gph 14.05.08, 15:23 i szklanka mleka to wystarczająco dla 3,5 latka na śniadanie? swoją drogą nawet jeżeli nie, to mój synek i tak nic innego nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arwen8 Re: czy miska płątkó ciniminis 14.05.08, 20:29 A jak reaguje na jajka? Można np. zaproponować "ubijany" omlet (ubijasz białka na sztywną pianę, potem dodajesz żółtka i mieszasz) smażony na maśle z łyżeczką niskosłodzonego dżemu i/lub kawałkami np. bananów. Smaczne, zdrowe i daje dziecku dużo energii na wiele godzin. Sprawdzone śniadanko przez wiele znanych mi mam W ogóle jajko w każdej postaci na sniadanie jest daniem wręcz idealnym. Nie tylko dla dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna.okreglicka Re: czy miska płątkó ciniminis 14.05.08, 23:53 Porcja jest jak najbardziej wystarczająca, ale mam wątpliwości do wybranych płatków śniadaniowych. Muszę napisać, że im mniej przetworzone tym zdrowsze, jeśli byłaby możliwość zmiany na musli zbożowe nawet z dodatkiem suszonych owoców i/lub posiekanych orzechów to taki zestaw byłby znacznie lepszy. W okresie letnim można dodać rozdrobnione świeże owoce jako dodatkowe źródło witamin i słodkiego smaku. Odpowiedz Link Zgłoś
panistrusia Re: czy miska płątkó ciniminis 13.06.08, 09:57 > można dodać rozdrobnione świeże owoce jako dodatkowe źródło witamin i słodkieg > o smaku. Pani Katarzyno! Ależ owoce są źródłem najprawdziwszego cukru (fruktozy) a nie tylko słodkiego smaku! Nie wiem, czy to jakieś luki w Pani wykształceniu, czy nieumiejętność formułowania poprawnych logicznie i stylistycznie zdań w języku polskim, ale jako ekspert powinna Pani chyba dbać zarówno o stronę merytoryczną jak i formę wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
usianka Re: czy miska płątkó ciniminis 12.06.08, 09:46 A Tobie taka porcja wystarczy? Teraz zastanów sie o ile mniejszy żołądek ma 3,5-latek i ile razy dziennie zjada posiłki Wystarczy w zupełności!! Wybór platkow nie jest najszczesliwszy (bardzo mocno przetworzone i tony cukru). Moja corka tez sie nimi zajadala w pewnym okresie, ale na szczescie jej przeszlo Odpowiedz Link Zgłoś