annie_2 18.07.08, 13:28 Czy ktoś był w kinie na WALL.E? Jakie macie opinie? Zastanawiam się, czy iść z moim 3-letnim synkiem na to do kina? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monikabytow Re: z 3-latkiem na WALL.E? 18.07.08, 13:32 Niesądze żeby wysiedział, mój syn (4lata) w cyrku do końca nie wysiedzi, a co dopiero kin, ciemno, głośno i masa dzieciaków... Ale może Twoje dziecko jest spokojniejsze, moje woli zabawę i latanie po podwórku ;0) Odpowiedz Link Zgłoś
mamamajki3 Re: z 3-latkiem na WALL.E? 18.07.08, 17:16 Ja byłam z trzyletnią córeczką. Film fajny, ale podobał się chyba tylko mnie majka cały czas porzesiedziała przytulona do mnie i co chwila mówiła, że się boi i że chce isć do domu. a wredna matka chciała zobaczyć zakończenie Połowa filmu jest bez słów, a film ogólnie dosyć ponury, choć ma optymistyczne przesłanie, ale trzylatek raczej tego nie pojmie. Jest pełno jakiś wybuchów, ladowań statków kosmicznych i innych dziwnych, nagłyh i głośnych zdarzeń. Być może chłopcu bardziej się spodoba, bo w filmie duzo jest ciekawych maszyn i robotów, ale jesli jest wrażliwy to pewnie też będzie bardzo przeżywał, kiedy wall.e zostanie trochę zdewastowany. Prawdę mówiąc ja byłam zdziwiona taką reakcją córki, bo w kinie już wcześniej była - ostatni raz koło pół roku temu i było ok, a teraz bała się od początku jak tylko zobaczyła ciemny korytarz. jeśli mały jest przyzwyczajony do kina, to możesz spróbować, ale na pierwszy raz nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
mroweczkaaha Re: z 3-latkiem na WALL.E? 18.07.08, 22:17 Na MiniMini puszczają reklamówkę tego filmu już chyba conajmniej od miesiąca, a Jaś jak tylko usłyszy pierwsze jej dźwięki to jak na gwizdek w wojsku biegnie do telewizora. Nawet ostatnio pokazał mi na spacerze reklamę na billboardzie i powiedział, mama, patrz "WOLI". Chybamusi być szalenie zafascynowany tym Wall'im, bo nawet nową zabawkę dziś rzucił, aby tylko zaobaczyć robota......Zastanawiałam się właśnie czy nie pójść z nim do kina....dzisiaj premiera, ale poczekam na więcej opinii, bo może faktycznie 3-latek jest za mały aby tak długo wysiedzieć....hm, zawsze można po prostu wyjść. Ale jeżeli ktoś był ze swoim maluchem w kinie, to bedziemy wszystkie wdzięczne za podzielenie się swoimi odczuciami. Odpowiedz Link Zgłoś
kati792 Re: z 3-latkiem na WALL.E? 18.07.08, 22:40 Mój trzyletni syn był dziś z przedszkolem w kinie na tym robociku.Od pań przedszkolanek wiem,że kilkoro dzieci przysnęło).Mój syn twierdził,że zle mu się siedziało Niedawno był z ojcem na Autach(powtórki w wakacje w naszym kinie)i nudziło mi się trochę,chociaż tą bajkę o pierdzikółku uwielbia!! Już wiem,że nasz trzylatek nie wysiedzi w kinie godziny,lub więcej.Te seanse dla maluszków powinni dzielić na połowy:na rozprostowanie kości,siku,coś do picia. Na mini mini często oglądał reklamę tej bajki,ale jakoś nie podobała mu się zbytnio,oglądał ją bez przekonania. Moja znajoma była w zeszłym tyg.na Kung Fu Pandzie z trzylatką-pierwsze 40 min.siedziała,resztę bajki to były wędrówki po kinie Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: z 3-latkiem na WALL.E? 19.07.08, 21:25 No w cyrku to ja bym też (3 lat mam) nie wysiedziała, nawet do połowy "spektaklu". Odpowiedz Link Zgłoś
