diala 10.01.09, 16:07 moj poltoraroczny Teletubisie i Reksia, misia z niebieskiego domu sie boi. jakie bajki mozecie polecic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tijgertje Re: jakie bajki ogladaja wasze dzieci? 10.01.09, 16:57 Moj mlody zaczal ogladac cokolwiek jak skonczyl 2 lata, wiec z osobistego doswiadczenia nic nie poradze, ale od jakiegos czasu mamy na kablowce Baby TV ijesli twoj maluch koniecznie ma cos ogladac, to ta telewizja na poewno bedzie odpoweidnia. Filmiki sa krociotenkie, piosenki, sporo barw, i odkrywania swiata. Mlody przechodzil czasowa fascynacje ta telewizja gdzies kolo czwartego roku zycia, akurat wowczas ja odkryl i nic innego nie chcial ogladac Odpowiedz Link Zgłoś
aston22dwa Re: jakie bajki ogladaja wasze dzieci? 10.01.09, 20:31 miś uszatek, bolek i lolek, reksio, krecik, Odpowiedz Link Zgłoś
jagabaga92 Re: jakie bajki ogladaja wasze dzieci? 10.01.09, 20:39 Mojego synka telewizor zainteresował w okolicach jego 2-ich urodzin. Zaczęło sie od Sali Mali i Uszatka, potem Krecik i Reksio. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilkam05 Re: jakie bajki ogladaja wasze dzieci? 10.01.09, 20:42 Mój szkarb( prawie dwa latak) sympatią darzy :Krecika, Bolka i Lolka, Bracia koala i ostatnio Klub Myszki Miki Odpowiedz Link Zgłoś
ogryzek_07 Re: jakie bajki ogladaja wasze dzieci? 10.01.09, 23:05 mamy polsat i super oferte na kanale 56 cala dobe leca bajeczki dostosowane dla dzieci do wieku 5 lat nie ogladamy zbyt duzo ale tance, teletubisie, listosz pat i metro erni jest zawsze na topie zero reklam, przemocy sama slodycz Odpowiedz Link Zgłoś
monia19722 Re: jakie bajki ogladaja wasze dzieci? 10.01.09, 23:44 moja 2 latka oglądałaby na okrągło Świnkę Peppa, Mysię, Sali Mali, Kubusia Puchatka Odpowiedz Link Zgłoś
jusia80 Re: jakie bajki ogladaja wasze dzieci? 11.01.09, 10:46 Mój synek (14 miesięcy)uwielbia BAWmy sie SEZAMku(na mini mini ogladamy) Odpowiedz Link Zgłoś
monia.a80 Re: jakie bajki ogladaja wasze dzieci? 11.01.09, 12:07 mój dwulatek zainteresuje się kazdą bajką ale najchętniej oglada klub przyjaciół myszki miki, kubusia puchatka,boba budowniczego i krecika Odpowiedz Link Zgłoś
anneczka78 Re: jakie bajki ogladaja wasze dzieci? 11.01.09, 13:03 Fifi Niezapominajka, Sam Sam, Świat Małej Księżniczki. Lubi też kołysanki na zakończenie w Mini Mini. Odpowiedz Link Zgłoś
ewikowa Re: jakie bajki ogladaja wasze dzieci? 11.01.09, 13:40 my mamy cbeebies i nasza uwielbia dobranocny ogrod, erni (ktorego w tej chwili nie ma' i listonosza pat. Ja natomiast uwielbiam 'kredzie' bo za nie umiem rysowac i wiecie co - nawet sie czegos nauczylam)) Odpowiedz Link Zgłoś
hellious Re: jakie bajki ogladaja wasze dzieci? 11.01.09, 14:01 Dobranocny ogrod ( nawet mnie usypia), ostatnio hitem jest boogie beebies, Pinky dinky doo, bolek i lolek, koziolek matolek. Odpowiedz Link Zgłoś
lindabel Re: jakie bajki ogladaja wasze dzieci? 12.01.09, 20:59 Przyłączam się do tego usypiania , dobrze, że synek już wyrósł... Odpowiedz Link Zgłoś
ata99 Re: jakie bajki ogladaja wasze dzieci? 11.01.09, 15:46 Noddy, Puchatek, trochę z kanałów dziecięcych np: Poko, Teletubisie. Staram się aby za dużo nie oglądał. Synek ma 23 mies, przed TV i kompem łącznie spędza ok. 30-40 min. Odpowiedz Link Zgłoś
mk271 Re: jakie bajki ogladaja wasze dzieci? 11.01.09, 17:12 u mnie 20 miesięczniaki: teletubisie; strażak sam, tomek i przyjaciele, bawmy się sezamku. Odpowiedz Link Zgłoś
adrianeczek2702 Re: jakie bajki ogladaja wasze dzieci? 11.01.09, 17:51 U nas głownie listonorz pat, dobranocny ogród, super cyferki!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
0.gaba1 Re: jakie bajki ogladaja wasze dzieci? 11.01.09, 20:02 2,5 latek-Teletubisie,Strazak Sam,ogólnie wszystkie bajki na kanale MiniMini Odpowiedz Link Zgłoś
iwonka79-1979 mam polsat 11.01.09, 21:38 wiec dzieci kochaja dobranocny ogród, teletubisie, super cyferki i boogi bibies. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaurszula Re: mam polsat 17.02.14, 08:52 i pajaczek wooli nie wiem jak to sie pisze Odpowiedz Link Zgłoś
neftis83 Re: mam polsat 22.02.14, 12:28 moja 3,5latka uwielbia Klub Przyjaciół Myszki Miki Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: jakie bajki ogladaja wasze dzieci? 12.01.09, 11:43 Max i Ruby, Mysia. Prawie dwulatek. Odpowiedz Link Zgłoś
ual1 Re: jakie bajki ogladaja wasze dzieci? 12.01.09, 12:30 2,5 latek-zdecydowanie Krecik i Reksio. Odpowiedz Link Zgłoś
habina Re: jakie bajki ogladaja wasze dzieci? 12.01.09, 12:57 Moj poltoraroczny synek nie oglada bajek w tv. Jeszcze sie naoglada... ma czas ;0 Odpowiedz Link Zgłoś
tiuia Re: jakie bajki ogladaja wasze dzieci? 12.01.09, 15:19 Mój najbardziej ostatnio lubi Niedzwiedzia w niebieskim domu, Lulusia i Krecika. Odpowiedz Link Zgłoś
gralinka3 Re: jakie bajki ogladaja wasze dzieci? 12.01.09, 16:52 Polecam SŁUCHOWISKA tzw Bajki Grajki, dziecko nie patrzy tylko słucha rewelacja Sama pamietam z dziecinstwa czerwonego kapturka i Tadka niejadka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tendencia Re: jakie bajki ogladaja wasze dzieci? 12.01.09, 19:01 Tadek niejadek, racja, było! A na okładce płyty rysunek z chłopcem unoszącym się w niebo z balonami, staaare czasy albo "Jaś i Małgosia" lub "Stoliczku nakryj się!" - świetnie się tego słuchało. Jednak mam wrażenie, że tamte nagrania były lepsze, ostatnio widziałam kilka wersji Jasia i Małgosi, na DVD i słuchowisko - lekki koszmarek. Te wydania dokładane do czasopism - brr po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
mama.maja5 Re: jakie bajki ogladaja wasze dzieci? 09.02.09, 23:22 U nas z "Bajek - grajek" ostatnio "Król Bul" - na topie. (z Janem Kobuszewskim w roli tytułowej). Polecam i dużym i małym. I zawsze - Alicję w Krainie czarów. Odpowiedz Link Zgłoś
martini0202 Re: jakie bajki ogladaja wasze dzieci? 12.01.09, 19:20 Moja córa też uwielbiała teletubissie, ale one przechodza z wiekiem. teraz panna ma 3 lata i jak je iwdzi to każe przełanczać. Ogląda "powazniejsze " bajki jak "Kubus Puchatek", Clifford i Scooby Doo. Odpowiedz Link Zgłoś
