paraply1 03.07.09, 12:54 Czy sa na rynku soczki w kartonikach z rurka ktore nie zawieraja cukru? Jesli tak, to jakiej firmy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mniemanologia Re: soczki w kartonikach bez cukru? 03.07.09, 13:00 Ale takie bez żadnego cukru? Czy bez dodatku cukru? Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: soczki w kartonikach bez cukru? 03.07.09, 13:05 Hortex ma na przykład takie: www.e- piotripawel.pl/zakupywarszawa/index.php?t=27&ps=229208 Bez dodatku cukru. Odpowiedz Link Zgłoś
paraply1 Re: soczki w kartonikach bez cukru? 03.07.09, 13:09 Chodzi mi o soczki z rureczka ok. 200 ml nie litrowe. Takie ktore latwo zabrac na spacer. Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: soczki w kartonikach bez cukru? 03.07.09, 13:20 To jest mały soczek. Odpowiedz Link Zgłoś
angela10086 Re: soczki w kartonikach bez cukru? 03.07.09, 13:12 te co teraz rekalmuja. kartunki hortexa czy jakos tak,multiwitamina pomarnczowy na pewno nie ma cukru moj pije wiec wiem na 100% Odpowiedz Link Zgłoś
elan-o100 Re: soczki w kartonikach bez cukru? 03.07.09, 13:17 wątpię. wszystkie soki w kartonach robione są z zagęszczonych soków lub koncentratów. Nie zawieraja jedynie DODATKU cukru. Pisza o tym na opakowaniach i sugeruja ludziom, ze nie ma w nich w ogole cukru, co jest bzdura. polecam na spacer wode w butelce, na 100% nie zawiera cukru Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: soczki w kartonikach bez cukru? 03.07.09, 13:23 Nie rozumiem. Sugerujesz, że jak się zagęszcza sok owocowy, to się dodaje do niego cukier? Odpowiedz Link Zgłoś
elan-o100 Re: soczki w kartonikach bez cukru? 03.07.09, 14:09 tak właśnie myślę, bo nie wierze, że można wyprodukować tak słodki sok jak te w kartonach zupelnie bez cukru. Odpowiedz Link Zgłoś
elan-o100 Re: soczki w kartonikach bez cukru? 03.07.09, 14:10 no i pytanie, dlaczego nie pisza na opakowaniu: BEZ CUKRU. Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: soczki w kartonikach bez cukru? 03.07.09, 14:42 No bo on nie jest bez cukru. Bo owoce zawierają cukier, nie? Ja akurat wierzę, że można wyprodukować słodki bez dodatku cukru. Koncentrat produkuje się przez odparowanie wody z soku-soku. I on jest słodki-słodziutki. I potem to już jest kwestia, ile dodasz wody, żeby wpakować w karton i sprzedać jako sok. Odpowiedz Link Zgłoś
chmurzysko Re: soczki w kartonikach bez cukru? 03.07.09, 13:17 No wlasnie kartoonki ale nie wszystkie: www.bangla.pl/opinia-tymbark-kartoonki-soki-w-kartonikach-z-rurka-200ml-r4950.htm Odpowiedz Link Zgłoś
tijgertje Re: soczki w kartonikach bez cukru? 03.07.09, 13:16 Soki owocowe z zalozenia zawieraja cukier, bo jesdt on naturalnym skladnikiem owocow. warzywne czy owocowo-warzywne sa mniej zacukrzone, ale na spacer, zwlaszcza jak jest cieplo to zdecydowanie lepiej wziasc butelke wody, po soku (wlasnie przez zawarty w nim cukier) tylko bardziej sie chce pic. Odpowiedz Link Zgłoś
elan-o100 c.d. 03.07.09, 13:18 acha, no i nie mówię tu o naturalnym cukrze zawartym w owocach. Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: c.d. 03.07.09, 13:21 Cukier naturalny wystepuje zawsze w owocach, więc w soczkach też, ale jeśli chodzi ci o takie, które nie maja dodatku cukru, to są to np. soczki LEON. Odpowiedz Link Zgłoś
dzidzia1975 Re: soczki w kartonikach bez cukru? 03.07.09, 13:58 Leon...różne są smaki i nie zawierają "sztucznego" cukru moja córcia je uwielbia, a teraz jak jest tak gorąco to daje jej wode z miodem (prawdziwym z własnej pasieki) lub sama wode i wlewam do bidonu z rurką... Odpowiedz Link Zgłoś
viewiorka Re: soczki w kartonikach bez cukru? 03.07.09, 14:54 hortex ma soczki leon bez cukru, ale za to z miodem. Scooby doo są bez cukru (oprócz tego zawartego w owocach oczywiście) Odpowiedz Link Zgłoś
aga_martusia Re: soczki w kartonikach bez cukru? 03.07.09, 21:49 wszyskie wymienione soki to soki bez dodatku cukru sacharozy (czyli takiego bialego cukru) a cukier sie dodaje tylko glukozowo- fruktozowy, czyli cukier prosty,ktory szybciej sie rozklada i jest mniej przetworzony. Odpowiedz Link Zgłoś
hanula12 Re: soczki w kartonikach bez cukru? 03.07.09, 23:12 ja kupuję Scooby i Leo Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: soczki w kartonikach bez cukru? 03.07.09, 23:23 aga_martusia napisała: > wszyskie wymienione soki to soki bez dodatku cukru sacharozy (czyli > takiego bialego cukru) a cukier sie dodaje tylko glukozowo- > fruktozowy, czyli cukier prosty,ktory szybciej sie rozklada i jest > mniej przetworzony. mylisz się, nie wiem, jak jest z innymi sokami, ale Leon nie zawiera cukru (syropu) glukozowo-fruktozowego. Odpowiedz Link Zgłoś