86kinga 21.08.09, 17:41 Witam. Mamy syna 2 latka i juz zastanawiamy sie nad drugim dziecku.Biore tabletki anty czy powinno odczekac te trzy mieśiące czy terz mozna wcześniej np mieśiąc? Pytam bo zalerzy nam aby urodzic zdrowe dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
betty842 Re: Drugie dziecko 21.08.09, 19:07 Może lepiej zapytaj ginekologa.Albo na innym forum np ginekologia. Odpowiedz Link Zgłoś
zuczek_04 Re: Drugie dziecko 21.08.09, 19:11 Ja zaszlam w ciaze okolo tygodnia po odstawieniu tabletek....Na moje watpliwosci - czy oby nie za szybko - moja Pani ginekolog odpowiedziala, ze tak szybkie zajscie w ciaze po odstawieniu tabletek odradza tylko dlatego, ze pbardziej prawdopodobna jest ciaza mnoga... Urodzil mi sie synek - JEDEN - i zdrowy Odpowiedz Link Zgłoś
grazynka291 Re: Drugie dziecko 21.08.09, 22:23 Witam Ja w pierwsza ciąże zaszłam po miesiącu od odłożenia tabletek,a w druga po 3 miesiącach.Dzieciątka zdrowe,Natalka 6 lat a Dawidek roczek.Pani ginekolog mówiła tylko o możliwości ciąży mnogiej a nie o tym że dziecko może urodzić się chore. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
86kinga Re: Drugie dziecko 22.08.09, 12:12 Dziekuje wam dziewczyny za odp bardzo mi pomogła. Powiem wam ze interesuje mnie różnica wiekowa 3 lata a nawet wydaje mni sie idalna. Napiszcie cos wiecej o różnicy waszych dziciaczków z różnicą 3 lata jak sie dogaduja wasze dzieciaczki? Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.skupa Re: Drugie dziecko 22.08.09, 14:08 u nas różnica wieku to 10 lat - wprost wymarzona. Odpowiedz Link Zgłoś
zuczek_04 Re: Drugie dziecko 22.08.09, 17:19 U mnie starszy synek ma 2 lata i piec m-cy, drugi 3 miesiace. Narazie nie jest najgorzej... Starszy calkiem niezle akceptuje mlodszego. O dogadywaniu ciezko mi cokolwiek powiedziec bo sa za mali ale mam nadzieje ze bedzie dobrze Napewno wszystko zalezy od naszego podejscia... Zycze powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
yoggi87 Re: Drugie dziecko 22.08.09, 14:17 Z pierwsza corka starania zaczelismy 3 mies. po odstawieniu pigulek i udalo sie od razu. A z druga corka starania zaczelismy w nastepnym cyklu po odstawieniu, ale w ciaze zaszlam dopieru w 6-tym cyklu. Niewiem czy tak po prostu wyszlo, czy jest to jakas zaleznosc, ze jednak powinno sie poczekac te 2-3 cykle. Obie sa zdrowe i z ciazami nie bylo problemow. Odpowiedz Link Zgłoś
monia19722 Re: Drugie dziecko 22.08.09, 17:43 po 7 latach zażywania pigułek odłożyłam i za 2 miesiące byłam w ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
kati12-2 Re: Drugie dziecko 22.08.09, 21:52 hallo. W moja pierwsza ciaze zaszlam po prawie 7 latach staran . Jak odpuscilismy i poszlam pierwszy miesiac do pracy po 6 tyg. okazalo sie ze jestem w ciazy . z droga chcielismy odczekac tez okolo 3 lat i trach wzielam zastrzyk hormonalny i jak poszlam po drugi okazalo sie ze jestem w trzecim miesiacu . Tak ze nasza roznica to 13 miesiecy . Jest cieszko ale dziewczyny dogaduja sie super .Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
86kinga Re: Drugie dziecko 23.08.09, 14:25 Jeszcze chciałam zapytać jak to jest jak sie ma 3 letnie dzicko i noworodka w domu? Boje sie ze w nocy syn bedzie budził sie jak noworodek bedzie płakał. Odpowiedz Link Zgłoś
zuczek_04 Re: Drugie dziecko 23.08.09, 19:23 Tez sie balam. Dlatego na poczatku spalam z maluszkiem w jednym pokoju, a maz z starszym synem w drugim. Po jakims czasie jednak przenieslismy starszego syna do osobnego pokoiku i bylo po problemie Teraz, kiedy jestesmy zmuszeni spac w jednym pomieszczeniu nasze "kombinowania" okazaly sie bez sensu, bo nikt nikogo mnie budziPoza tym ze starszy potrafii obudzic wszystkich juz po 4, bo sie wyspal... ale to juz inny problem... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
86kinga Re: Drugie dziecko 24.08.09, 14:41 Nasz syn boi sie spac sam wiec zasypia z nami a potem jest przenoszny na swoje łóżko ale raz w nocy jeszcze sie budzi. Odpowiedz Link Zgłoś