Dodaj do ulubionych

problem z robienien siusiu na nocnik...Pomocy

23.08.09, 19:40

Witam mam 19miesieczna córke która nie chce robic siku ani kupki na nocnik.Dodam ze wczesniej robila.Bylam na wakacjach u mamy gdzie corka niechciala nic robic na nocnik specjalnie wzielam jej z domu ale ona nie.Córke rowniez probowalam sadzac z nakładka na ubikacje myslalam ze tam zrobi ona woli pampersy. Prosze poradzcie mi co ja mam z nnia zrobic..
Obserwuj wątek
    • nstemi Re: problem z robienien siusiu na nocnik...Pomocy 04.09.09, 23:41
      Dokładnie tak jak napisała Ela. Po pierwsze nie zmuszaj. Niech ten nocniczek
      sobie gdzieś tam stoi na widoku, zachęcaj do siadania nawet jak jej się nie chce
      siusiu-w ramach zabawy. Moi znajomi bardzo chwalili nocniczki z jakąś muzyką,
      która gra gdy w nocniku coś się pojawi smileJa tego akurat nie przerabiałam, ale
      ponoć działa.
      Nie stresuj się, bo nie ma czym. Niektóre dzieci łapią to szybciej inne wolniej.
      Tak już jest. Mój syn miał na pewno ze dwa lata, gdy zaczął siusiać do nocnika.
      Córka mniej, ale ona podpatrywała brata.
      A do nakładki na sedes raczej Twoja córeczka jest za mała, pewnie sama bez
      podsadzenia się nie wdrapie.
      • edziakrys Re: problem z robienien siusiu na nocnik...Pomocy 05.09.09, 10:04
        U nas było dokładnie tak samo! Po długim okresie siadania ( z różnym efektem)
        STOP!!! Za chiny ludowe nie chciała siadać! Mamy duży dom (a ja duży brzuch)
        więc kupiłam drugi nocnik z Kubusiem Puchatkiem, po to aby nie biegać po
        schodach. I co sie okazało? Ze do "misia" siusiu da się zrobić i siedzi nawet po
        kilkanaście minut (!!!), a do kaczuszki NIEEEE!!! I tak biegam z nocnikiem i
        tak, ale czasem udaje się złapać siusiu kilka razy dziennie.
    • olunia882-to-ja Re: problem z robienien siusiu na nocnik...Pomocy 05.09.09, 11:03
      nie wiem gdzie można znaleźć ten filmik, możecie mi podpowiedzieć?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka