lena216 10.09.08, 22:05 chccialabym prosic o strony internetowe z fajnymi wierszykami ale najbardziej interesuje mnie gdzie moge znalesc wierszyki o " prosze " "dziekuje" "dzien dobry " itd z gory dziekuje za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mika_p Re: wierszyki 10.09.08, 22:13 W kolekcji "ABC... uczę się" wydawnictwa Hachette wyszedł niedawno "Król Bęc", o dobrych manierach właśnie Odpowiedz Link Zgłoś
jagabaga92 Re: wierszyki 11.09.08, 11:55 Stron z fajnymi wierszykami jest całe mnóstwo. Jeśli natomiast chodzi Ci o zwroty grzecznościowe, to z żadnego wierszyka dziecko się ich nie nauczy, jeśli nie będzie słyszało ich na codzień z ust domowników. Odpowiedz Link Zgłoś
lena216 Re: wierszyki 11.09.08, 21:59 naprawde czasami sie zastanawiam dlaczego tu kazdy kazdego poucza , prosilam o strony internetowe jakies konkretne i tyle , nie chcesz pomoc nie pomagaj. o co ci chodzi co jest zlego w wierszyku o prosze i dziekuje i dzien dobry i td nie boj sie moje dziecko ma to na co dzien w domu jesli o to ci chodzi po co wogole piszesz taka odpowiedz zapytalam tylko o wierszyk i prosze dotaje odrazu po uszach za to ze chialam konkretny wierszych nie rozumiem takicgh ludzi jak ty paranoja poprostu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
biedronkowa Re: wierszyki 12.09.08, 00:43 no przecież to baba jaga...to jaka ma być ??? Stara jędza no)) Odpowiedz Link Zgłoś
joannanina Re: wierszyki 12.09.08, 07:08 witaj bardzo fajnie było to pokazane kiedys w DOMISIACHcaly odcinek był o dobrych manierach, zapamiętalam 1 frazę, ale jakze przydatną "dziękuję, przepraszam, proszę - to są słówka za 3 grosze"))) Odpowiedz Link Zgłoś
lena216 Re: wierszyki 12.09.08, 07:57 czesc dziewczyny , w gazecie 'rodzice" ma byc teraz cala seria domisi wiec napewno i odcinek o zwrotach grzecznosciowych bedzie , moja mala oglada tylko domisie reszty nie lubi wiec napewno jej sie spodoba pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś