laloonka 23.09.09, 08:34 co na to emamy? pochwalacie, same załozyłybyście waszym córkom takie buciki, czy raczej jesteście przeciwko? zapraszam do dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kocianna Re: 3-latka na obcasach 23.09.09, 08:54 Jako element stroju karnawałowego (zdejmowany po zrobieniu pamiątkowego zdjęcia), czy na zasadzie "pod tamtym drzewem zdejmujemy i zakładamy twoje ulubione różowe buciki" - czyli traktując jak zabawkę, którą się można chwileczkę pobawić - pozwoliłabym. Jako obuwie na stałe - nie. Ale ja nie mam tego problemu, bo moja pięciolatka marzy o glanach, a nie o obcasach A glanów w rozmiarze 28 nie robią Odpowiedz Link Zgłoś
tabakierka2 Re: 3-latka na obcasach 23.09.09, 08:55 kocianna napisała: > A glanów w rozmiarze 28 nie robią robią! ostatnio któraś na maglu nawet fotki wklejała! a co to jest za dziecko, tak na marginesie? Odpowiedz Link Zgłoś
pchelka831 Re: 3-latka na obcasach 23.09.09, 09:00 W weekend wadziłam dziewczynkę, ale około 5-6 lat w czółenkach. Były śliczne czerwone w czarne kropeczki, ale swojej córci tak bym nie męczyła. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_wer Re: 3-latka na obcasach 23.09.09, 09:02 > a co to jest za dziecko, tak na marginesie? córka Katie Holmes i Toma Cruisa Odpowiedz Link Zgłoś
solaris31 Re: 3-latka na obcasach 23.09.09, 08:59 nie, nie pochawalam i nie założyłabym. pal już tam licho kwestię gustu, ale obcas za wysoki, a juz na pewno dla 3-latki. może dla 6- 7 latki już tak, ale dla tak małego dziecka z niewykształconym jeszcze do końca podbiciem stopy - absolutnie nie. Odpowiedz Link Zgłoś
robin2510 Re: 3-latka na obcasach 23.09.09, 09:07 ich już dawno pogięło, biedne dziecko..... Odpowiedz Link Zgłoś
koralik12 Re: 3-latka na obcasach 23.09.09, 09:07 Nie kupiłabym takich butów ale jakby np dostała to pozwoliłabym na chwilę założyć. Myślę że tutaj też są ubrane na chwilę. Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Re: 3-latka na obcasach 23.09.09, 09:10 Tak samo "piękne" jak i kolczyki i małych dziewczynek. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: 3-latka na obcasach 23.09.09, 09:14 Proponuje odebrać im dziecko. A tak już serio, buty średnio mi pasują do stroju Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: 3-latka na obcasach 23.09.09, 10:13 kropkacom napisała: > > > A tak już serio, buty średnio mi pasują do stroju Ale do torebusi świetnie Śliczna dziewczynka jest, dla mnie może chodzic w worku po kartoflach, i tak będzie super. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: 3-latka na obcasach 23.09.09, 10:15 > Śliczna dziewczynka jest Zgadza się. No i spódniczka super. Budki i torebka nie pasują. Pewnie wymogła na rodzicach. :p Odpowiedz Link Zgłoś
hanalui Re: 3-latka na obcasach 23.09.09, 10:34 chloe30 napisała: > Śliczna dziewczynka jest, dla mnie może chodzic w worku po > kartoflach, i tak będzie super. Ale tu nie chodzi o rodzica i co mu sie wydaje tylko o samopoczucie dziecka. Moze dla ciebie ten worek po ziemniakach ok tylko czy dziecko w tym worku bedzie sie tak czulo dobrze??? PRzychodzi takie wiek ze dziwczynki chca sie blyszczec, swiecic, wygladac jak mdlaco- slodkie rozowe krolewny. Zwykle to mija. NIektorym jednak zostaje..moze dlatego ze kiedy byl taki okres kiczowatego swiecenia mama nie pozwolila Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: 3-latka na obcasach 23.09.09, 10:38 Mnie w Irlandii zachwyciło jak chodzą ubrane dzieci na plac zabaw. Niektóre zwyczajnie, niektóre fantazyjnie a gro poubierane w przebrania ulubionych postaci z bajek. Taka fantazja Odpowiedz Link Zgłoś
hanalui Re: 3-latka na obcasach 23.09.09, 11:04 kropkacom napisała: > Mnie w Irlandii zachwyciło jak chodzą ubrane dzieci na plac zabaw. Niektóre > zwyczajnie, niektóre fantazyjnie a gro poubierane w przebrania ulubionych > postaci z bajek. Taka fantazja NO dokladnie...jak przychodze do zlobka to czesto ktores z dzieci lata poprzebierane w kostium bedace na wypozazeniu zlobka, dziewczynki zwykle za krolewny, choc zdarzylo mi sie widzec kilka razy w kasku na glowie i bluzie Boba, jeden chlopiec zawsze za policjanta i co najsmieszniesze zwykle cos gotuje przy kuchence z dziewczynkam . Kostiumy wisza sobie na wieszaczkach i ja ktores dziecko ma byc ochote kims innym to panie przebieraja Odpowiedz Link Zgłoś
tabakierka2 Re: 3-latka na obcasach 23.09.09, 10:51 hanalui napisała: > PRzychodzi takie > wiek ze dziwczynki chca sie blyszczec, swiecic, wygladac jak mdlaco- > slodkie rozowe krolewny. Zwykle to mija. NIektorym jednak > zostaje..moze dlatego ze kiedy byl taki okres kiczowatego swiecenia > mama nie pozwolila a pisałyście, że rozwój chłopca i dziewczynki przebiega tak samo i, że synka i córkę wychowuje sie tak samo. To jak w końcu? Odpowiedz Link Zgłoś
hanalui Re: 3-latka na obcasach 23.09.09, 10:59 tabakierka2 napisała: > a pisałyście, że rozwój chłopca i dziewczynki przebiega tak samo i, > że synka i córkę wychowuje sie tak samo. To jak w końcu? O tym to chyba na biologii w klasie 4 szkoly podstawowej, starego systemu bez gimnazjow, bylo ze chlopcy dojrzewaja pozniej Moj gustuje w byciu dinozaurem lub Bobem Budowniczym niz krolewna Odpowiedz Link Zgłoś
tabakierka2 Re: 3-latka na obcasach 23.09.09, 11:00 hanalui napisała: > O tym to chyba na biologii w klasie 4 szkoly podstawowej, starego > systemu bez gimnazjow, bylo ze chlopcy dojrzewaja pozniej > > Moj gustuje w byciu dinozaurem lub Bobem Budowniczym niz krolewna o, to musi znaczyć, że jednak wychowujesz go 1) źle 2) inaczej niż wychowywałabyś córkę ha! Odpowiedz Link Zgłoś
franczii Re: 3-latka na obcasach 23.09.09, 11:02 Tak samo przebiega ale jakos niektore dziewczynki maja wrodzone upodobanie do falbanek rozu i kokardek. Kuzynka mojego meza ma chlopca i mlodsza dziewczynke i ta mala zawsze donosila po bracie chlopiece ciuchy i wlosy na jezyka bo mama na wygode stawia i zreszta sama ma styl sportowy, zadne kobiece ciuszki a jednak coreczka przywiazuje wage do tego co nosi i jako 2letnia panienka zazyczyla sobie pod choinke rozowa sukienke, lalke -dzidziusia i wozek tez rozowy. I to nie jedyna dziewczynka lubujaca sie w rozu ku ubolewaniu mamy Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: 3-latka na obcasach 23.09.09, 12:50 Heh, na szczęście nigdy nie miałam potrzeby bycia królewną Nawet jako trzylatka. Odpowiedz Link Zgłoś
sanrio Re: 3-latka na obcasach 23.09.09, 09:44 No ja bym na ulicę nie wypuściła w takim obuwiu, tak samo nie toleruję malowania paznokci u dwulatek czy smarowania ust szminką tak dla hecy. natomiast w domu niech se dziewczynka pochodzi, w końcu każda chce się poczuć jak księżniczka lub w ostateczności mama Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka40 Re: 3-latka na obcasach 23.09.09, 10:02 nie no co chcecie,wygląda super. Odpowiedz Link Zgłoś
hanalui Re: 3-latka na obcasach 23.09.09, 10:05 Na jakas rodzinna uroczystosc typu slub, chrzciny czy jakies wielkie przyjecie, jako uzupelnienie stroju czemu nie. Nie wiedze nic zdroznego w zaspokojeniu dziecka potreby czucia sie przez chwile jak mama na obcasach lub ksiezniczka czy krolewna. NIe sadze aby nawet od 8 godzinnego chodzenia na obcasach 3 latki cos strasznego moglo sie jej stac. Bardziej moze sie nabawic zalu do rodzicow czemu przez chwile nie moze byc jak mama Na szczescie nie mam tego problemu bo mam chlopaka Swoja droga smiesz mnie to swiete oburzenie na tego typu rzeczy jak tv dla dziecka, obcasy dla dziecka czy kolczyki dla dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
an_ni Re: 3-latka na obcasach 23.09.09, 10:16 ale o czym tu dyskutowac ?? jakies odniesienia robic?? to nie jest dziewczynka z podworka tylko mala gwiazda amerykanskich popaprancow Odpowiedz Link Zgłoś
miminko Re: 3-latka na obcasach 23.09.09, 10:51 od jakiegos czasu przygladam sie Suri i temu, jak jest traktowana, troche z racji branzy w ktorej robie. jest np. blog poswiecony w calosci strojom Suri: suricruisefashion.blogspot.com/ ilosc ubran jaka ma to dziecko jest oszalamiajaca, przy czym jej mama traktuje ja ewidentnie jako swoja miniaturke - laleczke do strojenia. w zeszlym roku opinia publiczna bulwersowala sie tym, ze mala chodzila w krotkim rekawku i golych nogach przez cala jesien i zdarzalo sie, ze zima tez. rodzice Suri najwyrazniej nie potrafia jej odmawiac, przynajmniej nie w kwestii ubioru. co do obcasow - moja trzylatka, ktora uwielbia przymierzac moje buty pytala mnie ostatnio czy sa buty na obcasach dla dzieci, na pewno chetnie stalaby sie wlascicielka takich. co nie oznacza, ze pobiegne do sklepu jej kupowac. nie pozwalam jej tez wychodzic z domu w pelnym makijazu, chociaz wiem ze by chciala. jest na to za mala i koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: 3-latka na obcasach 23.09.09, 10:57 Śmiem zauważyć że na tym blogu widać że buty na obcasach miała zamiennie z tenisówkami A ze ma tyle ubrań, no cóż, gwiazda jest Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: 3-latka na obcasach 23.09.09, 10:58 miminko napisała: > > ilosc ubran jaka ma to dziecko jest oszalamiajaca, gdybym miała takie piękne dziecko, i tyle forsy na ubrania robiłabym to samo Dzięki za linka do bloga, ponapawam sie chociaz Odpowiedz Link Zgłoś
malila Re: 3-latka na obcasach 23.09.09, 11:08 Podobnie jak Chloe: gdybym miała tyle kasy na zbyciu, nie żałowałabym na sukieneczki, spódniczki, bluzeczki, spineczki, torebeczki i pierdółeczki dla córeczki, bo mnie to kręci Odpowiedz Link Zgłoś
hanalui Re: 3-latka na obcasach 23.09.09, 11:10 chloe30 napisała: > i tyle forsy na ubrania robiłabym > to samo Oni pewnie tych ubran nawet nie kupuja. Firmy same sla bo to niezla reklama. Kiedys ogladalam taki program wlasnie o wypozeniu pokojow dziecinnych dzieci gwazd, ubrankach dla nowonarodzonych, wozkach i innych gadzetach i wlasnie bylo o tym ze firmy produkujace wozki, ubranka czy inne rzeczy dla dzieci same sla gwiazdom wyposazenie bo to nominacja dla nich i super reklama ze dziecie takiej czy takiej gwiazdy uzywaja takiego wozka i takiego lozeczka Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: 3-latka na obcasach 23.09.09, 11:00 rodzice Suri najwyrazniej nie potrafia jej odmawiac, przynajmniej nie w kwestii ubioru. Oj tak, oj tak...czyli to 3-letnie dziecko rządzi w domu?P takie gadanie to dla mnie próba wybielenia sie rodziców- może wiedzą, że przesadzają, ale łatwiej?lepiej? zrzucic wine na dziecko, że ma tyle ubrań, bo chce Toby świadczyc mogło wyłacznie o tym, że mała jest już zwichrowana psychicznie a sądzic możnaby po doniesieniach prasowych, które przecież ani obiektywne ani rzetelne nie są do końca. Odpowiedz Link Zgłoś
