam coreczke do "Teczowego Dworku" przy ul. Tanecznej na Ursynowie! Tam grupy sa 7,10,12i20 osob.. i w kazdej po 2 opiekunki! Jestem mile zaskoczona Przedszkola więcej z tego forum autor: marysia234 2007-07-04 13:52:33 Re: kiedy wyslac dziecka do zlobka/przedszkola? ja zapisalam swoja 1,5roczna coreczke do "teczowego dworku" na ul. Tanecznej (ursynow) Byalam z nia na zajeciach adaptacyjnych w czerwcu i na prawde dziecko siwetnie sie bawilo, mila atmosfera i przytulny domek, wlasny plac zawab! Osobna 6... Przedszkola więcej z tego forum autor: marysia234 2007-07-04 13:50:12 Copyright © Ag Odpowiedz Link Zgłoś
mata811 Przedszkole... 13.07.07, 15:20 Zgodnie z ustawą o systemie oświaty w szczególnych przypadkach jeśli dyrektor przedszkola wyrazi zgodę może przyjąć dziecko 2,5 letnie do oddziału przedszkolnego. W praktyce wyglada to tak, ze dzieci 2,5 letnie normalnie są przyjmowane do przedszkoli. Odpowiedz Link Zgłoś
a.g.n.e.s1 Re: 2,5-żłobek czy przedszkole???? 13.07.07, 23:59 Wojcio we wrześniu idzie do przedszkola, będzie miał 2,8 mscy. Jak poszło i czy przedszkole, czy jeszcze żłobek, okaże się za jakiś czas Odpowiedz Link Zgłoś
bazylea1 Re: 2,5-żłobek czy przedszkole???? 14.07.07, 11:57 posyłając do przedszkola dziecko które nie skonczy w tym roku 3 lat wezcie pod uwagę ze potem bedzie musiało "powtarzac rok" co oznacza rozstanie z grupą albo isc wczesniej do szkoły Odpowiedz Link Zgłoś
111a4 Re: 2,5-żłobek czy przedszkole???? 14.07.07, 22:34 Moja Julka we wrzesniu bedzie miała 2 latka i 3 miesiace. tesciowa nalegała,zeby ja do przedszkola zapisac bo w przedszkolu pracuje. czyli takie maluchy tez przyjmuja.ja postanowiłam ze Jula bedzie ten rok jeszcze z niania siedziała. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: 2,5-żłobek czy przedszkole???? 18.07.07, 11:18 Jezeli bedzie rok w żłobku tez sie będzie musiało rozstać z grupą i pójść do przedszkola. Zerówke da sie robic dwa razy, raz w przedszkolu, raz w szkole. Jezeli dziecko urodziło sie we wrzesniu, lub póżniej na dzień dzisiejszy nie ma prawnych mozliwości posłania go wcześniej do szkoły. Najstarsze grupy w żłobkach praktycznie nie różnia sie od maluchów w przedszkolach. pozd. Ania ps. Moja córeczka - 2 i pół we wrześniu - idie do przedszkola, gdzie jest mój starszy synek. Do grupy trzylatków właśnie. Jestem z przedszkola bardzo zadowlona i nie ryzykowałbym posyłania jej gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
julamimi Re: 2,5-żłobek czy przedszkole???? 15.07.07, 20:36 moja corka majac 2,8 poszla do najstarszej grupy zlobka - to bylo rok temu. I uwazam, ze to byla dobra decyzja. Pewnie, ze przyjeliby ją do przedszkola, ale emocjonalnie moje dziecko nie bylo jeszcze gotowe na wiekszy rygor przedszkolny. I nie mowie tu o pieluszce, samodzielnym jedzeniu itp, ale o gotowosci emocjonalnej. Teraz po wakacjach idzie do przedszkola i bardzo sie na to cieszy pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: 2,5-żłobek czy przedszkole???? 18.07.07, 12:14 moja miała dwa lata i pięć miesięcy, jak poszła do przedszkola. Nie mówiła, ale załatwiała się do toalety (nie na nocnik), sygnalizowała, że musi skorzystać, jadła samodzielnie i baaarodzo lgnęła do dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Re: 2,5-żłobek czy przedszkole???? 18.07.07, 21:00 gdy moja córcia skończyła dwa lata zapisałam ją do przedszkola. (tam pracuję). Jest samodzielna więc przyjęli ją. Są jednak dzieci, które są wtym samym wieku i chodzą do żłobka. Ania dwa lata bedzie w maluchać, ale co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś