Dodaj do ulubionych

Prezent dla 2-letniej dziewczynki

20.08.03, 22:32
Córka mojej koleżanki we wrześniu kończy 2 latka.Chcemy kupić jej jakiś
ładny, niebanalny prezent do 50 zł.,i nic - poza kolejnymi sukienkami - nie
przychodzi mi do głowy.Chciałabym, żeby było to coś z czego przede wszystkim
ucieszy się mała solenizantka,więc wolałabym nie kupować jej nic do
ubrania.Lalek ma dużo,pluszowych maskotek też.Pewnie gdyby chodziło o chopca
nie miałabym problemu (mamy małego łobuziaka w domu),ale jeśli chodzi o gusta
dziewczynek, to szczerze mówiąc - jestem zielona.Pomóżcie,proszę...
Obserwuj wątek
    • ascoti Re: Prezent dla 2-letniej dziewczynki 21.08.03, 08:22
      Moja córeczka (2 latka) dostała w prezencie ciastolinę (cztery pudełka +
      wyciskarka)i zwariowała kompletnie na jej punkcie. Ciastolina ma to do siebie,
      że gdy zostawi się ją na noc, to wysycha - stąd nawet jeżżeli część wyląduje na
      dywanie wystarczy rano odkurzyć. Mała nauczyła się też bardzo szybko, że po
      skończonej zabawie trzeba ciastolinę zamykać w pudełeczku , bo zrobi się twarda
      i nie będzie można się nią bawić. Są różne wyciskarki- Mała najbardziej lubi tą
      klasyczną-potrafi godzinami robić ''makaroniki, pierożki, ciasteczka itp".
      Również gdy przychodzą do nas goście z małymi dziećmi to możemy spokojnie sobie
      porozmawiać- po prostu dajemy dzieciakom większe pudełko, a one już robią z
      niego co tylko sobie wymyślą. Polecam gorąco.
    • dipsy Re: Prezent dla 2-letniej dziewczynki 21.08.03, 08:43
      Ja też polecam zabawki "Play doe" - są super. Nie tylko wyciskarki, ale też
      zoo, kaczuszki i inne. Są dosyć drogie, ale dziecko ma tyle radości, że aż miło
      patrzeć jak się bawi. Poza tym różnego typu składanki, układanki - to to co
      interesuje dwulatkę.
      Pozdrawiam
    • apniunia Re: Prezent dla 2-letniej dziewczynki 21.08.03, 09:48
      ja niedawno byłam z moją 2latką na imprezie u jej rówiesniczki
      mała dostała ciastolinę i była zachwycona i tak jej zostało. faktycznie nie ma
      problemu z późniejszym sprzątaniem resztek z dywanu - polecam
      od naszej niuni dostała tunel materialowy - jest to pokryta ortalionem miękka
      rura o średnicy pozwalającej nawet starszym dzieciom poruszać się w niej na
      kolanach i długości ok 2m. po złożeniu mozna schować tunel do szuflady, więc
      nie zabiera miejsca
      a dzieciaki miały radość, bo ścigały się w tym tunelu, wyczyniały cuda i było
      pełno śmiechów i pisków - polecam - najlepiej jednak bawić się w tunelu jak
      jest więcej niż jedno dziecko, wtedy się to nie znudzi, bo samemy, to ileż
      można wchodzić jedną stroną a wychodzić inną - chyba że drugi koniec ciągle
      ląduje w innej części mieszkania (łóżeczko, szafa, ściana, albo mama czekająca
      na drugim końcu rury)
      te dwie rzeczy sprawiły najwięcej radości małej solenizantce, no imoja też przy
      okazji miała przednią zabawę
    • jana_mama_misi Re: Prezent dla 2-letniej dziewczynki 21.08.03, 16:09
      Tak, ciastolina do dobry i uniwerslany pomysł.
      Mozna też kupić kasetę z filmem dla dzieci, jesli dziewczynka lubi ogladac
      jakies bajki. Ja polecam Mysię, moja córeczka ja uwielbia, to ciekawa i madra
      bajka.
      Albo z tego samego tematu, jest książeczka-domek Mysi, z akcesoriami, jest w
      nim i papierowa Mysia i panda, jest łazienka z pełnym wyposazeniem i
      trzeszczący kibelek, jest kuchnia i sypialnia Mysi. Fajny prezent bo formatu
      wiekszej książki, a rozkłada się w prawdziwy domek, mozna zabierac ze soba w
      podróze bo nie zabiera wiele miejsca. Nawet jak dziewczynka nie zna jeszcze
      Mysi to prezent sie spodoba. W merlinie bodajze kosztuje 46 zł.
      Polecam też klocki drewniane, moja Misia potrafiła sie nimi bawic bez
      opamiętania, był czas ze nie chodziła na podwórko bo jej nie mozna bylo
      odciagnąc od układania wież z klocków.
      Albo kasa, z prawdziwa wysuwana szufladą i kluczykiem, mozna tez dokupic
      banknoty i monety. Koniecznie musi miec piszcące elementy i czytnik kart
      magnetycznych.
      Pozdrawiam Jana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka