igus_tryn 01.10.09, 09:59 Wiecie, podkolanówki pończochowe. Zimno się robi, na rajstopy za ciepło, więc co antygwałtki?? A wiecie czemu antygwałtki? Jak to mówi mój znajomy: facet jak takie coś zobaczy to nawet zgwałcić by nie chciał _ _ _ Z pozdrowieniami Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tabakierka2 Re: Antygwałtki, nosicie? 01.10.09, 10:02 igus_tryn napisała: > A wiecie czemu antygwałtki? Jak to mówi mój znajomy: facet jak takie > coś zobaczy to nawet zgwałcić by nie chciał zawsze się zastanawiałam skąd ta nazwa ja noszę, bo co innego mam nosić? rajstop nie znoszę bo cisną mnie w brzuch, skarpetki nie za fajnie wyglądałyby to wyjściowych butów > _ _ _ > Z pozdrowieniami Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: Antygwałtki, nosicie? 01.10.09, 10:03 Jak to mówi mój znajomy: facet jak takie > coś zobaczy to nawet zgwałcić by nie chciał Nie, nie nosze. A te teksty o gwalcie sa niesmaczne i mnie nie bawia. Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: Antygwałtki, nosicie? 01.10.09, 10:04 Określenie antygwałtki jest mi znane Jeszcze nie zakładałam ale niedługo zacznę nosić oczywiście tylko pod spodnie Odpowiedz Link Zgłoś
megi-1 Re: Antygwałtki, nosicie? 01.10.09, 10:07 Ja noszę, mój mąż mówi na nie "antysexy") Odpowiedz Link Zgłoś
embeel Re: Antygwałtki, nosicie? 01.10.09, 10:07 jeszcze nie, bo u nas cieplo, ale bede. Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: Antygwałtki, nosicie? 01.10.09, 10:09 czasami nosze, ale teraz akurat skarpety, bo lubie lazic w adidasach a podkolanowki non stop mi sie rwa i wkurza mnie to. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Antygwałtki, nosicie? 01.10.09, 10:11 Jestem ciekawa co mam nosić do spodni i niesportowych butów jak jest chłodno. Odpowiedz Link Zgłoś
bswm Re: Antygwałtki, nosicie? 01.10.09, 10:13 gryzelda71 napisała: > Jestem ciekawa co mam nosić do spodni i niesportowych butów jak jest chłodno. Jakieś ładne rajstopy już wolę 100 razy. Pończoszki też można. Samopoczucie podejrzewam o niebo lepsze Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Antygwałtki, nosicie? 01.10.09, 10:17 Nie wiem chyba musiałoby być -30 żebym rajstopy nosiła pod spodniami.A moje samopoczucie nijak nie reaguje na to co mam pod spodniami. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Antygwałtki, nosicie? 01.10.09, 12:11 Ponczochy, a tym bardziej rajstopy pod spodnie to jakies nieporozumienie. Pozostaja podkolanowki.Ja nosze , sa bardzo praktyczne, a ze nie mam zwyczaju sie rozbierac i w samych antygwaltach paradowac to i naprawde nie widze zadnych argumentow przeciw. Odpowiedz Link Zgłoś
bswm Re: Antygwałtki, nosicie? 01.10.09, 10:12 Nigdy nie nosiłam i nigdy nie założę, kojarzą mi się ze starymi babciami... w jesienne dni chodzę przeważnie w spódnicach, więc wzorzyste rajstopy lub pończochy, pod ewentualne spodnie też. Odpowiedz Link Zgłoś
ola_motocyklistka Re: Antygwałtki, nosicie? 01.10.09, 10:16 Mam je właśnie na sobie Mój mąż jak mnie widzi to wzrok odwraca Strasznie tego nie lubi. A ja nie przepadam za pończochami samonośnymi, bo drą się w takim samym tempie jak podkolanówki, ale są droższe. Wyczaiłam w biedronce za 3 zł 2 pary, całkiem wytrzymałe- nawet w pralce je piorę i wytrzymują kilka użyć. Odpowiedz Link Zgłoś
szyszunia11 Re: Antygwałtki, nosicie? 01.10.09, 10:14 mi tam na cienkie rajtki za cieplo nie jest, co do tych podkolanowek, to sa dosc niezdrowe bo utrudniaja krazenie, nawet te teoretycznie bezuciskowe dlatego rzadko je nosze, a jak juz ubiore pod spodnie, to zazwyczaj po jakims czasie roluje w dol, bo mnie cisna natomiast do krotkich spodenek czy spodnicy i odpowiednich butow wiem ze mozna cos takiego nocis dla szpanu (oczywiscie nie takie najzwyklejsze) ale to nie moj styl. Sa jeszcze np. w Rosmanie takie krotkie cienkie skarpetki z jakims deliktnym wzrokiem, co wygladaja na stopie jak rajtki lub ponczochy, uzywam. Odpowiedz Link Zgłoś
tabakierka2 Re: Antygwałtki, nosicie? 01.10.09, 10:16 szyszunia11 napisała: > mi tam na cienkie rajtki za cieplo nie jest, co do tych podkolanowek, to sa do > sc niezdrowe bo utrudniaja krazenie, nawet te teoretycznie bezuciskowe ja mam takie z Gatty - rewela, nie usiskaja w ogóle. Fakt, drą się straszliwie, średnio raz na tydzień muszę kupować kolejne, ale rajstop nie założę nigdy w życiu, chyba, że mróz mega bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
tabakierka2 Re: Antygwałtki, nosicie? 01.10.09, 10:25 szyszunia11 napisała: > ale czemu? tak Ci goraco? cisną mnie w brzuch mam wrażenie, że wdzierają się aż w wątrobę/żołądek. To nie kwestia rozmiaru - kupowałam juz większe/mniejsze i w kazdym to samo, brzucha nie mam (ani jednej fałdki), więc to nie kwestia tuszy nie wiem, nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
ola_motocyklistka Re: Antygwałtki, nosicie? 01.10.09, 10:29 Jak nosiłam rajstopy, wszelakiej maści-cienkie, grube, elastyczne inne-zawsze mnie swędziały nogi. Siedziałam w pracy i się potrafiłam godzinami drapać wyglądało to conajmniej dziwnie dlatego nie noszę rajstop nawet gdy mróz trzaska, a spodnie mi zamarzają w zimie noszę natomiast podkolanówki, grube w krzykliwych kolorach pod spodniami Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Antygwałtki, nosicie? 01.10.09, 12:18 Pewnie, ze goraco.Sztuczne rajstopy, na to spodnie, a pod spodem gacie- czyli na tylku 3 warstwy.Jak sie pracuje na zewnatrz to pewnie sie chwali z chlodniejsze dni, ale jak w takim zestawie siedziec w biurze? Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Antygwałtki, nosicie? 01.10.09, 10:23 Noszę. CytatJak to mówi mój znajomy: facet jak takie > coś zobaczy to nawet zgwałcić by nie chciał Ciebie to bawi? Że kobieta ma być cały czas obiektem do zgwałcenia? Odpowiedz Link Zgłoś
margerytka69 Re: Antygwałtki, nosicie? 01.10.09, 10:24 myślałam, że antygwałtki to są takie paskudne bawełniane majtasy, u nas się tak nazywają ja nie noszę, wolę pończochy samonośne, rajstopy jak jest zimno i bardzo rzadko noszę spodnie, raczej ubieram się kobieco Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: Antygwałtki, nosicie? 01.10.09, 18:35 margerytka69 napisała: > i bardzo rzadko noszę spodnie, raczej ubieram się kobieco > > spadłam z krzesła naprawdę przykro mi, że tylko w spódniczce wyglądasz kobieco, ale moze da się z tym coś zrobic Odpowiedz Link Zgłoś
