magdalenka77 28.07.09, 18:18 Jak w temacie. Piaskownicę już mam, ale potrzebuję jeszcze piasku (na teraz i do wymiany co jakiś czas). Doradźcie proszę skąd go wziąć... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
semi-dolce Re: Skąd piasek do piaskownicy? 28.07.09, 18:21 Wiesz co zapytaj na forach regionalnych, często taki temat się pojawia. Odpowiedz Link Zgłoś
papiki Re: Skąd piasek do piaskownicy? 28.07.09, 18:24 mąż kupił w składzie budowlanym Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenka77 Re: Skąd piasek do piaskownicy? 28.07.09, 18:42 Dzwoniłam do Leroy Merlin'a i mają tylko piasek budowlany, a to chyba coś innego? Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: Skąd piasek do piaskownicy? 28.07.09, 18:45 my kupowaliśmy w OBI - 9,90pln za worek 20litrów. Odpowiedz Link Zgłoś
trautlusia Re: Skąd piasek do piaskownicy? 29.07.09, 19:21 magdalenka77 napisała: > Dzwoniłam do Leroy Merlin'a i mają tylko piasek budowlany, a to > chyba coś innego? żartujesz - prawda? z piaskowni - kurna to logiczne \troll Odpowiedz Link Zgłoś
e-emma-e Re: Skąd piasek do piaskownicy? 28.07.09, 20:01 A ja widziałam piasek do piskownicy pakowany chyba po 20 l w ogrodniczym namiocie przy hipermarketach. Zobacz też w sklepach ogrodniczych. Odpowiedz Link Zgłoś
kazet.1 Re: Skąd piasek do piaskownicy? 28.07.09, 21:26 mój mąż wziął przyczepkę i pojechał do najbliższej żwirowni, nazywało się to chyba skład kruszyw naturalnych czy jakoś tak. i za tonę zapłacił 18 zł (można kupić mniej). starczyło do piaskownicy i do wykończenia altanki. a piasek bardzo dobry gatunkowo i z atestem. możesz sprawdzić na internecie, gdzie są takie zakłady w pobliżu twojej miejscowości. Odpowiedz Link Zgłoś
jagabaga92 Re: Skąd piasek do piaskownicy? 28.07.09, 21:36 Z wykopów (często można spotkać takie "dzikie" wykopy). Odpowiedz Link Zgłoś
gagata10 Re: Skąd piasek do piaskownicy? 29.07.09, 19:10 z OBI z atestem jest w 20 l workach za około 10 pln Odpowiedz Link Zgłoś
jagabaga92 Co daje atest na piasek do piaskownicy? 29.07.09, 21:33 Po co w piaskownicy piasek z atestem??? Jak dla mnie to co najmniej chore!!! W domowej piaskownicy z atestem, a na ogólnodostępnych placach zabaw??? Odpowiedz Link Zgłoś
trautlusia Re: Co daje atest na piasek do piaskownicy? 29.07.09, 23:02 jagabaga92 napisała: > Po co w piaskownicy piasek z atestem??? Jak dla mnie to co najmniej chore!!! W > domowej piaskownicy z atestem, a na ogólnodostępnych placach zabaw??? > no coś Ty nie wiesz po co atest na piasek do piaskownicy no przeca po to żeby za 20 l liczć sobie 10 zł , a cena 1 m3 w piaskowni wynosi oko 45 zł Odpowiedz Link Zgłoś
jagabaga92 Re: Co daje atest na piasek do piaskownicy? 30.07.09, 10:15 tak właśnie myślałam - kolejne źródło łatwego dochodu dla producentów worków z piaskiem - przecież tak łatwo wmówić rodzicom, że piasek z atestem jest najodpowiedniejszy dla ich dziecka i potem skasować za to 10zł za 20l A potem kolejny zysk dla lekarzy i koncernów farmaceutycznych, gdy tylko dziecko zetknie się z piaskiem lub inną rzeczą bez atestu... Wszak biznes MUSI SIĘ KRĘCIĆ!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
stankowskaa Re: Skąd piasek do piaskownicy? 29.07.09, 23:35 Piasek kupisz w każdym składzie budowlanym-hurtownie budowlane,możesz popytać w sklepach budowlanych-castorama,obi,nomi Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: Skąd piasek do piaskownicy? 30.07.09, 10:24 My pojechaliśmy z piaskownicą na plażę i piasek tam załadowaliśmy Odpowiedz Link Zgłoś