syla7 24.08.08, 23:02 CZy dziecku ponad 2 letniemu też trzeba około miesiąca wietrzyć materac (do łóżeczka)? Czy wystarczy pare dni? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
syla7 Re: materac a wietrzenie 24.08.08, 23:03 Dodam jeszcze że chodzi mi o nowy materac - prosto ze sklepu. Odpowiedz Link Zgłoś
royalmail Re: materac a wietrzenie 24.08.08, 23:52 Eee....a to niemowlęciu wietrzy się materac ? łał, nie wiedziałam Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: materac a wietrzenie 25.08.08, 01:06 ja wietrzylam bo smierdzial, pewnie od wkladu z gryki po paru dniach mu przeszlo Odpowiedz Link Zgłoś
kra123snal Re: materac a wietrzenie 25.08.08, 10:49 Ja niemowlęciu nie wietrzyłam, tylko wyprałam pokrowiec, ale gdyby materac śmierdzial, to wylądowałby na balkonie. Z tego powodu wywaliłam podkład zabezpieczający materac przed przemoczeniem, bo mi śmierdziało gumą wszystko (podgumowana frota, prana a i tak bleeee i to po kilku miesiącach). Tak więc tym bardziej większemu dziecku chyba bym też nie wietrzyła, gdyby materac nie śmierdział oczywiści. Może gdyby słońce były to tak na wszelki wypadek, na wypalanie zarazków UV, ale nie jestem pewna, bo przed Twoim postem nawet mi to do głowy nie przyszło Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix_75 Re: materac a wietrzenie 25.08.08, 13:48 swoj wietrzylismy ..to co dopiero dziecku... OCZYWISCIE ,ze wietrzyc --te obecne materace ( mimo ze z dobrych firm ) robia z takich materialow - ze wietrzyc trzeba - bo po prostu śmierdzą ! Odpowiedz Link Zgłoś
royalmail Re: materac a wietrzenie 25.08.08, 14:36 Ojej, ależ musiałam w takim razie zaszkodzić moim dzidziom tym niewietrzeniem materaca przez miesiąc ... ( Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix_75 Re: materac a wietrzenie 25.08.08, 15:06 a wg ciebie śmierdział czy nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
royalmail Re: materac a wietrzenie 25.08.08, 15:12 Chyba był niefirmowy, bo nie. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix_75 zapach nowosci ;-D 25.08.08, 15:32 Kazdy ma inny wech -wiec nie każdy widzi w tym problem ... ale my ostatnio kupilismy 2 materace -dla siebie i Młodego - oba smierdziały . Jak kupowałam materac do małego łózeczka - dawno to było - to nie przypominam sobie ,by szczegolnie mocno pachniał...wiec nie był wietrzony . natomiast łózeczko -tak - po złozeinu czekało pare dni - bo tez był intensywny zapach ( drewex) Aktualnie zakupilism meble z BRW ( biurko i szafka ) - stoją i sie wietrza pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
syla_77 Re: zapach nowosci ;-D 26.08.08, 13:17 W życiu nie wpadłabym na to, żeby wietrzyć meble, materace itp. )) Odpowiedz Link Zgłoś
aniulka_ba Re: zapach nowosci ;-D 26.08.08, 22:17 Ja jestem zdania, że meble muszą się "wyśmierdzieć", zanim będę mogła w nich zamieszkać - nie znoszę zapachu drewna i skóry. Odpowiedz Link Zgłoś