miminko Re: 3-latka na obcasach 23.09.09, 11:17 a gdzie ja zwalam wine na dziecko? w twierdzeniu, ze rodzice nie potrafia dziecku odmawiac nie ma pietnowania dziecka - to rodzice czegos nie potrafia. mala nie jest zwichrowana psychicznie, a przynajmniej nie bardziej niz kazda dziewczynka, ktora chce sie stroic, malowac, udawac ze jest ksiezniczka, etc. Kate i Tom sa nie tylko mega-gwiazdami (przynajmniej on) ale takze scjentologami, a zasady scjentologii odnosnie wychowywania dzieci sa dosc przedziwne, tak na marginesie. Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka Re: 3-latka na obcasach 23.09.09, 11:07 pomijając oczywiste względy zdrowotne - buty są koszmarne wg mnie. ale co mnie uderzyło w oczy patrząc na te fotki (zdaje się są z pudelka) to to, że Katie Holmes powinna coś z sobą zrobić bo wygląda za przeproszeniem jak kupa. Odpowiedz Link Zgłoś
tabakierka2 Re: 3-latka na obcasach 23.09.09, 11:10 shellerka napisała: > Katie Holmes powinna coś z sobą zrobić bo wygląda za przeproszeniem jak kupa > . chyba akurat takie zdjęcie fatalne wybrali, bo na blogu zalinkowanym w tym wątku ( z ubrankami małej) jest zdjęcie, gdzie wygląda zupełnie inaczej ( w takich jasno-brązowych spodniach jest?). Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: 3-latka na obcasach 23.09.09, 11:11 Katie Holmes wygląda fajnie i naturalnie. Tak samo mała bo mimo tych sukienek, spódniczek i nawet tych koszmarnych butów wygląda naturalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka Re: 3-latka na obcasach 23.09.09, 12:26 e3.pudelek.pl/p394/dd145c680021e1244ab8a392 tia... zwłaszcza tutaj... Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: 3-latka na obcasach 23.09.09, 12:41 Głupią minę zrobiła fakt. Jest ładna i uważam że jej we wszystkim ładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
nutka07 Re: 3-latka na obcasach 23.09.09, 18:46 Takie ujecie poprostu. Kazdego z nas mozna tak uchwycic, kiedy cos mowimy, ziewamy, kaszlemy, smiejemy sie itd. Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia Re: 3-latka na obcasach 23.09.09, 12:28 e tam jak kupa- nie stoi na czerwonym dywanie tylko wyszla z dzieckiem to sie nie odpitolila- wolno jej. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: 3-latka na obcasach 23.09.09, 11:21 Nie, nie założyłabym córce butów na wysokim obcasie. Ew. mogłabym jej kupić takie do zabawy w domu, gdyby miała takie ciągotki. Akurat moja córka jest w wieku Suri i bardzo lubię patrzeć jak biega na spacerach, szaleje i wygłupia się jak normalne dziecko. W takich butach to niemożliwe. Nigdy też bym nie kupiła jej takiej torebki - brzydkie toto. Co prawda moja córka też ma torebkę, ale jej jest taka typowo dziecięca. I nigdy nie dopuściłabym do tego, żeby włosy zasłaniały jej oko. Ta mała Suri wygląda jak stara maleńka. Ale każdy wychowuje jak chce. Odpowiedz Link Zgłoś
roxanna1336 Re: 3-latka na obcasach 23.09.09, 11:35 To nie są zwykłe buty , tylko buty do tańca towarzyskiego , tyle ,ze mają poobcinane paski . Takie buty są miękkie i wygodne jak ciapy . Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: 3-latka na obcasach 23.09.09, 11:53 a czemu nie? przeciez te buty nie sa bog wie jak wysokie. my np mamy syna i gdy wczoraj bylam z nim u koleznki, chcial, zebysmy nalozyly mu sukienke i chustke na glowe, ktora to nosi jej corka. kolezanka wiec go ubrala w sukienke, nalozyla mu chustke i jakie moje dziecko bylom z tego faktu zadowolone narobilysmy mu fotek, ja wyslalam dwie MMS-em do meza. maz nie poznal naszego dzieciecia i myslal, ze to corka kumpeli faktem tez jest, ze nasz syn ma dziewczeca urode, jak kiedys maz, gdy byl maly a! i nie chcial, zebysmy z niego ta sukienke zdejmowaly! Odpowiedz Link Zgłoś
cleo1976 Re: 3-latka na obcasach 23.09.09, 12:36 Nie włożyłabym takich butów mojej córce, bo po pierwsze wogóle mi się nie podobają, a po drugie dziecko w wieku 3 lat ma jeszcze nie w pełni ukszatłowane podbicie i takie buty tylko deformują stopę. Ale kązdy robi to co mu się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
