justyna9986 Re: Kiedy odstawiłyście wózek? 18.02.08, 14:08 W przypadu mojego starszego syna wózek poszedł w odstawkę gdy miał dwa lata Odpowiedz Link Zgłoś
agamamaani Re: Kiedy odstawiłyście wózek? 18.02.08, 14:48 ja wogóle nie uzywam wózka w zasadzie bo mam chuste a na serio.. Anka sama chodziła na spacery od ok 1,5 roku a Franek tez już w zasadzie więcej chodzi niż w chuście siedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
niskaaa Re: Kiedy odstawiłyście wózek? 18.02.08, 15:06 My żadko kiedy już urzywamy wózek (Tomik ma 15 m-cy). Woli nogi. Jak gdzies dalej idziemy to owszem bierzemy wózek ale jak na plac zabaw albo tak koło domku to nie. Odpowiedz Link Zgłoś
olimpiap Re: Kiedy odstawiłyście wózek? 18.02.08, 22:41 ok. 1,5 roku, za dwa miesiace będzie kolejna córcia. Trzeba było przygotować pierwszą że to wózek już jest nie dla niej. świetnie daje sobie radę. Uwielbia spacery. Ola Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Kiedy odstawiłyście wózek? 18.02.08, 23:04 Od kiedy po zakupy zaczęłam jeździć bez dzieci i samochodem. Na spacery zabierałam wózek dla średniaka chyba do nie całych trzech lat, kiedy szliśmy na kilkukilometrowy spacer i w drodze powrotnej ze zmęczenia zasypiał. Młodszy z takiej kilometrówki w tym wieku już w chuście wracał. Odpowiedz Link Zgłoś
ik_ecc Re: Kiedy odstawiłyście wózek? 19.02.08, 02:12 Moje dziecko niemal nigdy nie jezdzilo w wozku - najpierw w chuscie, potem na nogach. Wozek zaczelam uzywac kiedy miala z poltora roku po to zeby wrzucic do niego torby z zakupami kiedy szlysmy na dalsze chodzone zakupy, bo mloda ciagnela sie wtedy niemilosiernie i nie chcialo mi sie nosic. Niewykluczone, ze i w to lato bede w tym celu uzywac (mloda w lecie bedzie miala 3 lata i jakos watpie zeby nagle zaczela ta droga dziarsko maszerowac). Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_poz Re: Kiedy odstawiłyście wózek? 19.02.08, 09:59 to moje dziecko, a nie ja, odstawiło wózek - jak miał 1,5 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkaela Re: Kiedy odstawiłyście wózek? 19.02.08, 10:08 Moj syn ma 2,5 roku i jeszcze nie pozbede sie wozka-na dluzsze wyprawy do miasta, po zakupy, jesli gdzies sie spieszymy to najwygodniejsze dla mnie. Zwlaszcza, ze czesto ucieka wiec nie byloby szans czegokolwiek zalatwic trzymajac go za reke. Ale oczywiscie jesli idziemy tylko na spacer to maszeruje sam. Odpowiedz Link Zgłoś
24lena Re: Kiedy odstawiłyście wózek? 19.02.08, 10:55 Moje dziecko sammo zrezygnowalo z wozka,ok 16 miesiaca zycia. Nie i juz,przejazdzka wozkiem jest nie atrakcyjna dla niego Bardzo chetnie chodzi po nogach,zabiera na spacery swoj wozek sklepowy i smiga.Oczywiscie gdy wybieram sie do miasta biore spacerowke ze soba,ale generalnie to on ja pcha. Odpowiedz Link Zgłoś
fifi_1 Re: Kiedy odstawiłyście wózek? 19.02.08, 17:51 Nam nadal jest potrzebny, a córka ma 2lata.Na zakupy do marketów, na dalsze spacery , bo na takie koło domu na plac zabaw to bez wózka.Jak córka miała 1.5roku to już zrezygnowałam z pierwszego wózka b.ciężkiego 12kg, a kupiliśmy wtedy lekka parasolkę i to ona nam nadal dzielnie służy. Odpowiedz Link Zgłoś
koteczka12 Re: Kiedy odstawiłyście wózek? 20.02.08, 09:37 W zasadzie jak miała niecałe dwa lata. Ale jeśli ma gorączkę, do pobliskiego lekarza wożę ją wózkiem do dziś - 2,5 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
olimpia_b81 Re: Kiedy odstawiłyście wózek? 20.02.08, 10:04 ma 21 m-cy i nadal mam zamiar uzywac dllugggoo nie wiem jak daleko chodzicie z dziecmi,czy tylko wszedzie autem ale ja dziennie niezle kilometry z nia trzaskam i nie wyobrazam sobie bez wozka-noc by nas zastala jak blisko-of kors,ze bez Odpowiedz Link Zgłoś
elfik31 Re: Kiedy odstawiłyście wózek? 20.02.08, 11:08 dziewczyny a czy Wasze dzieci kiedy nie zabieracie wózka idą tam gdzie Wy chcecie czy biegniecie za nimi?? Ja sobie tego nie wyobrażam żebym nie zabrała wózka - ja idę w jedną stronę a synek w drugą. Kompletnie mu nie przeszkadza że mu znikam z pola widzenia i nie zabranie wózka oznacza narażenie go na niebezpieczeństwo. Będę używać przynajmniej do 2,5 roku Odpowiedz Link Zgłoś
24lena elfik31 20.02.08, 11:26 ?Jak ide z malym na spacer,to licze sie z tym,ze bedzie ogladal kazdy kamyk,dotykal kazdego kwiatka czy biegal po trawie Jak idzie w inna strone niz ja to go wolam i przybiega,jak mnie olewa to ide-nigdy nie biegne-w jego kierunku.Staram sie wybierac na spacery miejsca bezpieczne,wiec nie musze sie martwic ze maly wybiegnie na jezdnie (choc nie robi tego,bo wie ze przy schodku(kraweznik)trzeba sie zatrzymac.Do miasta mam godzine drogi piesz,wozkiem ok 35 minut,wiec zabieram wozek ze soba i zazwyczaj mlody go pcha,wiec mam kontrole nad nim. Co do spacerow to u mnie sprawdzil sie wozek na zakupy-dzieciecy,ktory mlody zawsze zabiera ze soba na spacer i wtedy nie ucieka,nbo ma zajecie-pchanie wozka i zbieranie kamieni czy kwiatkow do niego Odpowiedz Link Zgłoś
elfik31 24lena 20.02.08, 15:46 właśnie widzisz, moje dziecko nie przychodzi jak je wołam. Biegnie w druga stronę. Na moim osiedlu wszystkie uliczki są jednocześnie chodnikami, nie ma rozdziału, nie ma krawężników, po prostu wychodzi się na ulice prosto z klatki. Raz mi się zdarzyło że mały uciekł w parku na spacerze i nie zdążyłam go dogonić i niestety zjadł wilczą jagodę z krzaka i potem przez tydzień miał temperaturę i zatrucie. Teraz panicznie się boję wyjść bez wózka, czy wypuszczenia go w terenie innym niż zamknięty plac zabaw, więc albo zaczekam aż mały zmądrzeje, albo do 18-stki będzie jeździł w wózku... Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_poz Re: 24lena 20.02.08, 16:15 elfik, ostatnio było to w Superniani albo uczysz i dyscyplinujesz dziecko, żeby Ciebie słuchało, nie uciekało i szło tam gdzie Ty chcesz. jesli nie słucha i ucieka - chodzi tylko za rękę. nie ma zmiłuj. Odpowiedz Link Zgłoś
elfik31 Re: 24lena 20.02.08, 16:25 szkoda że nie widziałam tego odcinka... mój urwis za rękę też nie chce chodzić, kładzie sie wtedy na ziemi a ja go ciągnę za tą rękę, w konsekwencji on wyje jak pokręcony i wraca do wózka. Może jest jeszcze za mały - ma 1rok i 4 miesiące Odpowiedz Link Zgłoś
majan2 Re: Kiedy odstawiłyście wózek? 20.02.08, 14:21 Niania uzywa, bo chodzi daleko, ja zwyle blizej domu wiec bez wozka, ale mysle, ze bedziemy w ogole rezygnowac z wozka, zeby jak urodzi sie drugie dziecko nie bylo problemu, coreczka ma 2 lata i 3 miesiace. Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Re: Kiedy odstawiłyście wózek? 20.02.08, 16:25 Leo miał 13 miesięcy kiedy zaczął reagować histerią na próby wsadzenia go do wózka. Od tej pory tylko z buta, samochodem albo w chuście. Odpowiedz Link Zgłoś
niunia604 Re: Kiedy odstawiłyście wózek? 20.02.08, 23:29 Ostatni raz korzystałam ze spacerówki na wakacjach, gdy synek miał 2l.8m. Odpowiedz Link Zgłoś