mama04 Re: z 3-latkiem na WALL.E? 18.07.08, 22:46 mój synek (prawie 6 lat) był dzisiaj na tym filmie i wrócił zachwycony, jednak dla 3 latka to jednak niezbyt chyba dobry wybór... już lepsza Kung fu Panda Odpowiedz Link Zgłoś
osa551 Re: z 3-latkiem na WALL.E? 18.07.08, 23:49 Moja córka ma 5,5 roku i jej się podobało, aczkolwiek mąż twierdzi, że były momenty, że się bała. Jak miała 3 lata to na ten film moim zdaniem zdecydowanie się nie nadawała. Odpowiedz Link Zgłoś
gusia210 Re: z 3-latkiem na WALL.E? 19.07.08, 20:54 wszystko zalezy od dziecka.Moj trzylatek na początku bał sie nawet tej raklamy na minimini.Teraz już się nie boi ale nie poszłabym z nim na to do kina. Odpowiedz Link Zgłoś
mamamajki3 Re: z 3-latkiem na WALL.E? 19.07.08, 22:53 No cóż, ja poszłam, właśnie przez zwiastuny na mini mini Maja też leciała z drugiego końca domu jak słyszała, że się zaczyna reklama Dlatego myślałam, że będzie jej się podobało. Na Shreku była mając trochę ponad dwa lata i wysiedziała do końca. Teraz też nie byłoby problemu z wysiedzeniem tylko po prostu bała się tego filmu. No i ciemności Teraz jak widzi reklamy z Wall.e to się chowa za fotel. Zafundowałam jej niezły stresik Odpowiedz Link Zgłoś
kws Re: z 3-latkiem na WALL.E? 19.07.08, 23:02 Ja dzisiaj byłam - synek ma 2 lata i 8 mies. , to jego 5 wypad do kina....na kung fu pandzie sie nudził..i ogólnie jak dotąd to ciężko było w kinie, na Walliem całkiem inaczej. Bite 2 godziny wpatrywał sie w ekran, raz zawołał na całe kino 'gdzie Eva!!!!' xD i jestem w szoku ale całe popołudnie i wieczór był tylko jeden temat ... Walle i Eva, i kosmos i roslinka...jestem w szoku bo na 100% nie spodziewałam się takiej reakcji...ten film jest pierszym na który zareagowal az taka fascynacją, zasnąl dzisaj bez problemu bo przeciez Walle musi naładowac bateryjki xD Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: z 3-latkiem na WALL.E? 19.07.08, 23:57 Moja 5,5 latka była z tatusiem i oboje stwierdzili, że nudy na pudy Odpowiedz Link Zgłoś
jaque Re: z 3-latkiem na WALL.E? 20.07.08, 15:36 Byliśmy dzisiaj z 3latką i 4,5 latkiem. Starszakowi się podobało, młodsza też dotrwała do końca, ale chyba tylko dlatego, że znała historię z książki i czekała na ulubione momenty. Generalnie film ok, ale u nas na pewno Wall-e nie wygra z Zygzakiem Zresztą nawet dla mnie "Auta" były dużo bardziej strawne... Odpowiedz Link Zgłoś
kati792 Re: z 3-latkiem na WALL.E? 20.07.08, 21:12 Fakt!Nikt nie pobije Zygzaka))) Odpowiedz Link Zgłoś
kontaminacja Re: z 3-latkiem na WALL.E? 20.07.08, 20:19 Moj maz byl wczoraj z dwoma 4-latkami w kinie. Do polowy pelen entuzjazm, pod koniec troche sie nudzili. Na Pandzie zreszta podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