na_pustyni Re: 3-latka na obcasach 23.09.09, 13:34 Nie założyłabym córce przede wszystkim za dużych butów, a te na takie wyglądają. W ogóle bym jej tak kiczowato nie ubrała Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: 3-latka na obcasach 23.09.09, 16:57 sama bym nie założyła ale ciśnie mi się myśl....czy córa by nie chciała takich sobie ubrac??? pewnie nie odmówiła by sobie tej przyjemności gdyby taką okazję miała....no która nioe marzyła, nie ubierała sie i nie paradowała w domu w obcasach mamy... no i tutaj w zależności ...na chwilę-ok, na dłużej-spacer, zakupy- już nie. a ciuchy tej dziewczynki nie podobają mi się w ogóle. Jak bym miała tyle kasy to nie ubierałabym dziecka w zaduże rzeczy- a ta na kilku zdjęciach ma takie i nie podoba mi się wcale... Odpowiedz Link Zgłoś
tosterowa Re: 3-latka na obcasach 23.09.09, 17:19 A mi się ciuchy podobają - i małej i mamy, jak również uroda obu pań. Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: 3-latka na obcasach 23.09.09, 18:04 A moze dziecko samo sie przebralo i wzielo torebke mamy. Dzieci w tym wieku tak maja, lubia sie wzorowac, przebierac, nasladowac. Niektore mamy pozwalaja dziecku na ekspresje wyobrazni, niektore uzurpuja calkowita kontrole nad ubiorem dziecka. Inny model rodzicielstwa ot co. Moj 5-latek od mniej wiecej 2 lat ubiera sie sam rano, ubrania tez wybera sam. Nie ubierze sie w to co mu przygotuje, chce miec kontrole nad tym. I dobrze. Pilnuje tylko, zeby w szafie byly rzeczy sezonowe. Co do dobioru koloru i stylu wychodzi roznie. Nie upieram sie. Kiedys ubral sie w moj T-shirt i kazal zawiazac i tak ubrany poszedl do przedszkola. Przyszedl w innym stroju. Przez miesiac po Halloween chodzil do przedszkola w stroju rycerza. Wczoraj ubral szorty tylem do przodu, bo sie uparl i tak chodzil caly dzien. U naszego pediatry w poczekalni czesto widze dzieci w pizamach. Odpowiedz Link Zgłoś
nutka07 Re: 3-latka na obcasach 23.09.09, 18:49 Jak jeszcze napiszesz, ze mieszkasz w Polsce to padne Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: 3-latka na obcasach 23.09.09, 18:59 > Jak jeszcze napiszesz, ze mieszkasz w Polsce to padne Nie mieszkam w Polsce, ale to jaki JA mam model rodzicielstwa nie zalezy przeciez od miejsca zamieszkania. Na to samo pozwalalam synowi w Polsce. np. chodzil w gumiakach w 30C upale. Wolnosc Tomku... Odpowiedz Link Zgłoś
nutka07 Re: 3-latka na obcasach 23.09.09, 19:23 Wiem, ze nie zalezy. Sa jednak osoby, ktore nie 'wylamia' sie z ogolnie przyjetych schematow. Odnosze wrazenie, ze w Polsce bardziej zwraca sie na to w czym chodza inne osoby. Ludzie nie czuja 'wolnosci' w ubieraniu sie. Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: 3-latka na obcasach 23.09.09, 19:30 Byc moze. Moi rodzice tez dawali nam wolnosc ubierania sie i wyboru stroju, nawet w wieku przedszkolnym. Mam zdjecia z przedszkola, gdzie mam ubrana sukienke i ... spodnie, desenie i kolory sie gryzly, na glowie chustka babci, i namotany szalik mamy. Pamietam, ze ubieralam sie sama. Moj brat podobnie. Cale lato np. chodzil w gumowcach. Te geny czesciowo wyekspresjonowaly sie w moim dziecku Odpowiedz Link Zgłoś
nutka07 To samo ubranie inne buty. 23.09.09, 18:56 Nie ma co obrazac rodzicow, jest tez zdjecie w zwyklych butach. Cala reszta bez zmian. Odpowiedz Link Zgłoś
nutka07 Re: To samo ubranie inne buty. 23.09.09, 18:56 4.bp.blogspot.com/_hTm6PSV-Z4I/SriWeNCNZ_I/AAAAAAAAEAs/um04r0lhGik/s1600-h/suri-pink-canvas-walnut-shoes.jpg Odpowiedz Link Zgłoś