sabka22 Re: jakie bajki ogladaja wasze dzieci? 12.01.09, 19:49 Moj synek prawie 3letni ma swoje wybrane bajki i inne go nie obchodzą np.Scooby-doo,tom&jeery,miś yogi,kubus puchatek i bardzo lubi klub myszki miki.Mam cyfrowy polsat i jest tam dużo kanałow z bajkami ale moj synek ogląda tylko BBC ceebebies lub boomerang no i czasem carton network ale tylko na wybranych bajkach.Poprostu to kontroluje bo jak słysze chasła w niektórych bajkach to uszy więdną.A córcia 13mies. to jeszcze nie bardzo ale teletubisie preferuje. Odpowiedz Link Zgłoś
lindabel Re: jakie bajki ogladaja wasze dzieci? 12.01.09, 20:56 Jak miś w niebieskim domu to pewnie na cyfrze. Mały w wieku ok. 1,5 - 2 lat preferował z cyfry liska Pablo, Peppę i Tomka - krótkie i bez przemocy. Potem doszedł miś i Luna, reszta nie interesuje go do tej pory. Mamy też Polsat i dołączam się do pozytywów o kanale 56. Plus za to, że bez reklam, no i za ciekawe, edukacyjne bajki. Cyferki, Bracia Koala, Traktor Tom itp. - bajki bez przemocy, krótkie i ciekawe. Dla maluchów nieśmiertelne Tubisie i Dobranocny Ogród. Odpowiedz Link Zgłoś
anneczka78 Re: jakie bajki ogladaja wasze dzieci? 12.01.09, 23:12 > Jak miś w niebieskim domu to pewnie na cyfrze Miś jest też na Mini Mini, jak również Peppa, Tomek, Bracia Koala... Odpowiedz Link Zgłoś
lindabel Re: jakie bajki ogladaja wasze dzieci? 13.01.09, 15:07 Mini Mini jest między innymi właśnie na Cyfrze. Odpowiedz Link Zgłoś
edit38 Re: jakie bajki ogladaja wasze dzieci? 13.01.09, 08:31 Zuza ma 19 m-cy i uwielbia Kubusia Puchatka. Ogląda bajki na mini mini z różnym zainteresowaniem, bardzo lubi misia z niebieskiego domu. Mamy jedną bajkę teletubisi i lubi ale boi się gdy odkurzacz zdejmuje fioletowemu kocyk Odpowiedz Link Zgłoś
monika.k81 Re: jakie bajki ogladaja wasze dzieci? 13.01.09, 18:09 Synek ma 22 miesiące iinteresują go przede wszytskim codzienne dobranoki na 1. Z pozostałych: Franklim, Wilki zając, reksio. Jednym słowem - te na których my się wychowaliśmy Odpowiedz Link Zgłoś
betti.3 Re: jakie bajki ogladaja wasze dzieci? 13.01.09, 19:25 Moj 2. letni smyk to fan teletubisiow, boba buildera, shreka. Odpowiedz Link Zgłoś
asia0212 Re: jakie bajki ogladaja wasze dzieci? 13.01.09, 23:29 Moja 3latka kocha Bolka i Lolka, ogląda też strażak Sam,krecik,mama Mirabel. Odpowiedz Link Zgłoś
bajki.si23 Re: jakie bajki ogladaja wasze dzieci? 17.02.14, 00:01 Opowieści Mamy Mirabelle oraz Ukiego bajki.si23.pl Odpowiedz Link Zgłoś
joanna29 Re: jakie bajki ogladaja wasze dzieci? 09.02.09, 19:53 Mój mały ma prawie 3 lata i od jakiegoś czasu coraz cześciej twierdzi że nie lubi bajek na minimini (Mama Mirabel, Tomek i przyjaciele, Świnka Peppa i inne). Przełącza na Cartoon i ogłada tam bajki o jakis potworach. Przesunęłam kanał w inne miejsce, ale było przełaczanie aż znalazł. Bardzo tez lubi ogladać bajki z kolekcji: Shrek, Madagaskar, Wpuszczony kanał itd. Śmieje się z dialogów, czyli przyjmuję że rozumie treść. Zresztą potrafi trafnie wykorzystac slowa z bajek. Uważam, że cartoon i bajki nie są dla niego puki się na nich uczy słownictwa to mu pozwalam ogladac. Odpowiedz Link Zgłoś