vinike Re: z 3-latkiem na WALL.E? 21.07.08, 00:53 Mój mały zygzak ( 2 lata i 7m)jak widzial reklamę wall"ego to zastygał przed telewizorem, a na filmie wysiedział może 20 minut,nawet mojej 5 latce nie przypadł do gustu. Ogólnie przereklamowany. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola obok tematu 21.07.08, 09:22 Myślę, że dużo zależy od tego, czy dziecko jest "przyzwyczajone" do kina. Mój syn nie jest (tylko raz byliśmy, źle to zniósł) i ja na razie kino odpuszczam. Polecam za to teatrzyki dziecięce Odpowiedz Link Zgłoś
gorzkasweetie Re: z 3-latkiem na WALL.E? 21.07.08, 14:14 Ja film moge polecić, ale raczej dla nieco starszego dziecka. Moja córka, 4,5 roku, była na Kung Fu Pandzie i Wall-e, bardziej podobał jej się Wall-e. Na Pandzie w połowie się znudziła. Chce koniecznie drugi raz iść Jako matka - kinomanka - cieszę się )) Latem jeszcze planujemy zobaczyć reklamowany na Wall-e film o piesku - gwiazdorze, Małpy w Kosmosie, a zimą Madagaskar 2. Widzę różnicę w porownaniu z pójściem, rok temu, na Shreka 3. Wtedy jak sie znudziła to zaczęła wstawać, usiłowała wyjść, wierciła się na moich kolanach, a teraz najwyżej na chwilę uwagę straciła i potem już spokojnie do końca oglądała. Swego "dorosłego" miejsca nie chciała opuścić, na kolana nie chciała, mimo, że troche jej chyba już po jakimś czasie niewygodnie było. Inna sprawa, że dość często chodzą z przedszkolem do pobliskiego kina, przyzwyczaiła się. Odpowiedz Link Zgłoś
gorzkasweetie Re: errata 21.07.08, 14:15 znaczy na Wall-e drugi raz, a nie na Pandę )) Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix_75 polecam,ale.... 22.07.08, 13:18 dla 5 latków co najmniej . Moj ( niecałe 4 l )nie do konca zrozumiał o co tam chodziło Odpowiedz Link Zgłoś
gorzkasweetie Re: polecam,ale.... 25.07.08, 14:49 Nie zgadzam się, niekoniecznie - jak piszę wyżej, byłam z 4,5 latką, zrozumiała, dobrze się bawiła, próbuje rodziców namówić na jeszcze raz Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix_75 Re: polecam,ale.... 25.07.08, 14:50 wiesz w przypadku dzieci - te parę miesięcy naprawde duzo robi Odpowiedz Link Zgłoś
tendencia Re: z 3-latkiem na WALL.E? 25.07.08, 15:21 nie wiem jak wall.e ale mnie denerwuje nagłośnienie w kinie, w marcu moje dziecie miało 3l i wzięlismy ją na Wyspę dinozaura, film jak na 3l super, ale mąż poszedł poprosić żeby trochę ściszyli bo nie dało się wysiedzieć. A jeszcze jak jest strzelanina w filmie i wybuchy - masakra. Odpowiedz Link Zgłoś
ewusia13 Re: z 3-latkiem na WALL.E? 27.07.08, 11:53 dokładnie tak jak pisze tendencia!!! na bajkach dla dzieci powinno być ciszej! też byłam z córą (4 lata) pierwszy raz na wyspie dinozaura, wysiedziała ale bała się hałasu teraz córa chce iść na wallego, muszę to przemyśleć Odpowiedz Link Zgłoś
blanka.g1 Re: z 3-latkiem na WALL.E? 29.07.08, 11:16 ja myślę że film fajny tylko nie dla trzylatków a co robią 2 latki w kinie na Pandzie to już zupełnie nie rozumiem....wydaje mi sie że dziecko powinno umieć bajkę opowiedzieć po obejrzeniu a który dwulatek wie co to jest kun-fu?? z trzylatkami to sie chadza na kubusia puchatka ew...te filmy chodź b.o. nie są przeznaczone dl takich małych dzieci..... Odpowiedz Link Zgłoś