mika.r Re: szukam pomysłów! 23.09.03, 09:53 Cześć! Z szybko enter Moje dzieci chodzą do szkoły integracyjnej.To jest podstawówka i gimnazjum. Córka jest w samorządzie szkolnym i w związku z rokiem niepełnosprawnych chcą zrobić jakąś imprezę, zawody dla sprawnych i niepełnosprawnych. Na razie pomysły to konkurs teatrzyków klasowych, zawody sportowe, konkurs tańca(myślę, że to może być trudne, bo taniec z osobą na wózku wymaga chyba trochę nauki?).Może ktoś jeszcze coś wymyśli?chodzi o dzieci na wózkach, z balkonikami, z porażeniem mózgowym,z zespołem Dauna. Będę wdzięczna za każdy pomysł. Pozdrowionka Monika Odpowiedz Link Zgłoś
malwi4 Re: szukam pomysłów! 23.09.03, 12:38 hej! a może konkurs na najładniejszy klasowy obrazek? albo na najdłuższy klejony łańcuch z papieru (Święta niedługo ) albo jakieś wyklejanki lub "rzeźby" z plasteliny czy masy solno-gazetowej? Nic innego na razie nie przychodzi mi do głowy Odpowiedz Link Zgłoś
w_ania Re: szukam pomysłów! 23.09.03, 17:24 tak generalnie plastyczne pomysły np: zrobienie kukiełki i wystawienie teatrzyku, konkurs malowania kredkami farbami lub kredą na boisku lub ścianie kwiz wiedzy ogólnej np z bajek. lub konkurs muzyczno recytatorski np układanie wierszyków, śpiewanie piosenek - zdziwisz się ile dzieciaki umieją. Odpowiedz Link Zgłoś
mika.r Re: szukam pomysłów! 24.09.03, 13:38 Dziękuję za odzew i pomysły.Prace plastyczne-Swietnie!Ale na razie najbardziej podoba mi się konkurs muzyczno recytatorski.Rzecz polega na tym, Zeby wzięła w tym udział cała szkoła czynnie lub biernie jako publiczność. Może jeszcze ktoś coś wymyśli? Pozdrowionka Monika Odpowiedz Link Zgłoś
grzalka Re: szukam pomysłów! 24.09.03, 13:55 Taniec z osoba na wózku niespecjalnie wymaga nauki, wystarcza chęci). A te dzieciaki zwykle najbardziej lubia imprezy ruchowe. Np para- zdrowy i wózkowicz i bieg z przeszkodami z zaliczaniem punktów (trzeba troche pogłówkować, żeby to było fajne, ale da się. Odpowiedz Link Zgłoś