janka39 Re: jakie bajki ogladaja wasze dzieci? 09.02.09, 20:22 jak miał 1.5 roku - Lippy and Messy, potem - (do niedawna) wyłącznie Noddy a ostatnio - nic i dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: jakie bajki ogladaja wasze dzieci? 09.02.09, 20:34 4,5 latek obrazil sie na bajki. Ostatnio oglada Discovery "Jak to jest zrobione"... Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: jakie bajki ogladaja wasze dzieci? 09.02.09, 23:36 Cytat Uważam, że cartoon i bajki nie są dla niego puki się na nich uczy słownictwa to mu pozwalam ogladac. Oglądaj razem z dzieckiem, może ci się gramatyka poprawi i nie będziesz budować zdań logicznie sprzecznych jak to zacytowane. Dodatkowo, oglądaj z napisami, będzie korzyść i dla ortografii. Rozwala mnie upatrywanie w oglądaniu przez niespełna 3-latka bajek na cartoon network jakiejkolwiek misji edukacyjnej. Nie mówiąc o tym, że zapewne rozumie z tych kreskówek wielkie g... Rozwala mnie rozumowanie niektórych rodziców, że film rysunkowy = film dla dzieci. Co do meritum wątku: 6-latek: Jak to jest zrobione, Pokemony na CN <lol>, wszystko co dorwie o smokach i dinozaurach (np. seria Pradawny Ląd), Life with Louie, Tajne Akta Psiej Agencji. Ostatnio jak chorował, to dla odmiany Fifi Niezapominajka . 4,5-latka: Kapitan Flamingo, Tajne Akta Psiej Agencji, Muminki z SeMaFora (nie japońskie). Odpowiedz Link Zgłoś
canuck_eh Re: jakie bajki ogladaja wasze dzieci? 26.02.14, 23:02 Nie no juz nie bedz taka.Tom & Jerry to pogladowa bajka jak przywalic kotu czy myszcze na rozne mozliwe sposoby.Mysmy ucieli ogladanie ulubionej bajki przez nasza wtedy jakos tak 2 letnia pocieche jak szla zbudzic tatusia z plastikowym mloteczkiem Odpowiedz Link Zgłoś
mama-maxa miś uszatek,krecik, bob budowniczy... 09.02.09, 21:45 tomek i przyjaciele, kubus puchatek, bałwanek nuli Odpowiedz Link Zgłoś
kowalikm Re: jakie bajki ogladaja wasze dzieci? 10.02.09, 00:07 my mamy mini mini i właściwie ogląda jak leci - niestety. Ostatnio Disney Chanel - też fajne bajki lecą. Najlepszy jednak na zły humor np. podczas ostatniej choroby lub w czasie wziewów jest jest "Bolek i Lolek na dzikim zachodzie", aczkolwiek nie polecam - nauczył się nowych słówek "afera" i "bandita" . Jest też świetna ścieżka dźwiękowa w której śpiewa Fronczewski P. Odpowiedz Link Zgłoś
mamatin Re: jakie bajki ogladaja wasze dzieci? 17.02.14, 00:30 Ulubione to: Kubus Puchatek (wielka milosc mojej corki), Myszka Miki Mis Uszatek Poza tym z mini mini: te Truskaweczki i Pomaranczki, koniki Pony, Wczesniej: Masza i niedzwiedz, Baranek Shaun. Nigdy nie lubiła hello kitty, np. Odpowiedz Link Zgłoś
szonik1 Re: jakie bajki ogladaja wasze dzieci? 17.02.14, 07:39 Żadne. Ma prawie 21 msc i nie włączam jej tv. Odpowiedz Link Zgłoś