myga Re: Antygwałtki, nosicie? 01.10.09, 10:24 > A wiecie czemu antygwałtki? Jak to mówi mój znajomy: facet jak takie > coś zobaczy to nawet zgwałcić by nie chciał _______ obrzydliwe Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Antygwałtki, nosicie? 01.10.09, 10:26 Jeszcze mi przyszło do głowy - niech się kobiety nie dziwią wulgarnym i seksistowskim żartom - same na to pozwalają, chichocząc z takich "żarcików". Odpowiedz Link Zgłoś
tabakierka2 morgen 01.10.09, 10:27 to raczej chodzi o to, że one takie mega nieseksowne są. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: morgen 01.10.09, 10:31 No a kobieta MUSI być cała dobę megaseksowna. Odpowiedz Link Zgłoś
tabakierka2 Re: morgen 01.10.09, 10:33 gryzelda71 napisała: > No a kobieta MUSI być cała dobę megaseksowna. ja tam nie wiem, czy musi, ja noszę tzw. antygwałtki nikt ich nie widzi, przychodze do domu, przebieram się - mąż ich na mnie też nie widzi, nie mam z tym problemu Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: morgen 01.10.09, 10:37 Mnie mąż widuję.I też nie ma z tym problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: morgen 01.10.09, 10:32 Cytat> to raczej chodzi o to, że one takie mega nieseksowne są. Nie musisz mi tłumaczyć jak dziecku, zrozumiałam. Co nie zmienia faktu, że tekst jest po prostu obrzydliwy i nie rozumiem, jak kobiety mogą tak bezmyślnie go powtarzać. Odpowiedz Link Zgłoś
embeel Re: morgen 01.10.09, 10:34 zgadzam sie, ze termin jest nie na miejscu. wczesniej nie wiedzialam, ze taki sie stosuje. Odpowiedz Link Zgłoś
tabakierka2 Re: morgen 01.10.09, 10:35 morgen_stern napisała: > Co nie zmienia faktu, że tekst jest po prostu obrzydliwy i nie rozumiem, jak ko > biety mogą tak bezmyślnie go powtarzać. > ja dowiedziałam sie skąd taka nazwa od koleżanki właśnie (wcześniej znałam to określenie); podchodzę do tematu z dystansem, nie bawi mnie to określenie jakoś szczególnie, ale też nie obraża <?> Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: morgen 01.10.09, 10:40 > ja dowiedziałam sie skąd taka nazwa od koleżanki właśnie (wcześniej > znałam to określenie); podchodzę do tematu z dystansem, nie bawi > mnie to określenie jakoś szczególnie, ale też nie obraża <?> osobiscie mnie tez nie obraza ale w wymowie swojej jest wstretne i bagatelizuje przemoc seksualna dalej idac Odpowiedz Link Zgłoś
ciociacesia no zobaczylam tytul watka 01.10.09, 10:46 i sie zastanawiałam czy komus sie bedzie chcialo podjac temat czy nie. juz pomojajac fakt ze normalny facet to raczej gwałcic by nikogo nie chcial, bo to raczej mile nie jest, ani szczególnie budujace dla ego Odpowiedz Link Zgłoś
tabakierka2 Re: no zobaczylam tytul watka 01.10.09, 10:48 ciociacesia napisała: > i sie zastanawiałam czy komus sie bedzie chcialo podjac temat czy nie. juz > pomojajac fakt ze normalny facet to raczej gwałcic by nikogo nie chcial, bo to > raczej mile nie jest, ani szczególnie budujace dla ego zaraz się pewnie gromy posypią, ale kurcze, ja czasem mówię żartobliwie do męża, że mam ochotę go zgwałcić - wiadomo, że nie chodzi mi o przemoc seksualną (on to wie i ja to wiem) -on też czasem tak mówi. Czy w takim kontekście ta nazwa też Was tak wzburza? Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: no zobaczylam tytul watka 01.10.09, 10:54 ciociacesia napisała: > i sie zastanawiałam czy komus sie bedzie chcialo podjac temat czy nie. juz > pomojajac fakt ze normalny facet to raczej gwałcic by nikogo nie chcial, bo to > raczej mile nie jest, ani szczególnie budujace dla ego otoz a swoja droga rzecz jest dziwna pod kolanem obrzydliwe fuj i nie seksowne a kawalek wyzej nad kolano staje sie z antygwalta ponczochem i rajcuje kazdego - starego i mlodego i kobieta sie w tym ponetnie czuje a przeciez w zasadzie z tego samego zrobione Odpowiedz Link Zgłoś
tabakierka2 Re: no zobaczylam tytul watka 01.10.09, 10:57 moofka napisała: > > a swoja droga rzecz jest dziwna > pod kolanem obrzydliwe fuj i nie seksowne > a kawalek wyzej nad kolano staje sie z antygwalta ponczochem i rajcuje kazdego > - > starego i mlodego > i kobieta sie w tym ponetnie czuje > a przeciez w zasadzie z tego samego zrobione wiesz, majtki a'la pantalony zrobione z atłasu i majtki dopasowane zrobione z tegoż samego też wygladają nieco inaczej tu pewnie bardziej chodzi o skojarzenia ze starszymi paniami, które podkolanówki zwykle pod spódnice noszą i które, to czasami widać spod tych spódnic w pończochach sobie mojej babci nie wyobrażam w podkolanów a i owszem Odpowiedz Link Zgłoś
igus_tryn Re: Antygwałtki, nosicie? 01.10.09, 10:29 morgen_stern napisała: > Jeszcze mi przyszło do głowy - niech się kobiety nie dziwią wulgarnym i > seksistowskim żartom - same na to pozwalają, chichocząc z takich "żarcików". > Tak, wręcz sama się o nie proszę!! Bawią mnie do łez normalnie i chichoczę na całego! Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Antygwałtki, nosicie? 01.10.09, 10:33 {quote]Tak, wręcz sama się o nie proszę!! Bawią mnie do łez normalnie i > chichoczę na całego![/quote] No jak widać, jesteś ubawiona. I owszem, sama się o nie prosisz. Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: Antygwałtki, nosicie? 01.10.09, 10:35 morgen_stern napisała: > Jeszcze mi przyszło do głowy - niech się kobiety nie dziwią wulgarnym i > seksistowskim żartom - same na to pozwalają, chichocząc z takich "żarcików". brawo Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Antygwałtki, nosicie? 01.10.09, 10:30 nie nosze ciagle chodze w bosych butach sandalach albo piptołach wyjme razem z kozaczkami nazwa rzygliwa nawet jak to po koledze to i tak obciach powtarzac Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: Antygwałtki, nosicie? 01.10.09, 10:33 > nazwa rzygliwa > nawet jak to po koledze to i tak obciach powtarzac > ototo moofka jedyna madra ktora to napisala inne tylko haha i hihi a dla mnie to niesmaczne zwyczajnie Odpowiedz Link Zgłoś
ola_motocyklistka Re: Antygwałtki, nosicie? 01.10.09, 10:52 Nazwa mnie nie ruszyła, a niech sobie tak mówi...Ja używam słowa podkolanówki. Nieważne jak zwał, ważne fakt, że na mnie pięknie nie wyglądają jak zdejmę spodnie. Zdaję sobie sprawę z ich brzydoty, gdy są jedyną "ozdobą" ciała, dlatego jak się rozbieram, przebieram a w okolicy jest mój mąż, to najpierw zdejmuję owe podkolanówki spod spodni, a potem spodnie ukazując swoje wdzięki mężowi, bez tej wątpliwej acz praktycznej jak dla mnie rzeczy. Nazwa antygwałtki-spotkałam się z nią po raz pierwszy własnie w tym wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: Antygwałtki, nosicie? 01.10.09, 10:56 no tak bo maz moze nie daj boze zobaczyc zone tym i przezyc szok smieszne.. ''gdy są jedyną "ozdobą" ciała, dlatego jak się rozbieram, przebieram a w okolicy jest mój mąż, to najpierw zdejmuję owe podkolanówki spod spodni, a potem spodnie ukazując swoje wdzięki mężowi, bez tej wątpliwej acz praktycznej jak dla mnie rzeczy. '' Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Antygwałtki, nosicie? 01.10.09, 11:06 Terror bycia atrakcyjną i ponętną 24 godziny na dobę ma się dobrze. Normalnie jak w feudalnej Japonii trzeba być zawsze chodzącym kobiecym ideałem, atrakcyjnym, seksownym i do tego łagodnym, żeby się swojemu Panu podobać i nie kalać jego czcigodnych oczu widokiem nieseksownego rajstopka Odpowiedz Link Zgłoś
paszczakowna1 Re: Antygwałtki, nosicie? 01.10.09, 11:25 > Terror bycia atrakcyjną i ponętną 24 godziny na dobę ma się dobrze. Normalnie > jak w feudalnej Japonii Pogląd podzielam, ale mi się skojarzyło z Japonią - tam akurat podkolanówki, zwłaszcza białe, uchodzą za mega-seksowne. (Też tak zresztą uważam, tyle że akurat czarne.) Kwestia kulturowa. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Antygwałtki, nosicie? 01.10.09, 11:27 Ale białe podkolanówki mają inny wydźwięk - symbolizują dziewczęcość i niedojrzałość, którą Japończycy uwielbiają. Cieliste rajtki już nie powodują takich skojarzeń Odpowiedz Link Zgłoś
tabakierka2 Re: Antygwałtki, nosicie? 01.10.09, 11:29 morgen_stern napisała: > > Cieliste rajtki już nie powodują takich skojarzeń > bo one właśnie odwrotne skojarzenia IMO powodują Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: Antygwałtki, nosicie? 01.10.09, 11:44 morgen_stern napisała: > Ale białe podkolanówki mają inny wydźwięk - symbolizują dziewczęcość i > niedojrzałość, którą Japończycy uwielbiają. czyli znowy pedofilia Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: Antygwałtki, nosicie? 01.10.09, 11:43 no ja sobie nie wyobrazam kryc sie po domu zeby maz nie zobaczyl czasem antygwaltek, jakichs niezbyt ladnych majtek czy czegos tam jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
ola_motocyklistka Re: Antygwałtki, nosicie? 01.10.09, 11:07 Tak jak napisałam wcześniej-mój mąż mnie widział w owych podkolanówkach...nadal jestem mężatką, widok ich nie spowodował rozpadu naszego małżeństwaUważam, że skoro je noszę to aż tak się nie muszę z tym obnosić, skoro zarówno ja i on nie lubimy ich widoku. Zmieniłam kolejność zdejmowania Proste. Sama zdaję sobie sprawę, że wyglądam w nich średnio, jak nie napisać koszmarnie. Jeżeli Cię to śmieszy, wierz mi nie krępuj sięŚmiej się a nawet ironicznie Mnie to nie wzrusza.... Odpowiedz Link Zgłoś
embeel nieco OT 01.10.09, 10:33 przypomnialo mi sie, ze w ciazy gin. przepisal mi takie podkolanowki uciskowe - aby zapobiec ew. skrzepom itp. i strasznie sie bronilam, bo zawsze myslalam, ze tylko takie w babciowym kolorze sa dostepne, a tym czasem zaproponowano mi calkiem calkiem "nowoczesne", czarne, w paski i krateczke (w stylu kabaretek, ale delikatniejsze). Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Antygwałtki, nosicie? 01.10.09, 10:39 Podkolanówki noszę, nie powodują, że się czuję mniej atrakcyjna czy cokolwiek - dlaczego by miały? Nie kapuję. A to: > A wiecie czemu antygwałtki? Jak to mówi mój znajomy: facet jak > takie coś zobaczy to nawet zgwałcić by nie chciał jest żałosne. Faktycznie, co za strata, że nie zechce mnie zgwałcić. Odpowiedz Link Zgłoś
katie3001 Re: Antygwałtki, nosicie? 01.10.09, 10:55 nie nosze bo sztuczne i nogi sie w nich poca. Wolę bawełniane skarpetki. a jak jest juz bardzo zimno to tylkio ponczochy....przed rajstopami pod spodnie uchron nas panie Odpowiedz Link Zgłoś
pocket.size Re: Antygwałtki, nosicie? 01.10.09, 11:47 Antygwałty to rajstopy, bo "chronią" przed gwałtem. A podkolanówki to Antyseksy, bo jak mężczyzna je widzi to mu się seksu odechciewa. Tak słyszałam Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Antygwałtki, nosicie? 01.10.09, 10:56 Noszę. Nie zależy mi na gwałcie. Sexy 24/24 też nie muszę być, nie ma takiego obowiązku. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Antygwałtki, nosicie? 01.10.09, 11:19 nosze rajstopy nawet w upał..nabrałam nawyku pracujac w firmie gdzie to było wymagane i nie powoduje to u mnie zadnego dyskomfortu. W lecie wręcz unikam dzięki nim otarciom..a raczej gdy z jakis powodóww nie ubiore to właśnie się pojawiają. Ostatnio przekonałam sie do skarpetek noszonych do spodni..podkolanówek nigdy nie noszę, bo cisna mnie pod kolanami i w ten sposób utrudniaja krążenie. za dawnych dobrych czasów nosiłam jedwabne pończochy..to była pieszczota dla nóg, ale zwykłe, nie samonośne, bo te działały na mnie jak podkolanówki..po jakims czasie nogi drętwiały, szybciej czułam ich zmęczenie, nawet delikatny ucisk powodował dyskomfort..ale z noszeniem czapek tez tak mam..chwila na głowie i ból mam jak w banku Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Antygwałtki, nosicie? 01.10.09, 12:14 podkolanówek nigdy nie noszę, > bo cisna mnie pod kolanami i w ten sposób utrudniaja krążenie Sa specjalne, nieuciskowe. Odpowiedz Link Zgłoś
lilithh Re: Antygwałtki, nosicie? 01.10.09, 11:39 Noszę. Maż mnie w nich widuje. Na brak seksu nie narzekam Odpowiedz Link Zgłoś
vibe-b Re: Antygwałtki, nosicie? 01.10.09, 12:18 czasami nosze podkolanowki, ale nie za czesto bo to gwalt (nomen omen) na krazeniu, uciskaja jak nie wiem. Uwielbiam nosic i zwykle nosze zamiast tego ponczochy samonosne- te na szczescie nie maja takich cholernych gumek a nylonowa tasme. uff. Odpowiedz Link Zgłoś
carrymoon Re: Antygwałtki, nosicie? 01.10.09, 12:21 noszę ale nei takie cieliste a czarne, brązowe, z wzorami Już gdzieś wcześniej pisalam, że wielu facetom takie właśnie się podobają albo nie budzą w nich wstrętu. Rozumiem, że nieestetycznie wyglądają takie zwijające się wokół kostek iwystające spod spódnicy. Bez wzgldu na wiek noszącej. Ale Jak są ładne i założone do spodni to na prawdę nie są aseksualne Wiedza oparta na rozmowach z facetami. Odpowiedz Link Zgłoś
carrymoon Re: Antygwałtki, nosicie? 01.10.09, 12:22 a i jeszcze dodam, że dla mnie dużo bardziej aseksualne są skarpetki noga w nich gorzej wygląda i ogólnie mało to atrakcyjne Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_83 Re: Antygwałtki, nosicie? 01.10.09, 12:41 Ja na nie mówię antyseksy. Noszę bo mi zimno w stopy a w pracy mamy dosyć chłodno.Właściwie to od tygodnia wciągam już rajstopy pod spodnie Odpowiedz Link Zgłoś